Jak na nerozhodnost?

169
2.8.13 15:02

Jak na nerozhodnost?

Ahoj holky. Mela bych takovy dotaz? Trapi vas nekterou vase nerozhodnost? (i v beznych vecech v zivote) A jak s tim bojujete? :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
681
2.8.13 15:17

Já když se nemůžu rozhodnout mezi 2možnostmi, tak si jednoduše hodím korunou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.8.13 15:18

Jéé téma pro mě - jsem váha - ale zas tak nerozhodná nebývám.

• Citovat
  • Upravit
2411
2.8.13 15:22

Sem znameni Vaha, charakteristika na me sedi a nerozhodnost je moje druhy jmeno :) Pokud tapu, ridim se intuici..a vetsinou do dopadne blbe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
2.8.13 15:26

Pokud mám něco nebo o něčem rozhodnout, je to vždycky ta možnost, která je výhodná v první řadě pro mě. Dávám si pozor, abych netrpěla nepohodlím ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.8.13 15:31

Ježiš, tak je to asi pravda, taky jsem váha. A pokud si musím něco vybrat, tak panikařím, prostě nejsem schopná se rozhodnout. Takže moje rada zní, nechat rozhodnutí na někom jiném - manžel, máma, děti :-)
Jsem schodná udělat vícekriteriální analýzu (více možností - např. při výběru ledničky atd.), ale pokud mi zbydou dvě možnosti(co bude k věčeři, co si vzít na sebe, jakou barvu bude mít podlaha atd.) tak jsem v řiti.
Manžel i máma jsou ze mě už na palici, ohledně nerozhodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.8.13 15:39

8o - tak jako váha - takhle to vůbec nemám - aby za mě rozhodoval jiný.

@hefilka píše:
Ježiš, tak je to asi pravda, taky jsem váha. A pokud si musím něco vybrat, tak panikařím, prostě nejsem schopná se rozhodnout. Takže moje rada zní, nechat rozhodnutí na někom jiném - manžel, máma, děti :-)
Jsem schodná udělat vícekriteriální analýzu (více možností - např. při výběru ledničky atd.), ale pokud mi zbydou dvě možnosti(co bude k věčeři, co si vzít na sebe, jakou barvu bude mít podlaha atd.) tak jsem v řiti.
Manžel i máma jsou ze mě už na palici, ohledně nerozhodnosti.
  • Citovat
  • Upravit
Larr
2.8.13 15:40
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@Shreya píše:
Pokud mám něco nebo o něčem rozhodnout, je to vždycky ta možnost, která je výhodná v první řadě pro mě. Dávám si pozor, abych netrpěla nepohodlím ;).
  • Citovat
  • Upravit
1767
2.8.13 15:50

Jo, nerozhodná jsem a potíže mám s tím velké :zed:
Poslední dobou se mi daří říct si, rozhodni se jakkoli, ale nelituj a nenadávej si za to. A pak to opravdu splnit a příště už to rozhodování není tak těžký 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
2.8.13 15:54

@Larr No vážně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.8.13 15:59

Většinou se rozhodnu během pár vteřin a taková rozhodnutí jsou nejlepší. Řídím se vždy intuicí a moc se teda zpátky neohlížím. Když nevím, tak je to většinou neznalostí podmínek a následků, takže se tuhle neznalost snažím odstranit získáváním informací. Nebo se s někým prostě poradit
Mmch nesnáším Váhy :mrgreen: teda ženský mi jsou fuk, mám i pár kamarádek Vah, ale chlapy - to jsem měla dva potencionální partnery Váhy, ale umlátila jsem je pro to jejich nerozhodnost :pocitac: :roll: :mrgreen: Takže nerozhodnost mi vadí především u jiných a co s tím jiného, než je poslat kamsi, to by mne teda zajímalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.8.13 16:04

Jsem Váha a nerozhodností „trpím“, všechno moc analyzuji a chci vybrat to nejvýhodnější a občas je to na dlouho. Tudíž teď vybírám druhý měsíc sušičku, snad se do podzimu rozhodnu :mrgreen: snažím se rozhodovat rychleji a neohlížet zpět, ale občas mi to moc nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.13 16:13

Já tedy nejsem váha, ale nerozhodná jsem snad ještě víc než kterákoliv jiná váha. Je pro mě opravdu obtížné udělat nějaké rozhodnutí - i nad banálníma věcma. A když už se pro nějakou možnost rozhodnu, tak si pak strašně dlouho vyčítám, že jsem se nerozhodla pro tu druhou. Hrůza…štve mě to.
Máte nějaké rady, jak s tím bojovat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
2.8.13 16:25

Nenechte se vyděsit názvem a přečtěte si knížku, web nebo facebook „Konec prokrastinace“, autor (mimochodem sympaťák:-) má taky teď takové „turné“, příští týden povídá v Lucerně v Praze (nevím, jestli jsou ještě lístky :think: ), ale taky i v Brně a jinde… zajímavé tipy a triky a bez zbytečných rádobychytrých keců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.8.13 17:29

Je to stejné jako se závislostma, povahou, kterou nechci mít a chci si na ní dávat pozor, s černými myšlenkami apod. - zakázat si to jednou pro vždy, myslet pozitivně a hlavně na něco jiného, zabavit mozek něčím jiným, než se furt trápit, že jsem udělala A a měla jsem udělat B.

@PetruškaSvětluška píše:
Já tedy nejsem váha, ale nerozhodná jsem snad ještě víc než kterákoliv jiná váha. Je pro mě opravdu obtížné udělat nějaké rozhodnutí - i nad banálníma věcma. A když už se pro nějakou možnost rozhodnu, tak si pak strašně dlouho vyčítám, že jsem se nerozhodla pro tu druhou. Hrůza…štve mě to.
Máte nějaké rady, jak s tím bojovat? :)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová