Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
mám problémek s mím dvoutýdenním prckem.Dneska mu uřízly uzdičku pod jazykem a neumíme sát z prsu,jak ho to mám naučit?????????Děkuji za jakoukoliv radu
Ahoj,
zkus se spojitit s laktacni poradkyni nebo pres kojeni.net. To jsou jedine rady, ktere me napadaji. At se zadari!
hlavně vydržte, ono se to poddá. vím jak je těžké učit dítě sát, zvlášť máš li větší nebo nalitý prsa, ale stojí to za tu námahu. Před kojením si prs nahřej, trochu odstříkej aby mlíčko líp teklo a jestli malinký poliká, neboj na sání si vzpomene. Třeba ho to ještě trošku bolí…a tak se šetří. Jestli máš možnost vyhledat laktační poradkyni, neváhej, jsou to osůbky k nezaplacení. Já byla v poradně i s Honzou i s Tomem.
Tak jsme se rozjedli,i když já mám málo mlíčka a musíme přikrmovat.Pro změnu máme koliku tekže o spánku se u nás nedá mluvit je to děs.
Jani,
vydrz, v mezicase mezi kojenim jeste odsavej. At se mlicko zacne vic delat. Mela jsem to podobne, po cisari se mi mlicko skoro vubec nedelalo - 10ml z obou prsu, po navratu domu z porodky cca 50-60ml, ale maly potreboval na kazde piti tak 120-160ml. Taky jsem prikrmovala a po mesici a kousek se to rozjelo a pak jsme plne kojili
. Kdyz jsem vracela odsavacku do lekarny, tak jsem se citila nejmin jako vitez svetoveho poharu
. Kdyby koliky vubec neustupovaly, muzes zkusit i zmenu UM. Nekdy to pomuze. Drzim palce, at se vam zadari!
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat ohledně kojení. Když kojíte, držíte si ten prs do toho C? nebo ne? Díky moc
Nevím jestli si to nepletu ale neplatí to C při odstříkávání? ![]()
Příspěvek upraven 07.09.12 v 12:37
Helenkka: takže to není nutnost, že? ale proč to všude píší? k čemu je to dobré?
Sijoma80: tak teď jsi mě dostala, ale nějak se to prso má držet ne? palec má být nad dvorcem…nebo jak…
Držela jsem ho tak když byl úplně nejmenší mimi, moje prsa nejsou úplně nejmenší, tak aby se taky neudusil žejo ![]()
a teď chvilku ze začátku a pak už mám volnou ruku na čtení ![]()
No to je jasný já mám taky velká prsa a držela jsem ho jinak by ho měl chudák v obličeji, ale myslím že to C se používá v odstříkání. Tohle jsem teda nedělala myslím že to není nutnost.
Ne to C se používá i pro držení s tím, že se nesmíš dotýkat bradavky (odstříkává se jen dvěma prsty)- palec je nad dvorcem ostatní prsty pod
nutnost to není, je to prostě způsob jakým se to učí, jakože správný, ale samozřejmě to neznamená, že jediný správný ![]()