Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, potřebuji od vás ověřené rady, které máte vyzkoušené. Už 14 dní řeším, že máme v baráku myši. Vím zhruba, že jsou za linkou, ale případné hnízdo nevidíme, nemůžem najít. Díra nikde také není, ale přesto musí mít někde úkryt, nebo už nevím:( Před 14dny jsme chytli dvě větší myšky, od té doby návnada je vždy ožraná, myš se nechytne. Dneska slyším za gaučem rachot a po dlouhém hledání najdu malé mládě.
Máme kočku, ta myši chytá suprově, ale podle mě jich máme na baráku víc a je mi z toho zle
Jed dát nemohu, kvůli kočce. Ty malinkatý sežere celý. Nevím vůbec jak na ně. Minulý rok jsme tento problém neměli, přijde mi, že se nějak letos přemnožily a vůbec z toho nemám dobrý pocit. Máte někdo zkušenost, jak se jich účinně zbavit?
Též se nám to stalo v baráku a hnízdo jsme též nenašli byli za linkou potom pod podlahou a nakonec i ve vaně všude jsme dali pasticky a všechny se chytli a od té doby klid
zkuste pasticky nic jiného nám nepomohlo ![]()
@Petruna21 píše:
Též se nám to stalo v baráku a hnízdo jsme též nenašli byli za linkou potom pod podlahou a nakonec i ve vaně všude jsme dali pasticky a všechny se chytli a od té doby klidzkuste pasticky nic jiného nám nepomohlo
Do pastiček se chytly jen dvě, jinak to chodí ožírat a nechytnou se. Máme ty obyčejné z baumaxu. Nevím, jestli je to tím, že jsou to ještě mláďata
A letos teda dobrý?.BRR, taky si bojím, že je za chvilku budeme mít všude, když se jedna už schovávala za gaučem.
@vejilka vyměnit pastičky. Taky jsem měla jednu, návnada několikrát sežraná a myš v trapu. Koupila jsem novou, obyčejnou natahovací a za půl hodiny bylo po myšce.
@Janli píše:
@vejilka vyměnit pastičky. Taky jsem měla jednu, návnada několikrát sežraná a myš v trapu. Koupila jsem novou, obyčejnou natahovací a za půl hodiny bylo po myšce.
A chytnou se do ní i ty malinkatý? My jich máme víc, ale chytly se jen 2 větší za tu dobu.Ty malý vůbec ![]()
@vejilka do těch obyčejných pastí všechno. Ty jsou tak citlivý, že je manžel pětkrát natahovat, než se mu vůbec povedlo ji položit na zem, aniž by sklapla.
@vejilka zkuste skleneny pasticky, babicka chyta na venkove maly mladata ve chlive jen do nich. Z tech obycejnych drevenych jen vyzirala navnadu a nechytla.
X let mela pokoj a letos behem pul dne jich odlovila skoro 20 ![]()
Zkuste,,živochytku”. Nam se do obycejne pasti chytla jen velka a ty male ne. Jak kdyby na tu past byli moc lehke
navnada zmizela a past nesklapla. Do zivochytky se chytlyi i male
A vydrz! My jednou chytalo snad mesic nez se nam tu potvoru podarilo chytit. Dokonce lezla do kvetinacu a vyhrabavala hlinu ![]()
Příspěvek upraven 07.01.18 v 08:42
Taky jsme je měli v baráku, dokonce 3×! Je to hnus a o nervy, ale nic jiného, než pastičky nezabralo. Zkuste tyhle plastové
v kombinaci s novýma dřevěnýma, na to kousek očouzenýho chleba, třeba zapalovačem a snad bude brzy klid..
@vejilka ty mladata jsou moc lehky tak to nezklapne, zkus sehat takovou tu co do ni vlezou a nemuzou z ni ven.
@Ivana 85 Nejlépe pak hodit do kýble s vodou aby se utopily, Jinak se vám smykem vrátí domů. Dřív mi jich bývalo tak líto ![]()
@Ivčis minule se jedna chytla do pasti jen za nohu, rvala jak krava, chlap v praci.Tak mu volam ze jako co s ni tak prej vem lopatu a bouchni ji, rikam to si snad delas p…
Nakonec jsem ji nabrala na lopatu a hodila do popelnice, ale celou dobu jsem se bala ze na me skoci ![]()
@Ivana 85 Takže se chudina trápila v popelnici. Řekla bych že si možná i tu nohu ukousala ale to člověku trvá než si zvykne na tu ohromnou vraždu
. Ale přece si nenecháme kálet na linku a ožírat chleba
.
@Ivčis pak mi ji bylo lito kdyz jsem nad tim premejslela, ale ja fakt nemohla.