Jak na dudlík

175
14.5.10 12:38

Jak na dudlík

Ahojte maminy,
prosím o radu, jak naučit malou (2m)na dudlík, koupili jsme 3 druhy a nejvíce ji vyhovuje ten zkosený kaučukový. Ale. Už druhý den jí ho zkoušíme tak různě přes den, ale vydrží ji v pusince jen několik sekund a pak ho vyplivne nebo ji vypadne. :cry: Ještě u toho tak mlaská a srká, takže nevím, zda to je dobře nebo ne. Není třeba malý? Malá si začala cucat ručičku jen když je unavená nebo ospalá, tak ji chcem na noc naučit na dudlík. díky za radu nebo řešení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3802
14.5.10 12:48

Bosinko, mam spoustu kamaradek, co jejich deti vubec dudlika nechteli. Muzes zkusit trebas jeste nejake jine, jsou jich mraky. Me maly bral jedine od aventu a ty jsou pry jediny, co je schvalujou zubari.
Jinak dudlik je super v tom, ze spousta situaci se s nim zvladne, ale odnaucovani je desnej problem. To zase budu brzy resit ja a vubec se na to netesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
14.5.10 12:50

Ahooj,
tak třeba dudlík nechce, nebo nepotřebuje… Třeba si ho vezme až později.

Každopádně můj malej neuměl držet sám dudlík v puse do 4.měsíců, musel ho mít podložený látkovou plenou. Dnes už je bez dudlíku, ale s plenou usíná dodnes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
14.5.10 12:52
cernus píše:
Bosinko, mam spoustu kamaradek, co jejich deti vubec dudlika nechteli. Muzes zkusit trebas jeste nejake jine, jsou jich mraky. Me maly bral jedine od aventu a ty jsou pry jediny, co je schvalujou zubari.
Jinak dudlik je super v tom, ze spousta situaci se s nim zvladne, ale odnaucovani je desnej problem. To zase budu brzy resit ja a vubec se na to netesim.

Jestli Ti můžu dát typ, tak zkus to co já. Malej byl na něm nehorázně závislej, několikrát jsem ho zkoušela vzít, ale začal hrozně řvát, jak ho neměl. Tak jsem jednoho dne vzala nejstarší dudlík, ustřihla mu tu savičku (to co cucají) a dala mu ho, že se dudlík rozbil a jiný nemáme. Zkoušel to cucat a zjistil, že to nejde. Tenhle jsem mu dala a on mi ho sám po deseti minutách dobejvání vrátil :mrgreen: Takže opravdu bez řevu jsme se při oddudlíkování obešli a když se pak ptal, nebo říkal, že chce dudu, tak jsem vytáhla tenhle a opakovala, že je rozbitý… A to musim upozornit, že mě dítě je tuze nervní, že kvůli všemu řve… Tak třeba to pomůže i u Vás :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
14.5.10 12:56

V jedný knížce co jsem četla bylo, že když už dudlík cucá, tak že mu ho máš trošku vytahovat, aby cucal jakoby trochu proti odporu.. tím si prý vytrénuje svaly a pak mu prý nevypadává.
Ale asi to funguje jenom u někoho… na moje děti to teda nefungovalo, a přičítala jsem to tomu, že už je pozdě (to jim byly 3 měs)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
14.5.10 13:01

Marcelko: Sice jsme odbehli od tematu, ale moc ti dekuju za typ. Dudel mame uz jen na spani, za mesic nam budou dva roky, tak uz si myslim, ze je nejvysi cas na spani bez dudliku. To je super napad, me by to nenapadlo. Muzu se te jeste zeptat, kolik malemu bylo, kdyz jste mu dudlik vzali?
Jeste jednou dekuju za typ. :-D

Jeste jsem vzpomela na malickost, zrejme podstatnou, mi mame dudliky dva. Jeden do pusy a jeden v ruce. Tak to bude asi komplikovanejsi. :-)

Příspěvek upraven 14.05.10 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.5.10 13:04

malej dudlík vůbec nechtěl bezvýsledně jsme ho to učili tak 4měs. používali různé dudlíky ,ale nechytli jsme se-asi to máme v rodině -já a můj bratr jsme ho taky nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
14.5.10 13:08

bosinko, náš syn se „naučil“ na dudlík snad až někdy v šesti měsících. Začali jsme s ním později, možná až ve třech měsících (původně jsem myslela, že ho třeba ani neupotřebíme, ale byl dost uřvaný mimino, tak jsem to chtěla zkusit s dudlem). Jak se to naučil? Asi že jsem mu ho nabízela a časem si to rozmyslel a vzal ho na milost. Teď ho má na noc a někdy si ho vezme i ve dne, když ho někde najde (je mu rok a čtvrt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
14.5.10 13:12

Mám tři děti a všechny bezdudlíkové (natahovalo je), pokud nechce, nedávala bych, zvládne to i bez něho a později nebudete muset odnaučovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
14.5.10 13:28

díky Vám za návrhy i řešení, Avent nám právě nechce vzít vůbec :-? zkusíme to později, ale tak poraďte, jak na to cucání ručičky při usínání :-D , nědky je až nepříčetná jak to cucá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.5.10 13:44

ahoj nic se neboj ona se to naučí, moje klárka ho taky plivala asi do 3 měsíců, nám nejvíc vyhovuje silikový NUk, pěkně padně na pusinky, sice tam má vytlačený kolečko ale jak říkám pekně sedně na pusinku

Příspěvek upraven 14.05.10 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.5.10 13:48

První dítě mi vzalo dudlík ve čtyřech měsících a druhé ve čtyřech a půl, dřív ani rana, odnaučování je sice děs, ale některé děti místo něj používají palec, tak to už je lepší dudlík, palec pak nezahodíš, dudlík ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
14.5.10 13:48

Bosinko, tak zkus plinku, spousta deti s ni usina, zmoula si ji v rucickach, treba by si pak rucicky necucala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
14.5.10 13:55

Pokud se opravdu s dudlíčkem nezadaří, také bych zkusila plínku nebo nějakého muchláčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
14.5.10 13:55

Cernus to už jsme také zkoušeli, strká si ji do pusinky, natahuje ji a pak se tím dáví :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí