Jak na tenhle dort?

1262
19.9.12 16:00

Jak na tenhle dort?

Ahojky!
Chystam pristi vikend narozeninovou oslavu pro naseho prcka, rada bych udelala 2 dorty-jeden maly pro rocniho, ktery bude most spapat, na ten uz recept mam, a druhy, slozitejsi, hezci, pro dospelaky, uz nejakou dobu hledam, hrozne se mi libi tento: http://www.toprecepty.cz/…-turvy-cake/
tady je k tomu navod: http://www.youtube.com/watch?…
Rozhodne ne tak velky, jen mesi 2 patra…myslite, ze je to mozne udelat i bez vsech tech cukrarskych nastroju, co ona pouziva ona ve videu? Jeste jsem nikdy nedelala takhle narocny dort…nebo poradite mi nejaky dort(pokud mozno s podrobnym navodem),ktery vypada taky tak hezky?
Jo, a cim to tam potahuje ve videu? to je rozvaleny marcipan?
Prosim, pomooooc :oops: chtela bych se vytahnout :mrgreen: hezkym dortem a ted mi dochazi odvaha :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
19.9.12 16:08

Na video jsem nekoukala, ale jinak se potahuje spec. marcipanem na ptahovani nebo fondanem.
Ja nedavno delala mensi dort detem ve tvaru syra s myskama - potahovala jsem normalnim marcipanem a malem jsem vyletela z kuze, protoze to neslo :-D
a dcece jsem ted delala dort ve tvaru mickey mouse - puskotove testo, nepotahovala jsem ale zdobila kremy

• Citovat
  • Upravit
15674
19.9.12 16:10

Ahoj. Video jsem neviděla, ale troufnu si napsat, že takový dort se dá v pohodě zvládnout s válečkem (na rozválení marcipánu) a vykrajovátky (na cukroví). Potahovku si můžeš udělat sama nebo koupit hotový marcipán. Já dělám sama, všechno podle dortomanie.cz . Nejrychlejší je potahovka z Marshmallow bombonů. Když koupíš bombony potřebné barvy a bez sajrajtů (umělých barviv), tak to ani nemusíš barvit. Bombony rozpustíš v mikrovolnce s 1-2 lžicemi citronové šťávy a pak to smícháš s cca 1,5 násobným množstvím moučkového cukru.

Já se na rodinné oslavě nejvíc blejskla s myším dortem a s dortem Barbie (mám dvě holčičky :lol: ). Myší dort byl moje potahovací prvotina a bylo to fakt jednoduchý (pracné na tom jsou akorát ty dvě hmoty - mléčná a čokoládová).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
19.9.12 16:11

Já bych upekla dvě vyšší piškotový těsta, promazala krémem, pka seřízla dala na sebe. Potáhla bych je marcipánem ale kvalitním pže je to někdy o nervy a pak z barevných marcipánů, vyžezala kolečka a nalepila jakoby puntíky různých velikostí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.9.12 16:14

Ahojky, myslím, že speciální nástroje nepotřebuješ:-) Já peču dorty už asi 2 roky(samozřejmě né pravidelně), když potahuju, tak koupeným marcipánem, ale to je někdy na prd, jde to špatně. Myslím, že se dá koupit potahovací hmota, ale teď nevím jak se jmenuje(myslím, že K2 nebo Formix) ani jak chutná. Já jsem jednou zkoušela vyrobit potahovací hmotu z „maršmeláků“ a ta byla ted pěkně hnusná :poblion:

Tohle je můj poslední výrobek - hokus pokus k mým vlastním narozkám :lol:

Příspěvek upraven 19.09.12 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.9.12 16:17

@hkac Krásný dortíky, klobouk dolů :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.12 16:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.9.12 16:21

Holky, diky…
Ja neziju v Cechach a Rakusaci pres peceni nejsou, v obchodech jsem videla akorat normalni marcipan(v takovych valeccich, ale veci jako vykrajovatka special. marcipan o tom si tu asi muzu nechat zdat :roll:Minule Vanoce jsem behala jak silaena a shanela zakladni potreby na peceni :roll: Tak uz lovim na onlineshopech :P Ale jestli myslite, ze se to da zvladnout i bez tech vech vecicek kolem, tak se do toho pustim, i kdyz se trochu obavam, ze v patek budu zkouset pect, v noci poleti dort do kose a sobotu poslu pred oslavou chlapa koupit hotovy dort a bude :mrgreen: :mrgreen: asi ty prckovo prvni narozeniny nejak prozivam :oops:
@hkac Ten mysi je uzasnej a barbinka-fakt nechapu, jsi sikovna, to se jako vazne da udelat :mrgreen: 8o
Ja zatim doted pekla cukrovi, par kolacu a buchet a moje vrcholne dilo byl medovnik…a kdyz jsem chtela udelat piskotove testo na jeden tezsi kolac, tak se mi roztrhalo, takze asi hloupy dotaz, ale nemela byste pro me nejaky podrobny a 100% recept na testo, ktere by tenhle dortik udrzelo??Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.12 16:25

Myší dort ve stručnosti:

• upekla jsem jeden kulatý korpus, dvakrát vodorovně rozřízla, naplnila (používám tvarohovou šlehačku plus ovoce), NEPOTAHOVALA
  • vyřízla jsem větší kousek, potáhla jsem zvlášť ten kousek i zbytek dortu a potažený kousek položila nahoru (potahovka dobře drží vodou, tj stačí jen navlhčit a pak to lepí)
  • pak už jsem jen aranžovala myšky, ty na bocích jsou připevněné špejlemi (je dobrý pak na to upozornit, až se bude dort konzumovat)
  • protože se mi samozřejmě potahovaka potrhala u rohů, tak jsem to zakamuflovala další vrstvou potahovky, do které jsem vykrájela kolečka, aby to vypadalo jako děrovaný dort. I myšky jsem aranžovala tak, aby zakryly případné nedokonalosti

Myšky se můžou dělat z obarveného marcipánu, ale já nechtěla holkám dávat barviva, tak jsem použila čokohmotu (dělala jsem současně ještě dort šachovnici, kam jsem stejně potřebovala dvě barvy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.9.12 16:27

@SussiK já dělám do kulatý formy 24cm těsto z : 6vajec, 50ml oleje, 1vanilkový cukr, 160g cukru, 180g polohr mouky, 1lžička prášku do pečiva

Bílky vyšlehat s cukrem, žloutky vyšlehat s vanilkovým do pěny a pomalinku přilívat olej, obojí LOEHCE smíchat a k tomu lehce přimíchávám prdopeč smíchaný s moukou(ještě to přesívám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.9.12 16:29

@hkac Jee,ty jsi zlata, to je presne popis pro me-kazdy zamichani popsany,super…jen si nedokazu predstavit, jakou chut ma dort potazeni bonbony? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
19.9.12 16:30

@hkac moc hezké dorty, jsi šikulka :palec:

• Citovat
  • Upravit
1262
19.9.12 16:30

@atominnka je,ten je taky peknej, al to je potazeny cokoladou, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.9.12 16:33

@atominnka Takze kdyz udelam jeden z mnozstvi, ktery si napsala a jeden z dvojity, meloby z toho vyjit ten sikmy dort…cim pak vymazavas formu?
dikyyyyy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.9.12 16:33

@atominnka jo a co je prdopec? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...