zase nočník :P
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zase nočník :P
Ahoj,
já vím, že tady toho o nočníku bylo napsáno víc než dost, ale i tak mám dotazek.
Malé je 20 měsíců, je teplo, tak se snažím aspoň dopoledne odebrat plínku a dát kalhotky. Nicméně do nočníku se ani nevyčura, ani nevykaká )sedne si, a to je tak všehno). Už jsem to zkoušela na záchod. Taky nic. Nepomáhá ani slib na cokoliv - bonbony atd.
Když se ji chce čůrat nebo kakat, začne si šahat na pipinu a knukat, že chce plenku. Pokud ji nedám, tak se po čase počurá do kalhotek nebo si jen učurne, po posazení neudělá nic a zase si po čase čurne do kalhotek. Kakání zadržuje, to neudělá vůbec.
Tak nevím, asi ještě není zralá. Jak jste na tom byli s učením vy? Všude čtu, že se děti po vysazení aspoň občas vyčurají, ale mi prostě nic.
Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
lucikry,
my jsme doma byli s čůráním naprosto bez problémů od roka a půl. Zato VENKU A V NOCI!!! To byl teda horor.
Zvláštní bylo, že doma si řikala ochotně sama i sama si přinesla nočník, ale venku a v noci měla plínku ještě rok potom.
Když už jsem toho ve 2,5 měla fakt dost (v létě měla už zapařenej zadek a v noci už prostě ležela s plínou nabitou snad litrem tekutiny), tak jsem si řekla „holka když si řikáš doma, zjistíš to i na noc“, odebrala jsem plíny, ovšem člověk se musí připravit na to, že se mu dítě párkrát počůrá, tudíž - na venkovní procházky jsme stále měly náhradní kalhoty i spoďárky, a na noc jsem pod ní dávala dvě osušky, a na jedné spala. Pyžamo jsem převlíkala pár dní (určitě to bylo dýl jak týden, takže to bylo žůžo), ale naučila se to a v pohodě.
Ale nejsem zase zastáncem toho, když třeba známá dávala kluka vyčůrat každých 15 minut - jako preventivně. Tak to potom není o tom, že si to dítě uvědomí, ale že na to někdo myslí za něj
(ačkoli, když jsem už třeba viděla, že malá dlouho nečůrala, tak jsem se zeptala „chceš čůrat???“ a většinou pak řekla že jo, ale někdy taky že ne. )
Někdo říká, že to naučit nejde, ale ona se to naučila. A nepočůrává se.
Horší to tedy bylo v noci, protože zezačátku si klidně spala v tom mokrym pyžamu a vůbec ji to netankovalo. Pozdějc se začla budit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá přestala nosit plíny 2letech a 4měs. Doma i venku v poho, jen to kakání.. Když měla plínu, kakala i 2* denně, teď, co je bez jen večer, po koupání a když tu plenu má… Už jsem z toho na nervy. Asi vyzkouším radu od Pitríska. Když prostě plenu nedám, tak si snad nenechá prasknout střeva, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
evisko,
naše malá zas docela odmítala chodit na velkou na normální záchod (poté, co jsme zrušili nočník). Asi 3× se teda stalo, že prostě (pardon, nechci bejt nechutná) bobek skončil v gatích. Ale potom prostě sama pochopila, že ten záchod nekouše, a když slouží na malou tak poslouží i na velkou
akorát teda ten trojitej zážitek, než jí to došlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já jsem tady taky psala v neděli, že u nás se snad nočníkovat nikdy nebude. Týden mi doma chodila jen v kalhotkách (za 3 hodiny padlo i 10 kalhotek, než jsem tovzdala) a byla jako pejsek, který učuráva. Už jsem to chtěla vzdát a najednou začala čůrat do nočníku. Jsem jako v Jiříkově vidění.
V pondělí jsem totiž volala Barunčine doktorce, abych ji obědnala na preventivku (byla pořád nemocná, takže i ve 20 měsicích ji nemá udělanou). A já se ptala Barunky, že co řekne paní doktorce, když se ji zeptá, kde se dělá eee. A Bára odpověděla, že do plínky. A já na to, že paní doktorka ji dá, že uvidí, že se ji vysměje, že je ostuda. A světe div se, na ní to nějak zabralo a začala chodit na nočník, ani si neučurne do kalhotek. Jsou to teprve dva dny, co je bez nehod, tak se mi tomu pořád nechce věřit. zatím ji teda nechávám bez jen dopoledne a chvilku odpoledne, než jdem ven. Sice zadržuje podle mě kakání, protože hovno skončí až venku v plínce. Ale pokusím se ji vzít plínku i venku. Sebou teda vezmu i oblečení navíc. Tak jsem zvědavá.
Takže na nás platila doktorka. je to prostě zvláštní. ještě pořád jsem s toho vykulená.
Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit