kočárky + kosmetika

58
13.5.10 10:41

kočárky + kosmetika

Ahoj maminky,
můžete mi prosím napsat značky kočárku, se kterýma máte zkušenost? Dobrou, i špatnou, ať můžem vybrat ten ideál pro našeho chlapečka :) A co se týká dětské kosmetiky, co doporučujete? Moc děkuji za pomoc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21666
13.5.10 10:54

Majo, to je teda šalamounský dotaz. Jen nevím, jetsli si pak z těch odpovědí vybereš… ;-)
Já jsem pro Klárku měla jako hluboký a částečně sporťák Inglesinu Magnum na podvozku Ergobike (a použiju ji i teď pro druhé). Pro nás bylo rozhodující, že je Klárka podzimní dítě a Inglesina má opravdu velkou korbu (Klárka se do ní vešla i se zimním fusakem i následující zimu). Taky je super do terénu i do města - je lehká a houpací. My měli dítě, které houpání vyloženě vyžadovalo.
Cca v roce jsme kupivali golfky - Hoco Monterio - ty jsou úplně úžasné, jezdili jsme v nich až do 2,5 let a ještě teď se v nich Klárka výjimečně sveze. jsou veliké, prostorné, dítko v nich pohodlně spí, lehké a dobře se s nimi nastupuje do MHD - zvládla jsem je vytáhnout do autobusu bez pomoci i s dítětem a plným košíkem (mám 170 cm a 52 kg). Tahle kombinace mi zůstala i pro druhé.
teď jenom dokupujeme nové vajíčko a po prvních zkušenostech je pro nás nutnost, aby bylo nacvakávací na podvozek kočárku (u nás teda nakonec vyhrává varianta vajíčko Maxi cossi a k tomu nějaký Quinny - ten ještě nemám rozhodnutý, budu však určitě kupovat nějaký z druhé ruky).
hodně při výběru kočárku záleží na tom, kde bydlíš, kde budeš nejčastěji jezdit, zda budeš hodně cestovat MHD, zda jezdíte hodně na společné nákupy, jak máte velký kufr auta atd… no je to docela věda vybrat vhodný kočárek. Já osobně jsem proseděla dny na internetu a před nákupem jsem si ještě vytipované kočárky obhlédla v obchodě a vyzkoušela do ruky…
tak hodně štěstí s výběrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.5.10 10:58

Ahoj, kočárků je na trhu strašně moc. Záleží na tom, jakou cenovou skupinu volíš. My měli Espiro Atlantic. Byla jsem spokojená, jen byl trochu tvrdý, když jsme jeli do terénu. Tak jsem ho vyměnila za Mikrus Alu Sprint. Ten byl perfektní. Jen jak malá rostla, byla dohoromady se sportovní verzí moc těžká, takže jsme koupili malý lehký sporťáček.

Co se týče kosmetiky, používala jsem jedině Weledu. Sice drahá, ale neměli jsme nikdy jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
13.5.10 11:02

no bydlíme na vesnici a mám své auto, takže MHD nebude v mém případě aktuální. Jinak bych moc chtěla kočárek trojkombinaci. A děkuji za názory :kytka: Jo a chlapeček se narodí začátek října, takže velikost kočárku v potaz beru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
13.5.10 11:05

Kočárek vybírej kromě vzhledu a ceny taky podle toho, kdy rodíš (aby se ti např. záříové dítě vešlo i s fusakem v zimě do korbičky), pak taky podle toho, kam budeš nejvíc chodit. My jsme každou chvíli v lese nebo někde v přírodě, takže jsme potřebovali kapku odolnější kočárek s většími koly. Máme X-lander XA. Korbička je fajn, sporťák super- jde zcela položit, takže i když malej ještě nesedí, už jezdíme ve sporťáku, protože nemohl snést, že z korbičky nevidí. :lol: Přední kolečka jsou aretovatelný, madlo rukojeti volně nastavitelný, výhoda jsou nafukovací kola. Nevýhoda je, že ve sporťáku máš dítě po směru jízdy a nejde to přehodit, občas by se to hodilo. Jo a že taška na madlo není nepromokavá a vlastní pláštěnku nemá. Kosmetika- co nejmíň. Na zadek Rybilka, na koupání stáčený olivový olej z lékárny, na suchou kůži a novorozeneckou vyrážku jsem potírala odvarem z řepíku a na to pak Infadolan. Teď jsem si objednala od Cannadermu opalovák, protože třeba ručičky a obličej před sluníčkem úplně nechovám a opaluje to stejnak i ve stínu. Tak jsem na něj zvědavá. Hodně zdaru, možností je asi milion a čert aby se v tom vyznal :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.5.10 11:11

ja uz bych do trojkombinace po zkusenostech nesla…radej bych koupila hluboky velky levnejsi..a pak dala vic penez do sportaku. autosedacku pouzivame hodne…takze jsem volila dle bezpecnosti..maxi cosi cabrio…nacvakavani na kocar sem nikdy nevyuzila…navic v tom dite nema byt dlouho…ale takovych dohad je hodne :) sportak mam mutsy a super :)
kosmetika…kupovala jsem az po porodu..v porodnici ti neco daji..uvidis jestli vyhovuje..kazde dite je jine a vyhovuje neco jinyho! mmch..ted jsem nedavne nekde na zachode cetla ze ten olivovy olej neni dobry…ale zase dalsi dohady…toz tak…stejne si koupis to co se bude libit a vonet tobe :mrgreen: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
13.5.10 11:21

tak mi máme deltim sport,patří svým lůžkem mezi největší,syn je březnový,takže jsem ho tam v pohodě dala i další rok a myslím že by se tam vyspal i teď ve 26měsících,je to trojkombinace a vyhovuje nám ve všech směrech,prostorný,dobře se složí,do auta se nám taky vleze,na ty naše cesty a chodníky super akorád je trošku těžší,ale to pro nás není rozhodující,protože MHD nevyužíváme…,trajdaly jsme po různých terénech od lesa po louky přes pole a zatím jezdíme bez vady,no a golfky jsem koupila Hauck,použili jsme je snad 3× a už jsem je prodala,malej v nich nechtěl být a je raději v deltimu,tam má místa dost…takže super a naprostá spokojenost… :dance:
a kosmetiku jsme měla Niveu pro děti,Klorane kosmetiku-ta je super,k dostání v lékarnách,nebo občas Johnson baby…nesnesl mi Bubchen kosmetiku a drahá je jak potvora,uvidíš jak si mimoušek vybere… :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.5.10 11:56

Ahojda, ja mam kocarek Teutonia, patri mezi ty drazsi, ale nemuzu si ho vynachvalit - maji je v hodne verzich, da se vybrat :palec:
Jinak z kosmetiky pouzivam mesickovou koupel Weleda (draha jak svina), mazu jedine Lenienskou (asi za 40Kc z lekarny), jo a zadecek nekdy Bepanthenem (taky drahej jak svina, ale my mame od narozeni tec 5 mesicu stale prvni tubu :wink: ) A to je z kosmetiky asi vse, taky jsem myslela, kolik toho mimco nepotrebuje, ale vystacili jsme si s timto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
13.5.10 12:24

Kočárek: Quinny Freestyle 3XL, korbička prťavá, kočár jde do lehu, kdybych se měla rozhodovat znovu, koupila bych jen vložnou tašku od emitexu a prskla do sporťáku. Krásně se s ním manévruje. Je těžkej jak prase. Nafukovací kolečka, zvládá terén. Klepe nám jedno kolečko.
Golfky Teutonia solano, na golfky zvládnou i trošinku terénu, nemají košík, jdou použít jako podvozek pod autosedačku, např. Maxi Cosi, skladné, váha 10kg, naklápění celé sedačky, s fusakem tam byl letošní zimu na doraz.
jiný přepravní prostředek: manduka, bezkonkurenční, oba kočáry už dlouho stojí a nikdo se v nich nevozí :wink: šátky didymos, krásné, pohodlné, to samé co manduka, už nevozíme :lol: A to mi dítko ještě nechodí :lol:

kosmetika: olejíček sebamed nebo weleda, bepapanthen, mycí gel sebamed nebo hipp (používán sporadicky, takže balení na rok), ubrousky vlhčené pouze na cesty, nic se nevyrovná čisté vodě a látkovému ubrousku, na cesty Babylove bílé nebo hipp, alverde krém, to až teď poslední dobou, má suchou pleť na obličeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
13.5.10 12:49

já měla kočárek cortinu x tris evolution a spokojená. Je teda nehoupací a asi nejspíš samej plast, ale ani jednou jsem s tim kočárem neměla problém, reklamaci, nic. Je to trojkombinace. A sporták používám do dnes. Je dlouhé lůžko a jde uplně do lehu, takže se tam malej v klidu vyspí ještě ted.

A kosmetiku za mě budto Bubchen a nebo Nivea. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Man70
17.6.10 11:09

kočárek

Zdravím, negativní zkušenost mám s kočárkem Patron Bohemia, s tím novým typem. špatné plasty na brzdách v kolečkách a absolutně nepružná pera, a to ani po pěti měsících používání - střep za 10.000! A to jsem chtěla podpořit českého výrobce…Kamarádka má pozitivní zkušenost s Inglesinou / ačkoliv podle mě vypadá hrozně/ vlastnosti si nemůže vynachválit, také s kočárkem DELTIM, který jsem měla pučený, i když to byl taky starší model, jsem byla spokojená.
Hezký den!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí