Jak dlouho by se mělo provádět odsávání mléka?

Anonymni
4.11.08 21:25

Odsávání mléka

Prosím o radu, potřebuji zvýšit tvorbu mléka a mám si po kojení odsávat mléko, techniku jsem našla na internetu, jen nevím jak dlouho by se mělo odsávání provádět. A jestli můžu odsávat i mezi jednotlivým kojením. Kojím zhruba po 2,5hod. Děkuji za odpovědi. J.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
5.11.08 07:15

Ahoj,
já odsávám po každém kojení, mám elektrickou odsávačku, ručně je to dost pracné. Chce to podle mě aspoň tu mechanickou, ty nejsou tak drahé. Takže já nakojím, dokrmím odstříkaným mlíkem z minulého kojení a pak odstříkám. A pokud potřebuješ zvýšit množství mlíka, tak hlavně hodně pij - má se tak 3-4 litry za den a koj víc v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
5.11.08 14:30

K tomu co psala Brum ještě doplním svou zkušenost :-) Já tedy odstříkávala nejraději ručně, šlo mi to nejlíp. Měla jsem doma taky mechanickou odsávačku (ale za chvilku mě bolela ruka od mačkání páčky) a od sestry jsem si jednou půjčila i tu elektrickou (s tou mi to nešlo vůbec, jen mě z toho bolela prsa) :oops:

Techniku jsem na to měla takovou svou :-) prostě pohmatem zjistit, kde je prso tvrdší a taky kde ještě „vytlačím“ nějaké mléko, tam pak tlakem přejíždět od odkraje prsu k dvorci … prs jsem měla jakoby položený na prstech a přejížděla palcem (levou rukou levou stranu prsou a pravou rukou z pravé strany) snad je to aspoň trochu srozumitelné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
5.11.08 22:02

No ja jsem teda rucne bez odsavacky neodsala skoro nic, i kdyz mi mliko teklo temer samo… Pak jsem koupila tu nejobycejnejsi Baby Nova a v poho, ale na prikrmy jsem pak poridila Medela Haromony a to byl skoro luxus :D Kamaradka nedala dopustit na elektrickou… Asi taky zalezi na kazde z nas, kazdemu vyhovuje neco jineho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.08 17:25

Ja odsavala u dcerky s klasickou manualni pistovou odsavackou a slo to dobre, pak jsem si poridila odsavacku chicco s balonkem a taky to slo dobre. Kdyz mlika teklo mene, stacilo prs promasirovat a zase teklo dale. Odsavala jsem vzdy, kdyz mela mala hlad. Proste jako kdybych kojila. Takze jsem malou nakrmila, a sla odstrikavat. A to i v noci. Pokud jsem chtela zvysit tvorbu mleka, tak stacilo odsavat casteji. Ostrikavala jsem dokud jsem nemela mlika tolik, aby mala zahnala hlad, nebo dokud mleko teklo. Snad jsem trosku pomohla. Hlvne je potreba vytrvat a nevzdavat to jako nektere moje zname, kterym to ze zacatku moc neslo, tak to radsi vzdaly. Mlicko se roztece, neboj!

• Citovat
  • Upravit
3158
4.8.12 17:42

Ahojky,
potrebuji radu ohledne odsavani mlicka. Mame malou jiz temer 3 tydny na JIPCE tak doma odsavam elektrickou odsavackou a tvori se mi opravdu moooc mlika. Odsavam co 3h a to z obou prs. Male mlicko vozim.
Zajima me, jestli nedelam chybu, ze odsavam z obou prs. Jestli nemam odat jedno a za 3h druhe. Ja kdyz kojila prvni dite, tak jsem prave kojila z jednoho, pak za 3h nebo jak bylo potreba z druheho. Nevim jakustalit laktaci, zda se mi ze mam fakt hodne mlika. Z jedno prsu odsaji 150-200ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.8.12 17:46
@Věrka.. píše:
Ahojky,
potrebuji radu ohledne odsavani mlicka. Mame malou jiz temer 3 tydny na JIPCE tak doma odsavam elektrickou odsavackou a tvori se mi opravdu moooc mlika. Odsavam co 3h a to z obou prs. Male mlicko vozim.
Zajima me, jestli nedelam chybu, ze odsavam z obou prs. Jestli nemam odat jedno a za 3h druhe. Ja kdyz kojila prvni dite, tak jsem prave kojila z jednoho, pak za 3h nebo jak bylo potreba z druheho. Nevim jakustalit laktaci, zda se mi ze mam fakt hodne mlika. Z jedno prsu odsaji 150-200ml

no to je opravdu hodně 8-o bych to udelala jak pises výše, ale pozor na zánět, než si prsa zvyknou ;-) Jinak držím palce, ať Vám malou dají brzo domů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.8.12 17:47

To je hodne ale to nevadi. Lepsi nez malo. Kdyztak si nejake schovej do mrazaku. Nech ho vychladnout a pak ho tam strc. Je dobre ho mit do zasoby, kdyby nahodou a pri spurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
4.8.12 17:48
@ivana-domca píše:
no to je opravdu hodně 8-o bych to udelala jak pises výše, ale pozor na zánět, než si prsa zvyknou ;-) Jinak držím palce, ať Vám malou dají brzo domů :kytka:

no je to hodne, taky si rikam prave. No malou by nam meli pristi tyden pustit, tak snad se to pak upravi. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.8.12 17:49

Zkrátila bych čas ale pokaždé máš odsát obou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
4.8.12 18:02

@Věrka.. Ahoj, byla jsem na tom zrovna tak. Zatím odsávej-kratší dobu(stačí tak100ml) a zamrazuj(stačí vyvařené skleničky od přesnidávky),sladění nech, až budeš mít malou u sebe.Je pravděpodobné, že nebudeš kojit v pravidelných intervalech, ale častěji, takže přejdeš rychle na systém kojení z jednoho. A odsávat pak budeš, jen pokud budeš mít pocit na prasknutí a malá zrovna nechce :D to pak odsaj pro úlevu. Naše Andulka už bude mít 8 měsíců a pořád kojíme :mavam:

Příspěvek upraven 04.08.12 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.8.12 18:04

Ale az budes zamrazovat do sklenickek tak je nalevej jen do dvou tretin. Jinak ti prdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.8.12 18:04

Odsávala jsem pul roku protže malý nechtěl prso. Z každého prsa 3 minuty a mlíka jsem měla dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
4.8.12 18:07

@annaei kamarátka to taky tak dělá, její mimi má už 10měsíců :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
4.8.12 18:14

Holky a co se pak dela s tim mlikem kdyz se vynda z mrazaku? nechat napred volne rozmrazit? nebo to dat rovnou do ohrivacky?

jak dlouho muze byt mliko normalne v lednici? a v tom mrazaku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová