Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, přítel hrozně chrápe na zádech boku břiše prostě pořád…Když je unavený nebo se napije alkoholu je to 100× horší…v květnu se nám má narodit miminko bydlíme v dvoupokojovém bytě a i když spí v obýváku jde to slyšet…Kapičky a všechny přípravky proti chrápání jsme vyzkoušeli pomohli tak na dvě noci asi si na to přítel zvykl a už nezabírají…Přemýšlíme nad operativním odstraněním, ale nevím jestli to vážně zabírá, nemáte někdo zkušenosti? Nechtěla bych ho hnát do něčeho co by pomohla zas třeba jen na rok (prý se to vrací). Budu vděčná za každou radu ![]()
Zdravím, přítel hrozně chrápe na zádech boku břiše prostě pořád…Když je unavený nebo se napije alkoholu je to 100× horší…v květnu se nám má narodit miminko bydlíme v dvoupokojovém bytě a i když spí v obýváku jde to slyšet…Kapičky a všechny přípravky proti chrápání jsme vyzkoušeli pomohli tak na dvě noci asi si na to přítel zvykl a už nezabírají…Přemýšlíme nad operativním odstraněním, ale nevím jestli to vážně zabírá, nemáte někdo zkušenosti? Nechtěla bych ho hnát do něčeho co by pomohla zas třeba jen na rok (prý se to vrací). Budu vděčná za každou radu ![]()
Pouzivam spunty do usi..detem to nevadi, ry usnou a nic je nevzbudi.
Někdy i špunty do uší, ale pokud je to hrozné každou noc, tak ne. A pak, neslyšela by jsi dítě v noci třeba a dítě by taky asi nebylo v pohodě
@pannda píše:
Někdy i špunty do uší, ale pokud je to hrozné každou noc, tak ne. A pak, neslyšela by jsi dítě v noci třeba a dítě by taky asi nebylo v pohodě
Dite slysim, ma postylku s nama v loznici. Kdyz bude chlap spat v obyvaku a zakladatelka bude spat s ditetem v loznici a bude mit spunty, tak chlapa neuslysi ale dite jo…
Nevim jestli operace pomuze. V manzelove rodine je chrapani snad dedicne, uz i trilety syn chrape hur jak otec a zatim nikomu nijak extra vyrazne nepomohli…
@SIMONA1234 píše:
Musíš usnout DŘÍV než on…
no jo ale co mimčo? :/ já bych to bývala nějak přežila ale mám strach že bude mimi celou noc plakat a já budu vzhůru protože HO nic nevzbudíí :/
Já ho mlátím vnoci polštářem ![]()
vzbudit-otočit na bok - chvile klidu ![]()
@SIMONA1234 píše:
Musíš usnout DŘÍV než on…
To je houby platný, můj muž chodil spát později a pak tak chrápal, že mne vzbudil a bolela mne pořád hlava.
Usnout dřív. Špunty do uší.
Operace
Ted mi někdo radil nějaký sprej Pšššššttt.
Jenže chrápe i na boku a přijde mi že víc než když je otočený jakkoli jinak…:D Taky už v noci někdy šílím! štípu ho píchám loktem nic zamumle ať ho nechám a vesele si chrápe dál..Přemýšlela jsem nad homeopatiky ale přítel si myslí že je to šarlatánství
@Mary Gtj píše:
no jo ale co mimčo? :/ já bych to bývala nějak přežila ale mám strach že bude mimi celou noc plakat a já budu vzhůru protože HO nic nevzbudíí :/
Chrápajícího fakt máloco zbudí…mimčo bude problém. Stejně ho budeš mít u sebe (miminko), je to pohodlnější, krmit, přebalovat v jedné místnosti. Ideálně u toho v noci ani nevstávat (přisunout postýlku k tvé posteli)
A chlapa holt jinam…a nějak utemovat zvukotěsně dveře. Po něm raději nic v noci nechtěj ![]()
Zhubnout, nepít. ORL vyšetření k posouzení mandlí, patra, krčního čípku, event. operace chrápání. Ale jak sama píšeš, někdy se to vrací; zejména, pokud je to blbě zindikováno, nebo člověk zase přibere.