Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zuzko,mám doma to samé,i když jen 8,5 měsíční,ale někdy vstávám co půl hodky,hodku a už jsem z toho na práááášky a draní se pod tričko,kdykoli a kdekoli máme taky…uuuuaaaa,kojení je fajn věc,ale někdy …
jinak s usínáním moc neporadím,já taky uspávám a to tak,že mám doma libertu po mě a prostě uhoupu…starší jsem do roka houpala na rukou a to už fakt nehodlám,ten kočár je takovej kompromis,ale stejně nevím jak to odnaučím…
taky,ale chce jenom jeden dudlík.vytahanej a na jinej ho nedostanu ![]()
Tak co se týče kojení tak jsme právě chtěla udělat od malička rituál,aby usínala ještě bdělá,že když ju dám do postýlky,aby byla vzhuru,v noci někdy dám flašku s mým mlíkem právě i kvůli tomu,aby nebyla jen závisla na prsu,budí se tak jednou za noc teď dvakrát pač ju asi začínají trápit zoubky…
Golls píše:
Prosím poradťe a předem se omlouvám jestli tady už někde podobná diskuze je.
Malému je 11 týdnů,vždy jsme měli problém s uspáváním,usnul jedině na ruce,ale za posledních čtrnáct dnů už usíná jedině u kojení,doslova ho musim ujíst až do spaní a pak ještě dlouho čekat než pořádně zabere a pak ho můžu teprv dát do postýlky. Navíc jakmile se vzbudí (a je jedno jestli spinká pět minut nebo pět hodin ) dožaduje se dalšího krmení,takže se děsim vždy když jedeme někam kočárkem aby se malej nevzbudil. Nepomáhá dudlík,jedině nošení na ruce,ale to ve městě s kočárem je dost obtížné a i tak to dlouho nevydrží. Flašku s čajem mu nechci dávat aby náhodou nezačal odmítat kojení. Nemáte prosím někdo nějaký trik nebo radu? A spinká jedině na bříšku,na zádíčkách nebo na boku se do půl hodiny vzbudí a jedeme na novo. Děkuju všem.
TO MAM JÁ A MALÝMU JE 11 MĚSÍCŮ.
taky mam takovy problem breci abreci jsme po sestinedeli a jeto horsi horsi horsi nevim jak nato a to mam druhy dite to prvni bylo v pohode ani sem oni nevedela skousim vselijake ritualy a nic nezabira
sem zoufala cely noci nespim
Ma urco prdiky zkoušela jsi dat na pár minut na brisko nam to pomohlo usla hned a pak jsem ji otocila na zada
Tak mi s usínáním problém nemáme - mám 4 měs. dvojčátka. Jen je položím a do 5 minut spí. Jen se mi teď pár dní hodně budí. Začne to kolem 11 a trvá tak do 2-3. Co 5 minut chodím dávat dudlík (jsme zavisláci
). Jak mu vypadne, je hned vzhůru a chce ho zpátky. Už jsem z toho na prášky