Kakání do nočníku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kakání do nočníku
Mám 23 měs. dcerku a už zhruba 2 měsíce celkem dobře zvládáme čůrání do nočníku. Dávám ji často a občas si řekne sama, občas si učurne a hned mi to běží říct a dočůrá se do nočníku. Jen s kakáním je problém - to neřekne nikdy, když to chci „zkusit“, tak na nočníku sedět nechce. Většinou se běží vykakat někam kde je schovaná a pak mi to přijde říct… Jak jí to odnaučit?
A ještě jeden dotaz - když jdeme někam, kde mi zaleží na tom, aby se nepočůrala nebo tam není prostě příležitost jí dávat atd. - dětské představení, procházka s babičkou atd…, tak jí radši dám ven plínu - nemůžu jí tím „odnaučit“ chodit bez plen? Je to tak jednou v týdnu na ty 2-3 hodinky…
Díky za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Měli jsme kdysi se starším synem naprosto stejný problém. Čůrání do nočníku zvládal poměrně brzy a téměř bez nehod, ale bobek zá:,–(ně konal kdesi v koutku, abychom o tom nevěděli. Někdy jsem to už dělala tak, že když jsem tušila, že bude konat potřebu, takjsem mu tu plínu dala, on si někam zalezl, a pak už po zbytek dne zase mohl být odplínován. Skončilo to ze dne na den, ani nevím jak a najednou se naučil kakat na záchod.
K druhému dotazu: taky jsem jim dávala plíny třeba do auta, na delší nákup a tam, kde jsem věděla,že by mohl nastat problém. Stačilo jim vysvětlit, že je to vyjímečně a pochopili to. Takže to pro ně nebyl žádný signál k tomu, že by si měli třeba přestat říkat. Toho se neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,můj malej má dva roky a měsíc skoro a dá se říct,že kadí zá:,–(ně do plíny.Ráno po probuzení nebo si to nechá na večer,až dostane plínu.Nebo se s tím právě vůbec nes… a pustí to slipků.Občas! doběhne a tahá mě k nočníku a vykadí se…Hodně málo!!!
A druhý dotaz…Doma jsem ho začla dávat bez plíny koncem ledna,ven jsme plínu dávali,problém v tom nebyl.Asi od konce března dáváme plínu jen na spaní a dlouhé cesty,takže pochopil,že když nemá plínu,čurá se do nočníku:-))
To vůbec nevadí,neboj,že ji ji dáš občas někam.
Jo a můj první klučina byl na tom s tím kakáním uplně stejně jak tenhle:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
dcera ma dva roky a mesic a kaka za:,–(ne do kalhotek nebo se to snazi zadrzovat az dostane plenu na spani. Do nocniku se nevykakala ani jednou. Ale aspon uz po nehode nahlasi, ze kakala. Radu nemam. Snad jen vydrzet. Casem to snad pochopi…Vim jen, ze to je normalni problem spousty deticek.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit