Půjčujete děti na vození?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
12.5.10 09:08

Ahojte holky, tak já taky moc možností na vození nemám, ale holkám bych ho nepůjčila. Moje známá pujčila a pak se dozvěděla, že místo toho aby dítě vozily, tak si ho nesly k nim domů a tam si s ním hrály. Věk už nevím ,ale myslím, že to byly 12leté holky. JInak osobně já když pujčím dítě tak opravdu jenom komu na sto porcent důvěřuju, a to jsou dvě osoby… moje mamka a sestřenka, kterou máme blízký vztah.. když ke mě jezdila za malým tak jsem jí ho pujčovala, ale například druhé sestřenici bych se bálá, vím, že ona dítě nemá a trochu se jich bojí. U tchýně mám taky smíšené pocity, ne že bych jí jo nechtěla pujčit, jsem i ráda, že si ho někdy vezme, protože jsem zase názoru, že vztahy mezi vnuky a prarodičema se mají vyvíjet,ale spíš to nějak sním teď neumí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
12.5.10 09:23

Nazdarek :-)

Holky bych pujcila jen sve rodine, nikomu jinemu ne, samo u sestrenek a bratranku bych hodne premyslela, pac polovina z nich jsou prave deti skolniho veku ze zakladek a tam clovek nema jistotu nikdy, ani kdyz je to rodina :roll:
A po tom, co me rekla ma znama, ktera bydli ve stejne vesnici jak ja, tak se utvrzuju v tom, ze lidem, ktere neznam proste deti nepujcim, jelikoz ma male dite, tak ji taky chtely prave 12cti lete holciny vozit, nejprve dosly s tim, ze si pujci jen kocarek a ze v nem budou vozit jejich psa, nepochopitelne, samo to odmitla, pak teda dosly s tim, ze budou vozit maleho, samo jim ho nedela pri predstave, ze maleho nekam z kocarku vydelaji a misto nej budou vozit psa :evil: nu a jejich premlouvaci metoda byla to, ze se zacly chlubit, ze vozily nase trojcata, ze i kdyz je nezname, tak i presto jsem jim holky nechali vozit, coz absolutne neni pravda a nastesti ma znama me zna dost dobre na to, aby vedela, ze jsem na toto dost ostrazita :twisted: potazmo ty dve totiz byly i u nas a segra je ein zwei vypakovala, takze po teto zkusenosti a ani nikdy jindy bych nikomu jinemu sve deti, krom rodiny a mozna hodne dobrych pratel , nesverila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.5.10 10:32

No já mám sestřenice dospělé 26,27takže tam problém neni, ale jak jsem psala jedné bez obav, druhé trochu s obavama a kdoví.. děti nemá a trochu se jich bojí, že sama si je moc nechce pochovat a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
12.5.10 11:38

Já bych taky nepujcila :D myslim si, ze tu nejde o vek, ze v nekterych vecech budem stejne jako nase maminy, i kdyz si to ted nejspis neprizname :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.5.10 13:12

Myslím si, že každá maminka to vidí jinak, a jestli pujčuje nebo nepujčuje je na ní, to je to samé jak s jídlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.10 14:02

Jestli svoje dítě mamina půjčí je čistě její věc, at se to týká vlastní mamky, tchyně, prostě kohokoliv. Když ho prostě půjčit nechci, tak jej nepučím. A nikdo s tím nic nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
12.5.10 15:30

Já jsem kočárek cizím také nepůjčila. V rodině mi to problém nedělalo, jen s tchýní jsem to měla takové podivné. Né, že bych jí nevěřila, ale během šestinedělí jsem od ní cítila takový divný tlak, jako že ona si se svým vnoučetem přece může dělat „co chce“ a hrozně špatně jsem nesla, když to moje malušenké miminečko jen tak bez zeptání vytáhla z postýlky a málem mi to srdce urvalo, když ji začala přebalovat :cry: …to, že to dělala špatně, jsem si mohla jenom v duchu myslet, bo kdybych něco řekla, tak by mi můj přítel asi udělal slušnou přednášku :roll: No prostě jsem měla pocit, že by mohla trošku respektovat to „šestinedělí“ a být trošku míň vlezlá. Není to špatná ženská, ale tímhle si u mě udělala nesmazatelnej vroubek. Ale to patří asi do jiné diskuze :oops: Teď čekáme druhé miminko a to si své soukromí a klidné šestinedělí nekompromisně zařídím :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.5.10 15:45

Vozila jsem sousedčina Jarečka. Já bych řekla, že mi taky bylo cca 12-13 let. A jezdila jsem s ním docela daleko :roll:
U nás vozila většinou babička nebo děda. Děti si o půjčení nikdy neřekly. Ale stalo se mi to u psa, kdy za mnou neustále chodila holčička, co si ráda půjčovala psy od lidí ze sídliště. Někdy venčila a dva psy naráz. Nikdy jsem jí Bonču nepůjčila. Bo je kliďas, ale nevím jak by se zachovala, kdy s ní smýkalo cizí dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
12.5.10 19:18
Dana27 píše:
Bayusko - jestli svěřit nebo půjčit, myslím, že jsme všichni věděli, co tím chtěl básník říci.

Jééé, já jsem rozhodně nechtěla rýpat. To né. TAkhle to vyznít nemělo.
Já jen že z mého pohledu (opravdu čistě osobní věc) mi z toho „svěřit“ plyne více odpovědnosti. To ani nemělo být myšleno, jako že se navážím do názvu diskuze, to opravdu né.
A uznavám, že jsem si to slovíčkaření mohla klidně odpustit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
12.5.10 19:28

Já to ani jako rýpání nebrala, jen jsem chtěla říct, že mi to přišlo stejné, ikdyž kdyby šlo o slovíčkaření, tak má půjčit a svěřit jiný význam. Ale tady je to, si myslim, jedno. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
12.5.10 19:31

Jo to jo, jedno to je.
Však jsem psala, že jsem si to klidně mohla odpustit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
12.5.10 23:07

Nutkani: Tak s tím šestinedělím naprosto chápu…Já měla zase ,co den nějakou návštěvu a byla jsem z toho šíleně vyřízená,takže teď při druhém chci mít v šestinedělí klid,ať se všichni třeba zblázní :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
13.5.10 09:43

půjčování

ne nepůjčuju…jenom mojí mamce…
dokonce bych teď malého nedala, ani mojí tchýni, neměla nijak zájem, když byl malý a toník má teď skoro 9 m a myslím si, že by jí to tak akorát prořval, protože ji nezná…takže bych ji asi řekla svoje, kdyby si pro něj přišla…ale nepříjde…taky dobře… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.8.16 15:30

Ahoj, obnovuji diskuzi… já nepůjčuji, ale už mi docházejí výmluvy… Hlavně v rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
23.8.16 15:32
@melinkam píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi… já nepůjčuji, ale už mi docházejí výmluvy… Hlavně v rodině…

A co se vykašlat na výmluvy a říct to na rovinu? ;) Stylem: Nezlob se, ale já malou ještě nechci nikomu půjčovat, děkuji za pochopení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí