Jak na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
26.9.08 07:07

tak jsem tu zpet po par mesicich a musim konstatovat, ze nocnik uz u nas moc nefrci, nejak jsme to leto prosvihli a ted uz se nam na nocniku ani moc nechce sedet (22 mesicu), ale neresime to, protoze mi porad prijde jednodussi vymenit plenku nez sedet porad na nocniku (aspon tak to u nas v cervenci bylo), nastesti ale nemame tchyni, ktera by se nas ptala, zda uz chodime na nocnik :roll: a to mame dve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
4.10.08 18:06

Ja jsem taky zoufala. Mam ten samý problem že mala na nocnik nechce ani na sedatko na zachod. Ale uz pred casem mi na nocnik normalne chodila. Od nejakych sesti mesicu az asi do 14 mesicu a od te doby zacaly sceny. Nevim proc. Nic na ni neplati, zadna motivace. Zadne sliby. Proste nic. Jsem z toho smutna. Jinak se veci uci extremě rychle. 2. prosince bude mít rok a už počíta anglicky do jedenácti a abecedu umi po F :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.4.13 21:30

My wee friend nálepka do nočníku

Prosím o zkušenost zda doma používáte jako motivaci jak na nočník pro dítě motivační nálepku do nočníku My wee friend a zda se osvědčila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 21:46

Ahojky
No já přemýšlela nad tím, že až malej začne plně sám sedět což si myslím bude zachvilku tak ho začnu učit na nočník je docela čikovný snad nám to pujde. Chtěla bych být do roka bez plen přes den.
Moje máma má dvojčata 2 roky a nočník nechtěj ani vidět taky šílená hysterie jen barča občas ano i hodí bobek, ale myslím, že přes léto už to pujde.. fakt je to o té trpělivosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.4.13 21:46

Jak se ma s tím nocnikem začínat, naše ma 15 měsíců, skoro a neříká, že kaka nebo cura, vlastně si akorat řekne hmm, když něco chce nebo já to mám udělat a ukáže nebo donese boty, že chce ven a pod… Ale jinak nic a tak nevím, jstli počkat, až bude rozumejsi a nebo posazovat a při nahodnem počuraní chválit a nějak si to spojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.4.13 21:56

Dceři je 18 měsíců, posazujeme (aby si zvykla) už od doby kdy začala sama sedět. Každé ráno jako rituál v pohodě, vyčůrá se i vykaká, tak pochválím, že udělala eé (přijde mi to jako nejrozumější než jí učit bobek a tak, nechce se jí mluvit) a pak už je to bída :-( podle všech rad (hlavně rodina) bych jí měla posazovat co 1,5-2 hodiny aby si to spojila a pak si prý sama řekne. (se ségroou jsem prý od 1,5 roku bez plen) Ale nějak nemám trpělivost, když tam sedí dýl tak nic a pak se stejně vyčůrá nebo vykadí do plíny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
30.4.13 22:11

Malý má 21 měsíců a taky nic moc. Už jsem to tady i v jiné diskusi psala. Dáváme asi od vánoc a začátek byl děsivý totální storno.Pak zase bylo Ok a pak zase ne a tak jsme udělali pauzu. Teď už pauza nebude a jedeme naplno.Co 1-2hodiny ho posadím na nočník a už vnímá, že čůrá :potlesk: sem tam se i vykadí, ale neříká nehlásí. Když už se povede tak je strašně rád a volá boboooo.Je to na dobré cestě jen by chtělo aby hlásil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.4.13 22:20
@gsimča píše:
Malý má 21 měsíců a taky nic moc. Už jsem to tady i v jiné diskusi psala. Dáváme asi od vánoc a začátek byl děsivý totální storno.Pak zase bylo Ok a pak zase ne a tak jsme udělali pauzu. Teď už pauza nebude a jedeme naplno.Co 1-2hodiny ho posadím na nočník a už vnímá, že čůrá :potlesk: sem tam se i vykadí, ale neříká nehlásí. Když už se povede tak je strašně rád a volá boboooo.Je to na dobré cestě jen by chtělo aby hlásil :roll:
:potlesk: gratuluju :-) tak budu muset být trpělivá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
30.4.13 22:35

@Prazule132 mám tři děti a nechápu, že tak šílím :mrgreen: Už je to asi i věkem :oops: Někdy je to i po zlém, ale to jen v krajním případě, spíše si sedá. Neboj to příjde a dítko bude bez plínky a my se tomu zasmějeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.4.13 22:46

@gsimča : já to chápu :-D a věkem to určitě nebude :-) No už aby to u nás bylo, čekám druhé tak už se vidím jak stereo přebaluju :-D ale fakt je to asi o té trpělivosti a té já moc nemám. Tak se zkusím polepšit ať už taky můžem volat bobooo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.5.13 11:08

Naše malá (22.měs.) taky nechtěla chodit na nočník. Kdykoliv ho viděla, začala plakat, vztekat se a dělala všechno možný proto, aby na něj nemusela… Zkusili jsme jí koupit malý záchodový prkýnko a když viděla, že na záchod chodí i starší ségra, tak se jí to začalo líbit a do týdne jsme doma chodili bez plínky… Sice jsme ze začátku neustále kupovali toaleťák, protože jí hrozně bavilo ho trhat a házet do záchodu ale postupně se to naučila i bez toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
2.5.13 14:12

@LucijkaJb super :pankac: To my jezdíme už 2měsíce do obchodu pro prkýnko :roll: :oops: Už to jdu psát na lístek s nákupem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.5.13 14:33

Gsimča : U nás to byl nápad doslova z minuty na minutu. Starší dcerka nikdy nechtěla malý prknýnko, takže jednou, když už malá hodně vyváděla, jsme si řekli, že to zkusíme a za půl hodinky jsme ho měli doma a fungovalo to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alenka1981
2.5.13 20:58

nočník a školka

Trošku se vetřu do diskuse :D v září nastupuje do MŠ, nočník uplně v pohodě, bez plínky je i na odpo spaní, ale ze záchodu má hysterický záchvat. Jasně, do září času dost, ale co když se to nestihne naučit…jsou ve školce i nočníky?!

• Citovat
  • Upravit
11
3.5.13 07:57

Alenka1981 : asi jak v který školce… Tak kam nám nastupuje dcerka letos mají malinkatý záchodky ale nočníčky ne… A dokonce upozorňují, že dítko musí umět jít na záchod… Ale může to být v každý školce jinak. Já bych se ale nebála, do září je ještě opravdu času dost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze