gramový přírůstek kojence

2977
12.5.10 08:04

gramový přírůstek kojence

Zdravím všechny a předem děkuji za reakce.
Chci se „do pléna“ zeptat, při jakých gramových přírůstcích za měsíc vám ještě dětský doktor říká, že je to OK a kdy už doporučuje UM?
Mně konkrétně nesedí, že dcera od 3 do 4 měsíců přibrala 600g a doktorka kvůli častému nočnímu buzení doporučila na noc UM. Tvrdila, že optimální by bylo 800g, 600g je na minimální úrovni. Od holek z naší diskuse se stejným měsícem porodu vím, že jejich doktorky považují za přírůstek v normě i mnohem nižší váhu :nevim:
Každopádně pokud mi to pomůže od vstávání po 2-3 hodinách tak halelujá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
12.5.10 08:11

My jsme trochu mladší, ale za poslední 4 týdny přibrala Maruška jen 370g a žádné UM nemáme, jen nás pozvala za 3 týdny na převážení a říkala, že na to jak je dlouhá, je hubená. Prý je důležité, aby se držela své křivky poměru hmotnost/délka (grafy jsou v knížečce v průkazce).

Příspěvek upraven 12.05.10 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.5.10 08:13

Ještě dodám, že mlíka mám určitě dost, přes den kojím po 2-3h, v noci po 4-6h a Maruška je veselé, spokojené pohodové miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.5.10 08:15

Knizsko, ja jsem na netu nasla toto:

období výška hmotnost(g/měsíc)

0-3 3 – 4 cm / měsíc 700
3-6 2 cm / měsíc 500 – 600
6-9 1 cm / měsíc 400 - 500
9-12 1 cm / měsíc 300 – 400

Jinak nam MUDra ve 3-4 měsících říkala, že minimální přírůstek je 100g za týden, a odpočítala týdny od minulé návštěvy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
12.5.10 08:24

Aliiku díky moc, naše mudr má nějaké velké nároky :lol:
Asi je ze staré školy a ráda by pěstovala samé cvalíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.5.10 08:47

ahojky,

moje mladší cácora je prcek, kdzž se narodila měla 2700g. kromě prvního měsíce kdy přibrala cca 1000g, pak přibírala stabilně cca 400g za měsíc. dr.to stačilo, jen mi radila nenechávat jí v noci moc velkou pauzu (ona měla tendence spát celou noc) tak jsem jí budila asi po 5 hodinách v noci. jednu dobu jsem i zkoušela dokrmovat odstříkaným MM a ona to stejně nechtěla. v roce pak vážila celých 8400g:) 600g za měsíc je podle mě úplně OK. UM bych nedávala mohlo by to zbytečně nabourat kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
12.5.10 09:22

600 za měsíc - co bych za to dala! Anežka je nejedlík a 500 za měsíc je výhra. Doktorka je supr - vidí že jsem z toho stresovaná dost tak mě vždycky uklidňuje že důležité je jak roste do délky, co umí a jestli má dost plen a je veselá - vše toto je v pořádku. Stejně s tím nic nenaděláme tak nemá moc smysl se stresovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
12.5.10 10:14

Mareček přibral za posledních 6 týdnů necelých čtvrt kila… :zed: Doktorka nás na šestiměsíční prohlídce fakt nepochválila, ale UM nedoporučila - nařídila naopak pokračovat s kojením co nejvíc, zavést okamžitě večerní kaši + polední zeleninu a za 14 dní naklusat na převážení.
Ten malý přírůstek mě pěkně štve, asi jsem měla kaši zavést dřív, ale když on od narození v noci spí jak dřevo až do dvou, ve dne je vychechtaný jak lečo, vůbec ne hladový… tak mi to přišlo zbytečné… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
12.5.10 11:36

Nám tak říkala že bysme mohli dávat tu kaši. Ikdyž je dcera kojená a jsou jí 4 měsíce…tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
13.5.10 06:26

Naše zkušenost je tato:Rafánek měl kolem 3-4 měsíce největší problémy, objevil se mu atop, měl velké koliky a nechtěl se moc kojit, přibíral tak 80g týdně. mudra říkala, že to je všechno ještě OK. Když se mu ale objevila klrev ve stolici a já po po martyriu diet nakonec převedla na neocate, najednou začal přibírat kilo měsíčně 2 měsíce po sobě. podle mě dohonil, co mu chybělo a zase zpomalil. Mohl to být i spurt, ale spíš si myslím, že jak měl nemocné bříško, fakrt přibíral málo z toho. takže ne každé „ještě tabulkové“ přibírání je OK. Jenže jak na to přijít,l že .- když ta děcka nám to nepoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí