Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@melinkam píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi… já nepůjčuji, ale už mi docházejí výmluvy… Hlavně v rodině…
proč výmluvy? proč neřekneš na rovinu důvod, proč nechceš? já bych dítě i dala, ale nikdo ho nechce ![]()
@melinkam píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi… já nepůjčuji, ale už mi docházejí výmluvy… Hlavně v rodině…
co je špatného na tom když někdo spící dítě v kočárku hodinku povozí? ![]()
@martina.se píše:
proč výmluvy? proč neřekneš na rovinu důvod, proč nechceš? já bych dítě i dala, ale nikdo ho nechce
JO, měla jsem stejný problém… povedlo se mi dítko udat jednou, když u nás byla návštěva se starší holkou.
Já jsem na rovinu říkala - Promiň, jsem cvok, a nezvládnu zatím dítě někomu svěřovat. Ale jestli si fakt chceš pojezdit s kočárkem, tak ti tam půjčím panenku
. Na to mi ještě nikdo nedokázal odpovědět
. Teď bych dítě zas někomu občas ráda svěřila na hlídání a nikdo nechce… ![]()
@JayLee píše:![]()
![]()
kdyz ty jes „cizi“
![]()
ja je pujcuju jen v rodine
no joooo, když já hlídám, jenom cizí
![]()
@j.a.n.i1 píše:
JO, měla jsem stejný problém… povedlo se mi dítko udat jednou, když u nás byla návštěva se starší holkou.
mi se to povede 2× za rok - jednou u našich, podruhé když babi přijede sem
málo ![]()
Tak v rodine bych dala dite v kocarku temer komukoli a byla bych vdecna. Ale viz to tema puvodni diskuze, ze bych dala dite v kocarku detem z vesnice? To je pro me hodne scifi.
@Janli a je to právě tím, že jsi nechtěla půjčit miminko od mala. Já taky hlídám jen jedné švagrové, vozila jsem malou od malinka a tak si jí beru třeba i na víkend, když už je větší, máme spolu prostě navázaný vztah.
Druhá švagrová děti nepůjčovala, a té teď nehlídám i když klukům už je 6 let, prostě je beru trochu jako cizí ![]()
@Cuddy Tak podle toho jakým, jsou děti (no i když nevím, zda se tohle označení dá ještě použít na 13 letou slečnu), kterým ano a pak takové, kterým ne, nejsou tedy z vesnice, ale od lidí, které znám.
@j.a.n.i1 píše:
@Cuddy Tak podle toho jakým, jsou děti (no i když nevím, zda se tohle označení dá ještě použít na 13 letou slečnu), kterým ano a pak takové, kterým ne, nejsou tedy z vesnice, ale od lidí, které znám.
Kdyz ja nemam zadne kamarady s takyo velkymi detmi. Spis jsem si predstavila, jak u nas zazvoni dite, ktere mijim v miste bydliste a bude chtit kocarek. Ale asi pravda, ze na te echt vesnici jsou ty vztahy jine.
Já bych holkám pujčila, ale kdyby chtěly jezdit před domem - přímo před domem.. to mi přijde v pohodě otevřené okno a dívat se..
Někde jet bokem bych nedala ani starším slečnám.. prostě před oknem.. Mě třeba houpal 5 letý před domem, takžte jsem se nebála, slyšela jsem, viděla..
Ja jsem jako holka odvozila deti z cele vesnice, nektere maminy dovolily jen pred domem a nekterym to bylo jedno, hlavne ze maj klid a dostavala jsen za to i bonbony, cokolady, obcas i nejakou tu kacku, desne me to bavilo… ted jako mama dvou deti, si rikam jake to byly blaznivky, svoje kluky bych nedala
@Kotatko03 píše:tak že bych si je na víkend půjčila?
![]()
A nechceš si půjčit to naše zlaticko?
Sice není mimco ale zase by sis užila.. To každopádně.. ![]()