Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.. musím se vypsat a snad mi i poradíte.. už jsem z toho zoufalá ![]()
Bydlíme v domku, já, přítel, naše dcera a přítelova maminka, která má u nás v domě svůj byt.
Přítelův bratr pracuje v Praze, ale na víkendy jezdí k mamince domů, protože u nás ve městě bydlí jeho přítelkyně, tak aby mohli být spolu. Vždy v pátek večer se tedy „nastěhuje“ k nám i s mojí potenciální švagrovou. Já mám společnost ráda, čím víc je nás v domě, tím líp
takže v tomhle bych neviděla nejmenší problém.. Ovšem on to problém je.. Švagrová je dle mého názoru psychicky nemocná hysterka. Přijde k nám do domu, nezdraví, nebaví se s nikým kromě přítelova bratra. Tchýni zabere celý její byt - od kuchyně, přes koupelnu až po obývák. Tchýně se jí bojí, o víkendu chodí raději k nám na záchod, používá naši koupelnu, jí s námi v kuchyni. Švagrová bydlí přes týden na kolejích, takže o víkendu si u tchýně vypere, navaří.. Neptá se, jestli může, chová se tam jako doma.. Přítelův bratr je do ní totální blázen, jsou spolu už čtyři roky, on ji hrozně miluje. Ona si z něj udělala totálního otroka. V jednom kuse na něj řve, má úplně hysterický záchvaty. Třeba dneska chtěla jet nakupovat, ale my jsme zaparkovali za jejich autem a tak nemohla tím jejich vyjet. Místo toho, aby přišla říct, ať jí s autem uhneme, tak začala na přítelova bratra hysterický řvát, přímo na ulici. Slyšet jí bylo i přes zavřený okna, doslova ječela, házela věcma a napadala přítelova bratra.
Tohle je tu každý víkend, vždy se najde něco, co jí nevyhovuje.
Já už jsem z toho zoufalá, tchýně je nastěhovaná u nás, v jednom kuse brečí. Je u nás nervózní atmosféra a to já fakt nesnesu. Já jsem s švagrovou několikrát chtěla mluvit, ale když vejdu do místnosti, tak ona mě absolutně nevnímá, nebaví se se mnou a když se jí i přes to snažím něco vytknout, tak mlčí a pak jde za přítelovým bratrem a seřve ho jak psa. Já ho mám ráda, ráda bych mu pomohla.. Ale fakt nevím jak..
Poradíte někdo? ![]()
Uff, v první řadě by měla zakročit tchýně a jasně jí říct, že je u ní na návštěvě aby se podle toho chovala. To teda koukám, že se tchýně uklidí k Vám a přenechá byt se vším všudy nějaké mladé náně..
Normálně bych se domluvila s tchýní, že příští víkend přijdete do jejího bytu na oběd - tchýně celé dopoledne vaří v kuchyni a pak se tam nakvartýrujete ještě vy, slečinku nepustit - promiň čekám návštěvu, takže se mi tu nemotej - podobným stylem bych se s ní bavila furt.. Uvidíte jak na nátlak zareaguje no, každopádně se jí nevyhýbat, nenechávat jí byt.. prostě jí schladit, dát jí najevo kdo je v domě pánem..
když to nevadí jemu asi s tím těžko něco uděláš
pořádek by s ní měl udělat v první řadě on, abys pak nebyla za nejhorší ty…
Tchýně je prostě hrozně hodná, navíc takovej ten neprůbojnej typ. Bojí se jí a tak jí jde raději z cesty.. ![]()
@lukresia píše:
když to nevadí jemu asi s tím těžko něco udělášpořádek by s ní měl udělat v první řadě on, abys pak nebyla za nejhorší ty…
Tak zase do jejich vztahu bych se vůbec nemotala.. to je jejich věc, když mu to vyhovuje žít s hysterkou, je to jeho boj.. spíš bych řešila to, že je tchýně nešťastná, že se jí nasáčkuje každý víkend do byt - toto razantně řešit a utnout to!
@Dorka_X píše:
Tchýně je prostě hrozně hodná, navíc takovej ten neprůbojnej typ. Bojí se jí a tak jí jde raději z cesty..
No tak v tom případě asi bohužel.. Musí si dupnout..
já jí neradím at se do nich montuje, já bych se nemontovala do ničeho, tchyně je dospělá a měla by to vyřešit sama, popř, její syn, ale určitě ne zakladatelka, je to jen můj názor…
Holky, je to prostě asi neřešitelný..
Neexistuje nějakej trik na to, jak uklidnit hysterku? Kolikrát si říkám, že na ní vyleju kýbl ledový vody
![]()
Volila bych ten kýbl nebo profackovat když si jí neumí srovnat on a tchýnka je neprůbojná
![]()
OK, příště jdu do toho
protože terorizovat celou rodinu mi fakt dál nebude ![]()