Jak na to? PPM, RP, dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak na to?PPM,RP...dovolena
Od 24.11 jsem na MD.
porod 3.1
mam 43 dnu radne dovolene.
Vypocitala jsem si, ze MD konci 8.6.
pozadala jsem zamestn. o cerpani radne dovolene po ukonceni Ppm.
mam fomular na Zadost o rodicovsky prispevek…jak mam prijit k datumu od kdy?
Maly se narodil 3.1, muzu si zazadat od 3.8?Tak nejak to vyjde(ale ne presne po vycerpani te dovolene).
Mela jsem za to, ze budu mit RP 7600kc.
Ted mi to ale vychazi 220 000 : 29 = cca 7600kc a to tam mam odectene ty 2 mesice dovolene…takze oni vlastne ten RP snizili, ne? Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevim proc se mi tam zvetsilo pismo… ![]()
jeste podotazka: muze zadost vyrizovat manzel? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katuska84 s rodicovskym prispevkem muzes navazat hned po PPM a cerpat ho soucasne s dovolenou. A RP ti nesnizili, je uz dlouho 220 tis. Kc, je jen na tobe, na jak dlouho si ho rozpocitas. nemusi se vubec kryt s dobou rodicovske dovolene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim proc se mi tam zvetsilo pismo… ![]()
@nozu píše:
@katuska84 s rodicovskym prispevkem muzes navazat hned po PPM a cerpat ho soucasne s dovolenou. A RP ti nesnizili, je uz dlouho 220 tis. Kc, je jen na tobe, na jak dlouho si ho rozpocitas. nemusi se vubec kryt s dobou rodicovske dovolene
dik.tim snizenim myslim to, ze nekdy bylo 7600kc na 3 roky.Ted to na 3 roky vychazi min
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně šel RP hned po mateřské, dovolenou jsem „čerpala“ jen tak, že mi přišla na účet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katuska84 píše:
Nevim proc se mi tam zvetsilo pismo…![]()
jeste podotazka: muze zadost vyrizovat manzel? Dekuji
dik.tim snizenim myslim to, ze nekdy bylo 7600kc na 3 roky.Ted to na 3 roky vychazi min
ano, to nekdy je ale uz 7 let zpatky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu no jo, no…ja brala Rp pred 9 lety a pak jeste pred 13 lety, tak jsem trochu retro
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katuska84 Tak do žádosti napiš od 1.8., když chceš čerpat po řádné dovolené, která tak nějak cca bude končit. RP se čerpá za celé měsíce. A ještě technická..pokud jsi na MD nastupovala 24.11., což byl pátek, tak posledním dnem MD je čtvrtek, tedy 7.6.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, poradíte mi co je lepší? Jít na neschopenku cca na 2 měsíce po ukončení PS na dobu určitou, nebo si nechat vystavit neschopenku do nástupu na mateřskou? Jdu na PM poprvé, tak nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peczka píše:
@thera.84 pokud ti nic neni a jen. potrebujes vykryt ukonceni smlouvy pred nastupem na MD, tak bych sla az tesne pred ukoncenim. Budes omezena vychazkami, ale zalezi na tobe no, jestli by ti vadilo mit jen 6 hodin denne, kdy muzes jit ven atd. Ale po ukonceni smlouvy je ochrana lhuta, tak bys ani nemusela jit na nemocenskou a narok na materskou mas a aspon se nemusis omezovat vychazkami.
Půjdu na UP halvně kvůli dětem, abysme mohli někam vyrazit, než si hlídat vycházky a pak přijít o neschopenku. Podmínky pro MD mám splněné, takže není co řešit a myslím, že podporu budu mít o pár korun vyšší než neschopenku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peczka píše:
@thera.84 budes to.mit lepsi. Je leto a sedet doma je na prd. A i financne to je lepsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, chci se zeptat.V srpnu budu nastupovat na MD. Papíry od Dr. dám do práce, kde mi potvrdí příjem a pošlou na sociálku. Nemůžu si to vyplněné a potvrzené poslat sama, abych měla jistotu, že se to na SZ dostane?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud se domluvíš se zaměstnavatelem tak proč ne. Máš nějaké problémy v práci že se bojíš že by to neposlali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@thera.84 Já jsem si to dokonce sama poslat musela. Takže asi můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit