Velikost plodu ve 33tt?

2858
12.5.10 21:49

Velikost plodu!

Holky zlate…prosím Vás, pan doktor mi napsal do průkazky,že miminko měří 34cm a má přes dvě kg, jsem ve 33.týdnu a hledala jsem na internetu jaká je správná velikost a našla jsem ,že mimi by mělo mít 43-45cm? Jak je to možné? Neměří se to nějak jinak? :roll: Nebo mám tak malé miminko? Ale k více jak 2kg je docela malinké… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
12.5.10 21:53

Nedělej si starosti, tyhle odhady jsou většinou veeelmi nepřesné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
12.5.10 21:53

otázka je, jestli třeba neměřil jenom od hlavičky k zadečku a netu jsi nenašla délku včetně nožiček. to se dost často stává. doktoři jsou schopni na UTZ změřit jenom tu velikost k zadečku, tedy bez nožiček. a ono by to tak i odpovídalo.
kdyby nebylo s velikostí něco v pořádku, tak by ti to doktor určitě řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
12.5.10 21:54

jojo, Hanule má pravdu. váhový odhad s odchylkou +- 0,5 kg není problém ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.5.10 21:54

No tak to by mě zajímalo, jak tu délku změřili 8-o . Co já vím, tak délka miminka se měří jen zezačátku, a i to jen od hlavičky po zadeček. Pak už se měří spíš obvod hlavičky atp. Anežka měla ve 32+0 (podle MS) odhadovanou hmotnost 1950g, Maruška ve 31+3 1800g. Obě holky se narodily s normální porodni hmotností (3460g a 3410g), tak buď klidná ;) . Kdyby bylo něco abnormálního, už by to doktor určitě chtěl nějak řešit nebo aspoň víc hlídat. Přeju ať vše dopadne, jak má :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.5.10 21:57

Na netu jsi trejme nasla velikosti miminek v tomto tydnu, jak je zmeri, kdyz se narodi predcasne, tudiz od hlavy az k pate. Ale takto nejde miminko v deloze merit, zrejme uz mas mimco hlavou dolu, nozky ma skrcene, aby se tam veslo. Takze delka muze byt merena jen od hlavy po zadek.

Pokud mas v poradku prutoky placentou, tak nejaky vahovy odhad neber v potaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
12.5.10 22:15

Klovaso podle mě to je blbost vždyt miminko jen tak změřit nelze je v poloze klubíčka vždyt to je blbost jsou to odhady a od doktoru akorát nervy pro maminku. KAšli na to mi neřekli cele těhu jak je malá velka a kolik váží můj doktor je na to vůl ani co to bude mi nechtěl říct, to mi asi řekli na 3D a pak až před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
12.5.10 22:23

Ano jak říká Hkac, v tomto týdnu to nejde v děloze změřit, dělá se jen váhový odhad…
Já se i doktora kolem 30tt ptala že bych chtěla vědět kolik měří a sám mi řekl že to v tomto týdnu už nejde..
Myslím že ve 33tt přes dvě kila je pěkná váha…
A bývá tam rozptyl půl kila..což se stalo i mě před porodem, říkali mi o půl kila více…
Bude všechno v pořádku, neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Checheche
12.5.10 22:52

?

• Citovat
  • Upravit
555
13.5.10 07:53

Je to fakt jen odhad, u mně se pořádně sekli (prý počítejte skoro 4 kg - Anežka měla 3,30), ale obecně menší jsou např. miminka kuřaček. To asi ale není tvůj případ :mrgreen: A délku mi v tomto stadiu nikdo neříkal. Důležité jsou průtoky - jestli není skříplý nebo zůžený pupečník a to bylo jistě O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
13.5.10 08:31

ahoj, malý s emi narodil v 33+3tt, měl 2250g a 45 cm a byl jeden z největších.. podle sestřiček byl dost macatý na ten týden, takže si nedělej starosti, určitě je vše OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.5.10 08:34

a u me se sekli s vahou o kilo pred porodem (asi sest doktoru nezavisle na sobe..asi tam byla mala nejako zkroucena..byla KP)…a honili me po spitalech kvuli tomu..nakonec se narodila trikilova a bez problemu jakyhokoliv…takze to ber fakt s rezervou..me odhadovali ty 2 kg v 37tt a to se teda bralo jako pruser ale nakonec to bylo vsechno jinak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.5.10 08:58

Od 20tt se odhad delky nedela, jen se z mnoha ukazatelu urcuje odhad vahy. Zuzance merili velikost hlavicky (dokonce 2 ukazatele), velikost briska a delku stehenni kosti. To MUDr hodil do programku a hodilo mu to odhadovanou hmotnost. Akorat mi na konci vzdycky rikal, ze ma hlavicku a brisko mensi o par tydnu mensi a nozicku dlooouhou, ze budu mit drobnou dlouhonohou holcicku :mrgreen: Coz se potrdilo, Zuzka se narodila 37+6 a mela 2590g a 49cm :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
13.5.10 11:47

Klovaso - já si myslím, že moje miminko v daném týdnu mělo něco kolem 1900g…a ta velikost…se přikláním, že měřil prostě stočené a ne od hlavičky k nožičkám…vůbec si nedělej starosti,kdyby se jim něco nezdálo tak řeknou,ale v tomto týdnu těhu jde spíš už jen o odhad váhy a míry…tak přeji pohodový zbytek těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
13.5.10 12:10

Taky myslím, že to bude nějaká uplně jiná velikost, protože miminko je už opravdu hodně skrčené. Jinak mě řekli, že malý má 1500 g a do konce těhu bude mít jednou tolik a měl - 2900 g, takže téměř přesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí