Jak na nesosavce

177
22.4.09 18:00

Jak na nesosavce

Co s 13.měsíční slečnou, co nechce pít a jen si drží prsa? Ráda bych už odstavila a nemám žádnou šanci, vše odmítá..ani Avent nezabral, maximum jsou tak 3-4 lžičky šťávy, víc ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.4.09 18:20

Já jsem měla stejný problém jen s tím, rozdílem, že jsem nechtěla odstavit, jen do dcery dostat něco jiného než mlíko. Do roka jsem ji víceméně jen kojila, protože vše ostatní odmítala. A nejen pití. S pitím jsme bojovali hodně a dlouho. Ze zoufalství jsem zkoušela několik druhů hrníčků i pití. Když jí bylo 1,5roku, skončily jsme i v nemocnici, kde kvůli odmítání pití dostávala kapačky, aby se úplně neodvodnila. Takže moje plány, že bude pít jen vodu jsem rychle přehodnotila a byla vděčná za to, že začala pít jablečný džus. Dodnes nic moc jiného nechce (odstavila jsem jí na dvou letech, do té doby měla ještě MM, umělé mlíko jí spíš nutím a když vypije čtvrt litru denně, považuju to za úspěch). Zezačátku pila z hrníčku z DM drogerie, mně se líbil hlavně proto, že měl uzávěr na pítko, takže se dalo ohlídat, aby nebylo špinavé. Na netu jsem našla fotku:

http://sweb.cz/…Obraz007.jpg

Později pila z hrníčku s brčkem, ten jsme taky kupovali hlavně v DM drogerii. Jenže po čase každý hrneček kapal, a tak jsem nakonec přešly k normálním PETkám, s uzávěrem s ventilem (mají třeba 0,75l vody Rajec, ale teď už je dělají i u minerálek), které po čase vyhodíme a koupíme nové. Doma pije z hrníčku nebo skleničky, venku z PETky. Šťávu kupuju stoprocentní jablečnou a pak ředím vodou 1:1. Radím vyzkoušet co se dá (nejen lahvičky, ale i pití) a mít trpělivost. Přeju pevné nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
22.4.09 18:30

Ach jo, nejtarší dceři jsem začal dávat čaj od týdne a dneska mi krásně pije, syn pil až od roka a do dneška bojuju já i učitelky ve školc,e jak za ním nesotjíme, nevypije za den ani hlt a tato nejmenší je nejlepší, ta z donucení tak 3 PL, víc nic. :-( Mám tu celou :,-(u hrnečků, s dudlíkem i s pítkem, nic nezabírá, poslení objednaný mám bez pítka, je to kelímek s redukovaným průtokem…když jí nedám k prsu, vydrží i celý den být bez pití, 2 roky kojit nechci, potřebuju se dát dohromady a to s kojením moc nejde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
22.4.09 20:48

Vega tak to znám úplně přesně.akorát já když malé dávám čaj po lžičkách tak do ní tak pět dostanu a pak se začně dusit,ale hrneček lahvička no prostě nic u nás nemá úspěch začínám se hrozit léta až začnou pařáky a ona mi nebude pít.

jo u nás taky celý den vydrží bez pití jenomže ona ani přes den nechce prso jenom když usíná :roll:

přeji pevné nervy protože nám nic jiného nezbýva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.4.09 20:51

Vego - starší syn nic jiného, než MM nedostal a pak od půl roka byly problémy s nepitím čehokoliv jiného.
Mladší syn odmalička dostával z flašky i čaj nebo odstříkané MM a bez problémů. Najednou ve 4m, jak když utne. Snad by tu flašku vzteky zahodil. A řekla bych, že z minuty na minutu přestal pít jinak, než z prsa. A to trvá dodnes :-)

Pokud chceš odstavit, tak prostě odstav, nebo ať ti pomůže někdo z rodiny. Ale asi tvoje tělo dostane zabrat, když přestaneš bez postupného odnaučování najednou kojit. Toho mlíka se dělá dost, když nic jiného nepije. Jenže ty jinak neodstavíš. Protože, když jí dáš jen sem tam kojení, tak ona to prostě bez flašky vydrží. Jonáš teda vydrží. Ale zas já nechci odstavovat. Ale když ho někdo hlídá, tak dostává častěji a tekutější stravu. Nebo se mu nabízí pití a on si i sem tam cucne, ale jen malinko a počká na mě. I kdyby to byl celej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
23.4.09 14:48

Pitný režim a kojení spolu asi úplně nesouvisí, já kojila oba kluky a s pitím problém nemáme.
Asi bych vyzkoušela ty džusy, to měl H. rád jako kojenec a postupně ubírala. No teď by se hodilo napsat až na čistou vodu, ale tu mi kluci nepijí, takže na slabší šťávu. Kamením do mě, ale u nás se pijí takřka výhradně „jupí“ sirupy. A to prosím tak od nějakých (Tomíkových) 15-16měsíců. čaj mi nechtějí a džusy dáváme jen občas. Jo a pijí s těch „jupíkových“ flašek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí