Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte dvě morčata v jedné kleci? Jak se snášejí?
My máme dvě holčičky z jednoho vrhu… mají 4měsíce. Poslední asi dva týdny jedna na druhou útočí… moc se mi tedy nechce kupovat druhou klec… v té současné mají dost místa, mají tam každá svůj domeček… je to velká klec na králíka.
Mám taky dvě sestry v jedný kleci, zkusila bych jim sebrat domeček ![]()
Jo a jak vypadá to jejich útočení? u nás si jen očichávají zadky a vrní na sebe. Ale neperou se. Podle mě to dělají, když jsou v říji. Protože to vychází kolem těch 14 dní.
@iiiv přesně tak.. jedna za druhou jdou.. ta první vystrčený zadek… utíká před tou druhou, která do ní čumákem šťouchá… a vrní obě. Jsou pak jakoby uražené na sebe… každá v jiném rohu ![]()
@iiiv píše:
Mám taky dvě sestry v jedný kleci, zkusila bych jim sebrat domeček
aby neměly vůbec žádný?
mají tam dva, každá svůj a chodí si každá do svého… kupodivu
Teď třeba se ta jedna, na tu druhou doráží… furt ji otravuje.. zepředu, zezadu.. nedá jí pokoj.. zadky si očichávají…
nemám jim tu klec něčím přepážit? aspoň na chvíli…?
@3HE myslím, že jsou v říji
tak jestli má každá svůj, tak bych jim ho nechala. ![]()
@iiiv píše:
@3HE myslím, že jsou v říjitak jestli má každá svůj, tak bych jim ho nechala.
stejně běhají kolem domečků a nahánějí se
jak dlouho říje trvá?
Já mám strach, že se pokoušou…, lítají, ježí se na sebe, kvičí, vrčí… no tohle
![]()
Domečky bych rozhodně nebrala…jak by bylo vám, kdybyste si neměla kam „zalézt“
mmch. mám dvě morčata - samičku a samce - jeden má klec 100 cm, druhá 120 cm. Vidí na sebe, ale ublížit si nebo se spářit nemohou. Nemůžu jim dát volný výběh (pouštět je z klece ven), proto dostatečný komfort v prostoru považuju za povinnost.
Máme dvě holky, nejsou to sestry, když to na ně přijde, taky vrkají a krouží kolem sebe, kroutí prdelkama
pak po sobě hopsnou, chvíli lítají jak paka a pak zas klid. Čím jsou starší, tak je to víc v klidu - teď mají přes tři roky.
Bych jim hodila pár kousků zeleniny, to je přivede na jiné myšlenky ![]()
@lilithlilith morče domeček nepotřebuje, stačí když tam má hodně sena a může se do něho schovat