Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky se přidám k těm, co by nepůjčily.
Nevím, ale nějak v ty děti nemám důvěru. Občas mám problém půjčit i starší dcerku švagrové
- ale to je asi tím, že je to strašná dračice a divoch. Prostě neuhlídatelné dítě
. Jsem ráda, že tu nejsem za exota
.
Taky bych nepůjčila. No ona dřív bývala asi fakt jiná doba než dneska.
Taky jsem vozívala mimina sousedům. Ale to opravdu těm, s kterýma jsme byli hodně v kontaktu a tak nějak víc jsme se znali. Dneska? Pomalu ani nevím kdo kolem bydlí. A i když je znám, tak bych mimčo nepůjčila, v dnešní zběsilé době a společnosti
![]()
no ještě že tady u nás není komu půjčovat a já jsem taky nikdy žádný cizí miminka nepůjčovala podle mně je to nesmysl. A zvlášť tady u nás
Taky jsem jako dítě chodívala vozit a bavilo mě to. Ale svoje děti nepůjčuju a nejmladší (dceru) ani 16-ti letému synovi, protože vůbec neví, co s ní.
Bavila jsem se o tom jednou se svou mamkou,mě půjčila jen kamarádce,kterou znala celý život a to jen na vození kolem paneláku.Nikomu jinému by mě nepůjčila,mám srdeční vadu.
Jinak říkala,že i ona vozila,jen sousedům a kamarádkám,které ji znaly celý život.
Potom jsme se přestěhovali do menšího města,narodila se sestra,to už si vzpomínám,že starší děcka z paneláku chtěly vozit,nepůjčila ![]()
Vůbec si to nedovedu představit.Ani v dnešní době mobilů a a dalších vymožeností.
Naštěstí,moje děti jsou na mě dost fixované.Emička by ani s nikým nešla.
Taky nee.
Docela obdivuju mamku, že mě jako miminko dala bráchům, tehdy 7 a 9letým. Sami mě chtěli v kočárku vozit.
Později mě brávali taky ven, až je jedna sousedka viděla, jak se mnou jezdí závody na kole, já vpředu na dětském sedátku
Oba dostali na zadek a pak už žádné vylomeniny neprováděli ![]()
ja pujcuju a ty pubertacky kluci jsou nejlepsi chuvy… moji studenti chodi vozit pravidelne a je o kocarek boj ![]()
tak jak to tak čtu tak jsem asi jediná, co půjčila ![]()
Když byla dcera miminko, tak si pro ni chodila cca 15letá holčina, byla to teda dcera mamčiné sestřenky, takže z rodiny. Já jsem byla ráda, že se na chvíli zbavím malé a udělám si práci v baráku.
Když byl malej mimino, tak jsem až litovala, že ta naše „chůva“ vyrostla a už se nechce producírovat po dědině s kočárem
.
Ale je to tím, že jsem žijeme na dědině, kde se všichni známe. Kdybych bydlela na sídlišti a přišli si „cizí“, nepůjčím ![]()
Taky bych Kubiska nepujcila, pujcim ho maximalne mamce, tete se strejdou, ale tchyni s tchanem ani nahodou ![]()
Já vím, že jak jsem byla malá tak jsem chodila vozit sousedce, co bydlela o patro níž. z kočárku jsem nikdy nevyndávala.
A svoje dítě? Hodně záleží na okolnostech- na tom jak toho dotyčného znám. Bydlíme v novém bytě 1,5roku nikoho neznám-tak nepůjčím ![]()
rozhodně bych nepůjčila svoje dítě 12-ti letým dětem, když chce kámoška vozit není problém, úzkostlivá nejsem, ale odtud potud
Nepůjčuju, jsem psychomatka na dítě hodně fixovaná, takže kolikrát mám problém půjčit babičce (ani dítě nechce), natož cizí osobě. Pravděpodobně, až budu mít víc dětí, tak změním názor.
Nepůjčovala jsem, ale vysvětlit taktně tomu, kdo chce vozit, že nedáš, je pěkná fuška, aby to nevyznělo špatně. Taky jsem použila výmluvu, ale jen jednou, víckrát jsem nabídku na povození nedostala, naštěstí. ![]()