Jak na hloupou tchýni?

4515
26.7.14 15:11

Jak na hloupou tchyni??

Ahoj ženy, nebudu psát anonymně, nemám se za co stydět, jen si potřebuji ulevit a poradit, jak by jste se chovali k mé tchyni. Předem jen pár slov o naší rodině. Jsme spolu s přítelem necelých 5 let. Mě je 21, jemu 23 a máme téměř ročního syna. Když jsme před rokem řešili co dál s bydlením, tak nám tcháni navrhli, ať si předěláme jejich půdu na baráku. Nejprve jsme měli v plánu kousek od nich stavět barák, ale vzhledem k fin. situaci a k hospodárce, kterou tcháni vlastní ( tchán už sám nezvládá a přítel se bál, že se budeme nakonec starat o dvě domácnosti a dva baráky) jsme se po dlouhých debatách rozhodli, že teda půjdeme k nim. Moje tchyně není špatná ženská a v zásadě nikdy nic nemyslí špatně, ale já už fakt nevím, jak s ní jednat. Určitě si pamatujete loňská vedra na konci července. V té době jsem měla 2 týdny do porodu a tchyně padesátiny. Velká oslava v místnosti o 2 oknech, nikomu z toho vedra nebylo moc dobře a mě už vůbec ne, po obědě jsem chtěla jet domů, s tím, že až se večer udělá lépe, tak přijedu. Prohlásila o mě, že si hraju na chudinku a že ať si uvědomím, že špatně je všem. No nikdo ji nechápal, pak se za mě přimluvila jedna její kamarádka, tak mi laskavě dovolila odjet domů. V noci jsem jako nepijící rozvážela její známe a nakonec pomáhala vynášet ožralého tchána do schodů. Když jsme je nakládali do auta, tak tchyně zakopla a chytla se mého břicha a ještě se tomu smála. Týden po porodu jsem musela jet povinně ukázat syna všem tetičkám a dědečkům, opět ji bylo jedno, že nemůžu ani sedět a díky velké ztrátě krve nezvládám tak dlouho někde být, prostě povinná grilovačka a blbé připomínky, že syn určitě jenom řve a dobře nám tak, že jsme nevyspaní ( říkala to ve vtipu, který asi nikdo nepochopí). Na konci dubna jsme se konečně přestěhovali z paneláku k nim ( půl roku neustálé dohady a hádky s přítelem, protože nám kecala do všeho, včetně toho, že když jsme nebyli na stavbě tak šla za pracovníky a řekla jim ať ložnici udělají jinak než jsme chtěli. Naštěstí jsme na to přišli a vše se muselo rozebrat, ale nikdy jsem mého chlapa neslyšela tak řvát) No a teď už tu žijeme něco před 3 měsíce, bohužel nemáme možnost mít úplně oddělené vchody, tzn. máme svoje dveře, ale lezeme jim přes kuchyň. A teď co mě dennodenně vytáčí. Denně, když jdu ven se psem, tak neváhá vyskočit z postele a snažit se bavit o blbostech, vůbec ji nevadí, že syn nahoře řve jak tur v postýlce. Pokaždé, když od někud přijdeme, nebo někam jdeme, mi syna vyrve z rukou a odnese si ho do obýváku :pocitac: i když ji řeknu, že pospícháme, tak ji ani tchána to nezajímá ( je jim jedno, že syn má třeba hlad, žízeň, nebo potřebuje přebalit) Pořád chce syna hlídat, ale když si ho vezme, tak se neumí postarat ani o základní věci ( např. přidat, nebo ubrat vrstvu oblečení, dát napít, nebo přebalit) Tchán je alkoholik, ona taky často nasává ( ona nikdy, pokud je syn poblíž, jemu to je jedno, denně je večer na mol) Nedávno jsme potřebovali pohlídat na dvě hodiny, tak jsem ji ho dala do kočáru a řekla ji, že až se vrátí, tak můžou jít nahoru do bytu, že ta má syn hračky. Když jsme přijeli, tak byl syn s ožralým tchánem v posteli a vztekal se, protože ho tam drželi násilím. Je toho prostě mnoho a mnoho,, plno takových situací, kdy bych ji nejraději zastřelila, ale nikdy jsem si nedovolila ji něco vytknout, protože vím, že syna má ráda a navíc i kdybych ji něco řekla sebeslušněji, tak je tak hloupá, že se urazí a bude mě pomlouvat ( to dělá i tak ) nicméně včera mě úplně rozložila. Koupili jsme bazén, syn byl v cestovní postýlce a hrál si. My napouštěli a řešili věci kolem. Tchyně vylezla na terasu ( z terasy máme vchod do její kuchyně a k nám do bytu) a beze slova syna vzala a odnesla dolů do zahrady. Ani jsme si nevšimli, kdy zmizla. Bazén jsme dořešili, otočím se a ona se vracela sama, postýlka prázdná, tak jsem na ni vyjela, kde je syn a ona s úsměvem odvětila že ho odnesla tchánovi. Tchán nasával se sousedem z druhé strany baráku, špinavý, zpocený smradlavý a ona ho tam odnesla v bílém bodyčku bez bot a nechala ho tam :pocitac: Poprvé v životě jsem na ni zvýšila hlas a řekla ji, že to snad nemyslí vážně, že co ji to děcko udělalo, že ho nosí tam mezi prasata do toho smradu, ještě když je tchán v pracovním. Nic mi na to neřekla, zašla pro syna a nosila ho na rukách po zahradě ( neumí ho nosit, ale to už je maličkost, vždy ho nese jak králíka :mrgreen: ) Potom ho přinesla a začala nadávat mému chlapovi, neslyšela jsem je, jen ji pak řekl ať už jde do haj*lu, když neví, jak se k děcku chovat. Tchýně se se mnou nebaví, je uražená a nakonec je na mě naštvaný i chlap, že jsem nedržela hubu, že se s ní zbytečně pohádal, když se mě snažil zastat. Tak jsem teď zavřená s malým doma a zuřím na celý svět. Vůbec nevím, jak se k ni mám chovat, nechci se s ni bavit, vadí mi na ni tolik věcí a vaří se ve mě všechny ty křivdy, které udělala vůči mě, příteli a synovi. Nicméně odejít odtud nepřichází v úvahu, takže, kdo dočetl do konce, Jak by jste se k ni chovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
26.7.14 15:12

Omlouvám se za délku, tohle asi nikdo nedočte :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
26.7.14 15:14

Děvče nezlob se, ale k alkoholikům se stěhuje jen blázen… To bych radši dřepěla v tom paneláku.

Obávám se, že situace se nezlepší, bude to jen horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65379
26.7.14 15:19

Tak v první řadě bych se tam nikdy odstěhovala :nevim:
Jak teď z toho ven nevím ---nejrozumnější by bylo se zase odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515

@Nina Filipi Bohužel o tchýni jsme to nevěděli, tchán je od rána do večera venku, s ním se potkám vyjímečně. S chlapem si myslíme, že ona pije s ním, protože už ty jeho řeči nemůže poslouchat, ale zase k synovi se chová fakt krásně, často ani nepoznám, že má vypito, to se ukáže až večer, jak nasbírá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353

Já jsem to tedy dočetla, ale tedy vůbec mi nejde na rozum, proč jste se tam stěhovali, když se takhle chovala už předtim? :think: Vím, že si psala, že přítel by se možná pak musel stara o dvě domácnosti, ale určitě by to nebylo za týden a teda tohle by mi za to opravdu nestálo a kdybych viděla, že se takhle chová když tam nebydlíte, tak bych tam nešla ani za zlaté prase a to co dělá s tvým synem radši ani nekomentuju :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
26.7.14 15:21

@Deninina :hug: nemůžete se odstěhovat třeba do podnájmu? Kde jste bydleli předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
26.7.14 15:27

Holky, ona měla vždycky své mouchy, ale nikdy to nebylo tak zlé. Loni v červenci jsme vzali půjčku a od té doby to začalo. Je to den za dnem horší, myslím si, že jsem den ode dne alergičtější a proto se s ní snažím vycházet, jak nejlépe umím, ale bojím se, že mi brzo opravdu stříknou nervy a to už budu muset opravdu vypadnout :mrgreen: Do podnájmu nemůžeme, platíme půjčku na bydlení a to už bychom neutáhli. Půjčka bude za 6 let splacená, tak se teď upínám to tomuto, ale potřebuju s ní nějak asertivně vycházet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esamalova
26.7.14 15:29

Nu, stalo se, již jsou přestěhováni :( Ne vždycky lze případné problémy vidět dopředu. My se s přítelem brali po šesti letech vztahu, kdy už jsem se já a tchýně nesnesli, takže pro dobro duší (všech) v tom paneláku žijeme, až je manžel fanda do domků se zahrádkou. Ano, hodně času pomáhá tchýni kolem baráku, ale zase na druhou stranu- nám se vztahy urovnaly, dokonce si i popovídáme…ale je mi jasné, že bydlet tam u nich, jak bylo původně plánováno, tak skončím ve vězení za mord.
Nebylo by řešením jít někam do paneláku do pronájmu? Já vím- je to stěhování, finance, stres…ale zase na druhou stranu, bydlet v tomhle, mi připadá jako mnohem větší stres, asi bych to nedala. Obávám se, že tchýni nikdo nepředělá a tchán-alkoholik už jím zřejmě zůstane. Takže já bych vzala manžela a dítě a prchla bych…Jenže já mám prostě raději radikální řezy, než se v něčem plácat, život mi připadá moc krátký na to, abych x let strávila tím, že budu naštvaná na tchýni, že se budu bát o své děcko a že budu nešťastná a zoufalá…Je to jen názor :nevim:

• Citovat
  • Upravit
esamalova
26.7.14 15:30
@mlsalkaM píše:
@Deninina :hug: nemůžete se odstěhovat třeba do podnájmu? Kde jste bydleli předtím?

Koukám, že už jsi mě s nápadem předběhla :) Taky bych raději popadla svou zvěř a vyklidila pole…

• Citovat
  • Upravit
esamalova
26.7.14 15:32
@Deninina píše:
Holky, ona měla vždycky své mouchy, ale nikdy to nebylo tak zlé. Loni v červenci jsme vzali půjčku a od té doby to začalo. Je to den za dnem horší, myslím si, že jsem den ode dne alergičtější a proto se s ní snažím vycházet, jak nejlépe umím, ale bojím se, že mi brzo opravdu stříknou nervy a to už budu muset opravdu vypadnout :mrgreen: Do podnájmu nemůžeme, platíme půjčku na bydlení a to už bychom neutáhli. Půjčka bude za 6 let splacená, tak se teď upínám to tomuto, ale potřebuju s ní nějak asertivně vycházet :nevim:

Aj…no, v tom případě bych byla nekompromisní- prostě „já jsem máma, takhle to bude“…Protože jestli se takhle nevymezíš, tak ti bude dělat peklo pořád :(

• Citovat
  • Upravit
7332
26.7.14 15:33

Když uvidí že s tebou nehne a bude po tvém…tak bude mít odstup. Když budeš neustále se snažit a něco vysvětlovat, je to k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
26.7.14 15:34

Teda, jen čtu tvůj příběh a už jsem naštvaná :mrgreen: taky mám takovouhle krá*vu tchýni, která si myslela, že si děti vezme pokaždé, když se jí zachce a že o nich bude rozhodovat. a pak třeba přišla a řekla mi-je pokaděná, přebal jí. prostě jí nedokázala dát ani čistou plínu. trpěla jsem dlouho, ale pak pohár přetekl a odstěhovali jsme se. jenže to už byli děti velký a sami od sebe k ní moc nechtěli. te´d budeme mít mimčo, tak si ho s chutí vychutnám a nebudu se muset bát, že budu mít věčně čarodu za zadkem a že mi bude poroučet.
ta moje je taky blbá-když jí člověk něco řekne, a snaží se to vysvětlit v dobrém slova smyslu, tak se urazí, člověka pomluví a nejhorší je, že to kapku překroutí, aby to bylo zajímavější-samozřejmně v její prospěch.
jo-a chlastá taky, jako ta tvoje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
26.7.14 15:35

Vždycky jsem věděla, že je trošku hloupá, ale měla jsem ji svým způsobem ráda, synovi koupí první poslední, ale bohužel funguje jen jako banka, takhle se babičky nechovají. Díky nátlaku okolí, se snaží si hrát na milující babičku a pak to tak dopadá. Navíc si myslím, že nám závidí pěkné bydlení, ona nemá vkus a je hodně závistivá, právě od té doby, co se vzala půjčka a začala rekonstrukce začala takhle blbnout a jak jsme se nastěhovali tak to vyvrcholilo. Vodila mi do bytu úplně cizí lidi ( ukazovala jim i záchod, asi kontrolovala, jestli ho myju :mrgreen: :mrgreen: ) snažila se mě shazovat před zbytkem rodiny a pořád si prosazuje svou vůli, i když ji řeknu svůj názor tak si udělá podle svého a já nemám to srdce ji shodit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
26.7.14 15:41

@micta Ježíš, kdyby můj chlap nebyl jedináček, tak věřím, že máme společnou tchýni. Fakt, i když se snažím sebeslušněji něco vysvětlit, ona se stejně urazí. To co projde mojí tchýni, neprojde nikomu jinému a světě :mrgreen:

Edit: akorát ta moje tchýně ví, že dítě je posrané, ale neřekne ani bu, prostě mi vrátí dítě za smluvený čas a já mu pak léčím týden opruzený zadek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová