Půjčujete děti na vození?

3870
11.5.10 13:50

Půjčujete děti?

Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, proto přihazuji téma. Vzpomínám na to, když mi bylo asi tak + - 12 let a s kamarádkama jsme si chodily půjčovat miminka a vozily kočárky po vesnici. Občas jsme zajely do nějakého toho zákoutí a miminko si pěkně z kočárku vytáhly a pochovaly. Dělaly jsme ze sebe maminy a asi se nám to moc líbilo. Doba utekla a teď jsem já máma a kolikrát na procházce se mi stalo, že holky (ani nevím, jak staré, protože je pamatuju jako batolata) se ptaj, jestli si můžou pro malou přijít a povozit jí. Vždycky jsem tomu nějak unikla s tím, že se pozdějc domluvíme. A k tomu ještě kamarádky 14letý syn (těžkej, opravdu těžkej puberťák) řekl, že si pro malou přijde a vyveze jí. Jsem ale připravená taktně mu říct, že třeba bude jíst, nebo že půjde k babičce nebo tak něco, abych mu malou nesvěřila. Nevím ani tak nějak proč, ale obdivuju ty tetky (říkáme tu na vsi všem, co nám ty mimča půjčovaly) že nám dokázaly důvěřovat a své ratolesti nám svěřily. Já bych se bála, co vy, jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
11.5.10 13:53

Taky jsme si půjčovaly s holkama mimina, ale já osobně bych nepůjčila. Teda ne, že bych se dětí občas nechtěla zbavit, :lol: ale prostě nemám třeba k 12letým dětem v tomhle důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.5.10 13:57

Já bych nepůjčila, kdysi jsem si půjčila malou sousedku a vyklopila ji… :oops: Od té doby jsem pro ni nepřišla, neřekla jsem jim nic že by se mi stalo a oni taky nikdy neřekli nic (ačkoliv jsem slyšela že druhý den byla sousedka s malou na poliklinice, jen nikdo neřekl zda opravdu s ní, nebo tam prostě šla se sebou a neměla hlídání). Té sousedce vyklopené je už 13 let, vloni si chtěla Dádu půjčit, ale dovolila jsem jí to jen po zahradě… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.5.10 14:00

Asi ty tetky byly tenkrát mladý mámy a ani jim to nepřišlo. Já už jsem stará :mrgreen: takže bych taky nepůjčila, ale vím, že jako šestilletá holka jsem se starší kamarádkou (12let) takhle „hlídala“ dokonce dvojčata - cikáňátka. Ta kamarádka byla ujetá na děti a miminka, mně to nic neříkalo, ale byla jsem zvědavá. Vrátili jsme je tedy vpořádku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
11.5.10 14:00

Já bych teda dítě nepůjčila (pokud by to nebyl nějaký „puberťák“ z rodiny…). fakt bych se bála, že se něco stane. přece jenom to jsou děti a nedůvěřovala bych jim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
11.5.10 14:03

asi bych taky nepůjčila dítě puberťákům :oops: třeba by se nic nestalo, ale je tam to TŘEBA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.5.10 14:04

já si chodila taky ve vsi půjčovat kočárek a asi půjčila,ale záleželo by komu … Kdyby to byla holka od sousedů kterou dobře znám tak jo,ale kdyby to byl někdo cizí tak asi nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
11.5.10 14:04

Gina myslím, že věk v tomhle nehraje roli :-) Já jsem naopak pořád ještě mladá a stejně bych nepůjčila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
11.5.10 14:05

Hm, tak to jsem si vzpomněla, že když nám bylo více, tak 15, tak kámoška, která měla dítě v 16ti :potlesk: , tak jsme s ním jednou jely a ona „si ho“ vyklopila taky, ale bylo to dobrý, skončil v boudě. Právě toho se taky bojim, protože jdu třeba s kamarádkou, která malou chce taky vozit, tak jí vždycky nechám, ale řeknu opatrně, jenže u nás jsou silnice KO a nejednou se stalo, že jí málem vyklopila. A to ještě mám kočár S4, takže to není takovej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.5.10 14:07

půjčuji 11tileté holčičce svojí skorotříletou dceru ((-. na chvíli a moc ráda, jsem šťastná, že už dorostla do věku, kdy je to možné. Mimča půjčuju akorát od 19ti výš (((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.5.10 14:07
Weruska píše:
Gina myslím, že věk v tomhle nehraje roli :-) Já jsem naopak pořád ještě mladá a stejně bych nepůjčila :mrgreen:

Asi máš pravdu. Se furt všude tvrdí, jak jsou starší mámy úzkostlivý, na sobě pozoruju, že je to fakt, ale mladý mámy v dnešní době na to asi budou podobně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
11.5.10 14:09

Já bych nepůjčila..ale rovnou přiznávám, jsem úzkostlivá víc než je zdrávo.
A to jsem byla mladá matka.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
11.5.10 14:11

Gina to zase nedovedu posoudit, předpokládala bych opak, že ty mladé toho kolem sebe ještě nemají tolik … zatímco ty starší už to slyší ze všech stran a jen tak je nic nevyděsí. No nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
11.5.10 14:12

Aty, tak to jo, taky bych malou půjčila 19leté holce, to už vlastně neni holka, ale dospělá ženská (no taky, jak která). Ale vim, že malou střežim jako oko v hlavě a ségry kluk, kterýho mam na hlídání (6 let) vzal kolo a vajchnul mi, ikdyž jsem ho upozornila, že bude jen před barákem. Takže balim malou a jdu hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
11.5.10 14:14

Gino ja jsem taky mlada mamina a nepujcila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie