Široké balení

4092
14.5.10 10:31

Široké balení

Ahojky chtěla jsem se zeptat jestli jste po narození mimi používaly široké balení a jestli jo tak jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
14.5.10 10:37

to se pouziva kdyz lekar zjisti ze ma mimco spatny kycle…jinak neni treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.5.10 10:42

většinou ti to doporučí každý ortoped a kroucení nožkama k tomu .
jinak za nás :my široký balení měli mechceně …malej byl nedonošenej takže ,když jsem mu dala ty newborn plínky měl nohy od sebe opravdu hooodně.pak jsme přišli k ortopedovi a ten zase ,že máme kroutit nožkama a dávat široký balení .....-to už jsem teda nedávala-je to prostě podle mě u 80% ortopedů rutina,kterou nic nezkazíš.

Příspěvek upraven 14.05.10 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.5.10 10:44

Jak píše mikitaa. Nám to zjistil lékař už v porodnici - malá neměla dostatečně vyvinuté kyčlíky. Narodila se o 3 týdny dřív, prý to akorát nestihlo „dozrát“. Široké balení napsal ještě v porodnici, manžel to vyzvedl v nemocniční lékárně a ještě v porodnici malá nosila. Měla to celé šestinedělí, pak kontrola na ortopedii, kde mi doktor řekl, že těch 6 týdnů stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.5.10 10:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
14.5.10 10:53

Používá se jen na doporučení lékaře.Preventivní význam u dětí s nálezem v pořádku moc nemá.My jsme nepoužívaly.Děti sice měly dlouho nedozrálá jádra,ale to široké balení neovlivňuje - říkal ortoped.

Ale zase nic neplatí absolutně.Bohužel,znám maminku,její holčička měla v porodnici nález v pořádku,potom na první kontrole kyčlí kolem 6 týdnů dostala nějakou tu Frejkovu peřinku - pevnou vložku mezi nožičky a tu musela mít až skoro do roku..
Myslím,že je to vzácný případ,nestává se to často.

Každá si to musíme rozhodnout sama,já jsem nedávala široké balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
14.5.10 11:29

Ono zalezi ortoped od ortopeda, nas je postarsi peclivej pan a dava ho ze zacatku preventivne - po kontrole v 6 tydnech, pokud nejsou dozrala jaderka (coz nejsou skoro u zadneho mimina), tak stale preventivne az do 4 mesicu. V tech 4 mesicich Zuzka mela nastesti kycle 1A 1A, a uplne vyvinute, tak nas propustil z pece :palec:
Ale ja kdyz to bylo preventivne, tak jsem ho lehce sidila, teda davala jsem ho porad, ale jen 1 latkovou plinku pres papirovou a pres to bodycko, zadne specielni kalhotky. Pokud by byl nalez horsi, samo bych to delala pecliveji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
14.5.10 11:35

Ahoj Mikky, tak Samík měl široké balení od porodnice do 3 měsíců vkuse (od 3 do 6 měsíců jen na noc). Dávali jsme 2 bavlněné plenky složené na 1/3 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
14.5.10 12:06

Asi fakt záleží na ortopedovi, kluci jsou 36tt, takže taky nedonošený, a ortoped řekl, že nález je v pořádku a tudíž stačí papírová plína. Teď jdeme brzo na kontrolu, tak doufám, že se na tom nic nezmění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.5.10 12:15

ahojky…ve FN HK se dává široké balení do třech mesíců všem…malá měla nožky OK,ale prostě ji to tak nechaly…asi pro jistotu…nějako jsme to neřešila…3 měsíce není až tak dlouhá doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.5.10 13:02

malá měla trošku horší nález ale nic hrozného a taky měla široké balení do 4 měsíců. Taky jsem to neřešila,přišlo mi lepší jí to dát než pak aby měla problémy. :wink: Asi je to pak na tobě jaký k tomu zvolíš přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
14.5.10 14:18

Používali jsme u Helenky asi do půl roku, u Marečka do tří měsíců.
Jak píšou holky - ortoped Ti řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
14.5.10 14:21

Jo, a ačkoli se říká, že široké balení při nedozrálých jádrech není nutné, někteří ortopedi to doporučují plošně všem… Já jsem to u dětí neřešila, jestli je to nutné nebo ne, přišlo mi to také lepší než pak řešit problémy - ono tomu malému mimču to stejně nijak nevadí, jestli má o dvě plenky navíc… Helče to začalo být protivné až kolem toho šestého měsíce, kdy se začala víc pohybovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.5.10 14:57

no treba me mala nechtela spat kdyz mela mezi nohama moc…dostali jsme v porodnici decku ale nemohla sem ji to dat ani jednou..presto kontrola v sestinedelich bylo vsecko ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
14.5.10 15:03

Tak malá má široké balení už 8 týdnů a ještě dalších 8 týdnů bude mít. :-? Do zprávy dr. sice napsal,že Abdukce oboustanně volnější,ale že ještě nemá jadérka,přitom má nohy od sebe už dost :think: .Ale dávám jí to jen doma na ven ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí