Jak na kotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3802
21.10.10 10:36

Tak to se budu modlit, aby si Cernousek(tak kote pojmenovala tchynic vnucka) zvykl na jezdeni autem. Protoze ja si ho domu proste vzit nemuzu, ani se nemuzem nastehovat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.10.10 10:38

:-D Neboj, ono to půjde, jen jim trošku objasnit, o co jde, třeba vůbec netuší, jaké nemoci může kotě mít a co obnáší péče o něj. Holt to pěkně nastudujte a nenápadně jim to předložte :wink: Tohle je vlastně důvod, proč se nám tu plní depozita a útulky - protože lidi si pořídí zvíře, aniž by věděli, do čeho jdou a co to s sebou nese.. :-( A po čase zjistí, že jim bez něj bude líp…Že si to všechno představovali jinak a snadněji. Ve srovnání se psem je kočka mnohem méně náročná - nevyžaduje venčení, o vlastní hygienu se postará sama, stačí jen měnit stelivo (stačí Bentonit z Hypernovy - 20kg za 99 Kč, jsou samozřejmě kvalitnější a dražší, ale myslím, že pro tchánovce to jako začátek stačí :-) ) a pravidelné krmení (+umývat misky, nenechat v nich kazit potraviny…) a velká dávka mazlení, aby z kotěte vyrostlo společenské a milé zvíře… Vcelku toho zas tolik není, ale tyhle věci plus ta veterina, to je fakt nezbytnost. Tak pak dej vědět, jestli doma nezuří válka, popř. se setkáme u nějakého jiného tématu (jak se doma nezabít kvůli kotěti) :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 10:51

Urcite dam vedet, jestli jsem jeste ziva a jak se kotatku vede. Myslim, ze boje trochu budou, ale je to pro dobrou vec. :wink:
Moc vam jeste jednou dekuji a doufam, ze na tema Jak se doma nezabit kvuli koteti nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
21.10.10 11:32

ahoj, nečetla jsem celou diskuzi a jestli to tady je už uvedeno tak se omlouvám, ale koťátku by se po napapání mělo masírovat bříško ( kočka to dělá jazykem ) kvůli střevům, aby začala pracovat a kotě se nazasekalo - když je to opravdu kočičí miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 16:15

Tak to vzdavam. :-( Kdyz jsem ted tchanovi zhruba popsala, co takova kocka potrebuje, bylo mi receno, ze driv kocky nejedly nic jinyho nez mliko a zbytky, nic jim nebylo a zadny ty ostatni veci taky nebyly a kocky byly spokojeny. Na veterinu se nechytaji. :-?
Prestavam to resit, kdyz ze me asi jako maji akorat legraci a mysli si, ze jsem asi padla na hlavu.
Jen je mi lito toho kotatka. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7270
21.10.10 16:44

achjo tak to je blbý…mám známou našli taky venku kotátko samo že také nešli na veterinu starší lidi že mají svojí hlavu a po čase kotě začalo chřadnout tak jeli na veterinu a zjistili že je kotě začervené a dostalo se mu to do srdíčka…tak zkus aspoon aby ho nechali odčervit protože to je přenosné i na člověka některé druhy těch parazitů a samo že i blechy…
moje děti se s kocourem mazlí pusinkují i když je napomínám vím že to dělají tomu vždy nezabráním a představa že je plné červíků parazitů škrkavek a všeho možného fuj a samo že i to kotě trpí :-(

jinak pokud by odmítli můžeš sama dojít na veterinu tu pastu ti dají a oni jen at mu ji podávají až bude starší jsou na to tabletky nebo já používám kapičku za krk :wink:

a tady je naš mazlíček čiko :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
22.10.10 07:04

Dobre rano, tak hlasim mensi uspech, tchyne vcera pronesla, ze by teda asi mela zajit pro nejake krmeni a snazila jsem se ji podsouvat tu veterinu, tak mi to odkyvala. No, tak jsem zvedava.
Jinak ma predstavu, ze se to kotatko nauci doma se nevyprazdnovat a bude ho chodit vencit.
Mam radost, ze se to alespon trochu hnulo a uvidime dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.10.10 09:08

Gratuluju a budu držet palce aby to kočičce došlo. Naše dáma by se venku nevyčůrala a to jsme chodili i na procházky. Vždycky počkala na kočkolit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
22.10.10 13:01

Ahoj Cernus, no, nějaký ten odpor se dal čekat… Tak držím palce. :wink: Ono hodně lidí je přesvědčeno, že kočky nepotřebují skoro nic, že to tak bylo odjakživa a hotovo. Že stačí, když si venku pochytají myši a podobné nesmysly. Stejně tak se často říká - vy dnešní maminy jste úplně trhlé, jak moc ty děti řešíte, dřív se rodilo na poli, ženská měla osm dětí a musela zvládat je i celodenní dřinu v hospodářství… Ono včera bylo včera a dnes je dnes… Když se kočka živící se zbytkama dožije dvou, tří let, tak je to docela úspěch… Přestěhovali jsme se z města na vesnici a tady - co se koček týče - vidím taky absolutně jiné myšlení… Člověk ve městě má zvíře většinou jako mazlíka, jako člena rodiny a je ochoten do něj investovat pomalu víc než do sebe. Ale tady je to jiné - kočky jsou celodenně a celoročně venku, jsou zablešené, mají vnitřní parazity, zdravotní stav děs běs a nechtěných koťat fůra - na co to kastrovat, když to stačí utopit nebo umlátit, žejo… Já vím, že to nemusím říkat Tobě, ale je hrozný, kolik lidí v tomhle starém duchu pořád žije… Tak snad se tchánovci k něčemu odhodlají a radši je chvíli nech, ať se Tvá dobrá vůle nakonec neobrátí proti Tobě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
26.10.10 10:49

Nouky,

tak jsem predcasne radovala. :-( Skutek utek. Zatim ke tchyni radeji s malym nechodim, ale ve ctvrtek bude rodinna oslava u nich, tak nevim, jak to poresit. Nerada bych, aby maly chytil nejakeho parazita, samozrejme ze se chce s kotatkem potesit, clovek ho neuhlida.
V sobotu jsme u nich byli na skok a kote melo zase v misce nalite byc. mleko z krabice.
Pochopitelne jim kotatko cura do kytek, protoze proste fakt jako pes nefunguje. Navic maji v planu jet na vikend na chalupu, takze asi s kotetem. Prepravku nemaji, cesta trva pres hodinu.
Uz jsem to prestala resit, protoze je to naprosta ztrata casu a energie. Pritel se mnou souhlasi, ale mame nic nerekne.
Ch jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.10.10 23:01

Cernus, s tím nic nenaděláš… Snaha byla… Asi nemá cenu do toho moc rýpat. Ještě můžeš zajít k veterináři Ty i bez kotěte, poprosit ho o prášek na odčervení a třeba ho kotěti nějak lupnout, jak tam budete. Dávkování je různé - podle typu medikamentu… Aspoň ta vstupní prohlídka by nebyla špatná, aby Tě netrápily pochybnosti, když se malý tulí s kotětem. Ale co už… No, pokud chceš mít aspoň trochu klid, tak si někde vyzvedni ten prášek a prohlédněte kotě od vnějších parazitů (blech) - blechy jsou přenašeči třeba tasemnic. O přítomnosti blech svědčí černé tečky v kožíšku (je to trus blech). Odblešení je jednoduché, třeba Frontlinem. To odčervení samo o sobě je fakt ta nejjednodušší věc… Hladit a brát kotě do náruče asi budeš těžko malému zakazovat, ale ať ho raději nepusinkuje. Prohlédni uši - pokud nebudou čisté a budou v nich nějaké stopy tmavých nečistot, pak nenech prcka s kotětem mazlit a chtělo by to toho veterináře. No - co se čůrání do květináčů týče, myslím, že Čertík dá ještě tchánovcům lekci :-D Z kočky psa neuděláš… I když ostraní květiny, tak pokud mu nedají k dispozici kočičí toaletu, tak si najde jiné místo, kam bude kálet - třeba koberec nebo stoh novin, časopisů… Nejde za to kočku trestat - je to pro ni přirozené, prostě to není pes… Tak se hlavně nestresuj a neboj, je pravda, že mnoho vesnických dětí se denodenně tulí s veterinárně neošetřenými kočkami a nic nechytnou, i když to riziko tu je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
27.10.10 08:46

Jojo, souhlasím. Jako děti jsme taky přitáhly kde co, ale jako dospělá to beru jinak a docela se i divim našim, že to nijak neřešili. Spíš je to záležitost generace. To co já řeším, našim někdy přijde jako hloupost. Třeba když měla kočka laryngitýdu, tak jsme chodili ještě týden na ATB. Naši říkali, že přeháníme. Po kastraci jsme s kočkama 2 nespali (obě byly drobné a nechtěly se pořád probrat), ránu jsme jim kontrolovali, oblékali je vzorově do košilek, chodili pravidelně na vyšetření, … . Okolí si ťukalo na hlavu, prý venkovní kočky, by to zvládly samotné.
A co se týče toho kálení a močení, s tím si ještě užijou. Maj tendence chodit na oblečení, kabelky, linku. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
28.10.10 15:05

Terrad, co máte za čičiny? Domácí nebo nějakou rasu? Já posílám na ukázku mé dva miláčky, které mám v současnosti doma. Mám ve dvou depozitech v okolí své oblíbence, ale to už by bylo na mého chlapa dost :lol: Tohle je Oliver - půlroční briťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
28.10.10 15:08

A malý nalezenec - Florian. Má teď asi sedm týdnů, po srážce s autem ležel na silnici. Vzaly jsme ho k veterináři a prcek se díky léčbě brzy zotavil. Na fotce má ještě trochu strupy na čumáčku a spodní čelisti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.10.10 17:09

Tak ta malá černá vypadá jako naše Sankuška, když byla koťátko, ale teď je z ní pěknej čert. A druhá Tweetinka je mainská mývalí křížená s obyčejnou domácí. A je to pravá dáma. Fotky mám na CD, protože jsme měli 2 počítače a jeden jsme rušili, tak bych musela pátrat. Kdyžtak je vyfotím telefonem a pak přidám. Jinak kocourci jsou moc krásný. J8 bych mohla taky dalších 20, ale to už by mě manžel vystěhoval. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný