Nočník - tréninkové období ...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
7.6.08 13:49

Nočník - tréninkové období ...

ahoj,

dcera má 27 m. před týdnem jsem využila teplého počasí a sebrala jí na den plínku. máme zahradu, takže ideální stav. světe div se, myslela jsem, že se plínky snad nikdy nezbavíme a Baruška to pochopila v podstatě ze dne na den :D . nejdřív jsem jí nechala úplně nahatou a potom na:,–(ila kalhotky. zvládla i to. zatím většinou praktikuji připomínání - po hodině až 1 a půl; hodině. sama si kalhotky stáhne, sama se i utře.

když jsme doma, vše funguje, dokonce si i sama řekne nebo jde rovnou sama na nočník 8) . ale jak jsme na zahradě, s kamarády, když se zabere do hry, je všechno jinak. včera si hrála na zahradě s kamarádkou, lítaly, honily se a najednou vidím, že je Barča pokakaná, počuraná… :(

je mi samozřejmě jasné, že je příliš brzy (jsme v tréninku teprve týden) a že to ještě chvilku potrvá. chtěla bych jen požádat maminky, které už mají se svými dětmi tyto začátky za sebou, aby se podělily o své zkušenosti.

:?: jakou dobu jí mám upomínat a mám jí vůbec upomínat, nepotlačuji tím v ní schopnost, aby si uvědomila sama, že má jít na nočníček? zároveň máme období vzdoru v plném proudu (už hodně dlouho… :twisted:), takže občas se otázka „nechce se Ti čurat?“ setká s rezolutním „ne, ne, ne, …“ a úprkem pryč, i když je to možná jinak. :?: a jak asi dlouho trvá toto období, než si i v kolektivu zabraná do hry uvědomí, že musí jít na nočník? :?: a jak jste řešily v tomto tréninkovém období cestování mhd? mám cestovní nočníček, ale nějak si nedovedu představit, co budu dělat, pokud mi třeba ve vagonu v metru oznámí, že chce kakat?

je mi jasné, že u každého dítka je to jiné, ale přivítám všechny rady a zkušenosti.

moc děkuji a přeji hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2558
7.6.08 14:35

Ahoj Luci.

Víš malou už máš simyslím já dost velikou na to, aby jste už začali bez plínek přes den. Mám syna 2 roky a 8 měsíců starého. Začali jsem už před tím, než měl 2 roky. Ono když začneš dřív, tím líp, protože pak už jde kolem 3 let do školky a pozor na to, protože ti ji nemusí vzít jen kvůli počurávání.

Je teď léto, takže máš ideální možnosti jak ji odnaučit plenku přes den. Začni tím, že ji sundej a často se jí ptej jestli nechce jít čúrat a jestli nechce jít počurat mravenečka. To u nás platilo, na to se většina dětí chytí, protože je zvědává a pak se chlubí že počuralo mravenečka. :lol: Chce to hlavně trpělivost, ale pak vám to půjde jedna, dvě. No a jak zvládne toto, tak jí přestaň dávat plínku přes odpolední spaní. Dej pod ní igelit ať to máš pojištění, ale už jí musíš začít zvykat. No a uvidíš, že za měsíc nebo dva budeš aspoň bez plínek přes den a přes odpol. spaní.

Na to noční jí plínku třeba zatím ještě nech, ale já být tebou tak podle toho jak by to zvládala přestanu už dávat i na noc,nebo bych jí nechalas tím, že musíš k ní vstát a hrníček si dát k posteli a trošičku jí probudit, ale mluvit k ní, ať se o tebe opře a ty ji drž a ona se vyčurá. Tak jsme začínali i my. Uvidíš, třeba se jí to zalíbí a nebude chtít plenku sama.

Od 2,5 roku jsme už bez plenek i večer a můžu ti říct, že je to lepší jak pro mého Šimonka, tak pro mě, protože peníze ty plenky stojí.
Ale neboj, taky se nám stanou nehody. :lol: Takže někdy pereme jako divý, ale to k tomu patří. :)

Jo a jak píšeš, když vzdoruje a nechce po otázce jestli má čurání se vyčurat, tak ji nech, a řekni jí, že až se počurá, tak si děti s ní nebudou chtít hrát, protože bude mokrá a něco na ten způsob si vymysli, ono to na ty děti platí, oni se pak bojí a radši se jdou vyčurat - na nás to tak platilo. :lol:

A když budeš cestovat a ještě si nebudete s malou jistí, tak jí tu plenku přeci dej, ale není pravidlo, že se ti musí počurat, takže zase se ptej a ptej a pak jí klidně tu plenku zase až se vyčura nasaď, radši přijeď domů s plenkou prázdnou než ji pořád vyměňovat.

Tak ať se vám to podaří a hlavně trpělivost a plenky holky už vyhoďte :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.6.08 14:59

ahoj,

děkuji moc za názor. my právě už tu plínku týden na den vůbec nenosíme. kalhotky jsem myslela jako spodní prádlo :) .

jen bych si potřebovala ujasnit, zda připomínat a jak dlouho asi, abych jí tím nezbavila pocitu, že by na to měla myslet sama a jak je dlouhé to období, kdy jsou častější nehody?

jinak zkoušela jsem to samozřejmě i dřív a ne jednou, zato vždy stejně - s naprostým neúspěchem. až teď se zadařilo :lol: .
jo, a mravenci u nás bohužel nezabrali :? , taky jsem zkoušela. nás nalomil hrací nočník a lentilky :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
7.6.08 15:10

ahoj mi máme chlapečka 21 měsíců přes den je bez plínek,doma si pěkně řekne kakat čůrat,ale jak jsme venku,tak se často počůrá,prostě se zapomene,ale myslím,že to chce vše čas.jednu dobu jsme malého furt nutili na nočník a ocíli jsme toho,že ho 2 měsíce nechtěl vidět,ale teď to určitě už nějak zvládneme,jak je venku takhle pěkně,tak to půjde samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
7.6.08 15:21

LUci ono to chce doopravdy čas, a každej prcek je jinej. No a hlavně už třeba na noc nedávat od těch sedmi hodin nic pít, max. trochu cucnout. Jasně když je horko tak musí pít. Jinak to období počurávání je u každého jiný a závisí taky co zrovna ten den si myslím ten náš prcek dělá, protože když bude po celým dnu unavený, tak je jasný, že bude spát v noci tvrdě, takže si ho budit na to čurání.

Ale vydržte a uvidíš, že za chvilku se plenek zbavíte i na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze