Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
poslední dobou mám nějakou mega depresi a nemohu se z ní dostat:-(.Nic se mi nechce, nejraději bych byla zavřená doma…
Poslední týdny často přemýšlím o sebevraždě, ale asi bych to nedokázala…kvůli dětem…bylo by to vůči nim sobecké ![]()
Co pomáhá na depresi Vám? ![]()
Nech se poslat minimálně k psychologovi. Jinak na opravdovou depresi spíš psychiatr a léky.
@maminka189 Vyhledej profesionální pomoc, jsou věci, se kterými si sama nepomůžeš, ať chceš sebevíc. Pro začátek psychologa, on tě nasměruje dál.
Stále si říkám, že toho na mě za poslední rok bylo moc a že se to srovná…
Spíše jsem chtěla vědět jak si zkusit zlepšit náladu. Mám dvě děti. Dcerku s kterou jsem doma a syna který chodí do školky. Když jsou doma oba tak to je ok, ale když usnou nebo je nemám oba u sebe, tak mi je hrozně
@maminka189 fakt neblbni, máš nárok, nemáš to jednoduché
Není to žádná ostuda, možná bude stačit psycholog ![]()
S depresi jedine k doktorovi, je to nemoc…A nelecena deprese se zhorsuje, ma tendence se nam na tele nejak projevit
@maminka189 Ty jsi s nimi sama? Mně by jako první pomoc pomohl kontakt s blízkým člověkem (partner, kamarádka, příbuzný), aspoň telefonický, vykecat se z toho. Ale já nikdy nebyla v opravdové depresi. Jen teoretizuju a pořád si myslím, že potřebuješ psychologa, zvlášť jestli máš problémy, když jsi bez dětí, tzn. že nedokážeš relaxovat a užívat si klidu.
@maminka189 Hlavně se na to nevykašli, ono se to bude spíš zhoršovat. Nemusíš hned zobat nějaký AD, spíš toho psychologa, dostat to ze sebe, oni vědí, jak s lidma mluvit.
@Sibyla0 píše:
@maminka189 Hlavně se na to nevykašli, ono se to bude spíš zhoršovat. Nemusíš hned zobat nějaký AD, spíš toho psychologa, dostat to ze sebe, oni vědí, jak s lidma mluvit.
Přesně tak ![]()
@Ukulina Jo jo jsem. Když já už nikoho nemám. Máma mi umřela, když mi bylo 14,babička loni v listopadu a dědeček letos v lednu.Ze starším bratrem a s jeho stranou rodiny se nesnášíme (táta se rozvedl z bráchovou mámou, kvůli mé mámě) ![]()
Co se týká kamarádek, tak ty zatím děti nemají a tak mají úplně jiné zájmy, které mě neberou (diskotéky, nakupování…)Já jsem nejpokojenější, když jsem z dětma někde venku a můžeme řádit ![]()
@maminka189 Pak se nedivím, že ti je jak ti je.
Vlečeš obrovské břímě a začíná se to projevovat. Vyhledej toho psychologa nebo třeba nějakou skupinu lidí, kteří mají postižené děti nebo třeba jen osamělé matky, tam by sis mohla ulevit, najít někoho, kdo ví, co prožíváš. Asi se ti do toho nechce, taky nejsem kolektivní typ, ale potřebuješ mezi lidi ![]()