Jak na uspání?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81
6.5.10 11:49

jak na uspání ???

Prosím poradťe a předem se omlouvám jestli tady už někde podobná diskuze je.
Malému je 11 týdnů,vždy jsme měli problém s uspáváním,usnul jedině na ruce,ale za posledních čtrnáct dnů už usíná jedině u kojení,doslova ho musim ujíst až do spaní a pak ještě dlouho čekat než pořádně zabere a pak ho můžu teprv dát do postýlky. Navíc jakmile se vzbudí (a je jedno jestli spinká pět minut nebo pět hodin ) dožaduje se dalšího krmení,takže se děsim vždy když jedeme někam kočárkem aby se malej nevzbudil. Nepomáhá dudlík,jedině nošení na ruce,ale to ve městě s kočárem je dost obtížné a i tak to dlouho nevydrží. Flašku s čajem mu nechci dávat aby náhodou nezačal odmítat kojení. Nemáte prosím někdo nějaký trik nebo radu? A spinká jedině na bříšku,na zádíčkách nebo na boku se do půl hodiny vzbudí a jedeme na novo. Děkuju všem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17042
6.5.10 12:15

Zkoušela jsi pevné zavinutí? Adámka jsem zavinovala až do 5 měsíců, hodně to pomáhalo pro klidné spaní.
Jinak byl taky vyloženě prsíčkový typ :-), nám tedy někdy pomohl dudlík, ale taky jsem několik večerů strávila několik hodin s miminem přicucnutým u prsa, jen abych už měla trochu klid.

Osvědčilo se mi malého po koupání nakojit a klidně položit do postýlky, dát dudlík, pohladit, popřát dobrou noc a odejít. On tedy usíná v ložnici sám, já jsem v obýváku. Ale chvilku trvalo, než si zvyknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
6.5.10 12:18

Ahojík Golls,
já mam dceru její 5měsíců a s usínáním jsme měli problém skoro celé 6nedělí.Prostě vůbec nemohlka usnout,nechtěla se nosit a nic,prostě řvala,řvala,řvala.Vždy řvala tak 3hodiny pak se nakojila a spala třeba až do rána,ale to usínání byl děs.Ale u nás nic nepomáhalo :cry: už jsme byla zoufalá a vždy se děsila večer,po 6nedělí jak když utne a bylo po ječení,prostě mě začala jednou kňourat před 20h.tak sem jí šupla do pelíšku a spala a tak už to máme pořád napapá se a ve 20h.jde do postýlky a spí.Jinak jsme v těch 6týdnech skoušela vše co mě jen každej radil,odzavinování ručiček,po čepičku a nic nepomáhalo,prostě se 3hodiny vyřvala a pak usnula.Jinak my čajík pijeme asu od 3týdnů a problém s kojením nemáme,spíš jsme byla ráda,že jsme jí naučila na flašku,jelikož teď jsme měla hrozný problémy s prsama a prostě jsme nemohla kojit maximálně odsávat a dávat flaškou,tak,že jsme byla šťstná,že umí pít s flašky a čajík si dává ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
6.5.10 12:38

Golls: radit.. jak na uspání? Těžko… u nás malá začala lépe usínat až v 9měsíci :roll: a to ještě tak že si musím lehnout k ní, ona se tulí a usíná..avšak s námi ve velké posteli..no hlavně že spí… to že kojíš před spaním, tak když se malý vzbudí, tak vyžaduje totéž..protože je to jeho uspávací rituál… jediné co ti mohu poradit, tak ho zkus začít dávat do postýlky s nějakým rituálem, třeba ho před tím koupej, mazli se,nakoj a polož..zkus to takhle dělat nakou dobu..i v noci a muze si na to zvyknout..sice se bude bránit pláem,ale zkuste vydržet..protože čím bude straší, tím to bude horší naučit… nebo zvolte variantu jako my a vemte ho do postele:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.5.10 12:42

Zavinování u nás nepřichází v úvahu,malej jakmile má ručičky u sebe a nmůže s nimi hýbet jak on chce tak začne neskutečný křik. Koupeme většinou kolem půl sedmé a pak dovede i tři hodiny s malými přestávkami jíst než ho to uspí. Sám v postýlce prostě být nechce,i když už si mne oči,tahá se za ouška a je strašně protivnej tak bez prsa prostě ne a ne usnout :cry: . Prostě mi dělá samou radost :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
6.5.10 12:58

Věřím, že jsi z toho rozladěná, protože večer by jsi jistě uvítala taky čas pro sebe.
To ududlání ke spaní není zrovna nejštastnější řešení (teď nechci, aby to vypadalo, že jsem strašně chytrá, jen prostě vím, jaké to bylo u nás :oops: ).
Pak mi taky usínal jednu dobu po koupání u kojení, ale to se do 10 minut najedl a vytuhl, což je ideální. Pak jsem ho jen přesunula do postýlky.

Jo a taky nějaký čas bojkotoval spaní v postýlce celkově, asi mu vadil ten volný prostor. Zkoušela jsem mu dát okolo hlavy hodně natěsnaný kojící polštář, docela to pomohlo, ale nejlepší bylo dát ho spát do korby od kočárku. Měla jsem ho v ní vedle postele a vesele jsme chrupali.

Jo, tehdy to bylo ještě fajn, spal 8 hodin v kuse, vzbudil se na noční kojení a zas chrupal do rána. Zato teď ho máme nastěhovanýho v posteli, budí se snad 5× za noc a to se už vůbec nevyspím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.5.10 13:04

Bayuska-vůbec to neberu jako,že seš strašně chytrá,právě,že mě to taky vadí a hlavně si nedovedu představit jaký to bude za pár měsíců :zed: . je to jinak zlatíčko,ale jakmile mu seberu prso tak se může zbláznit a neusne ani se mnou v posteli a na ruce a když už neřve tak začne laškovat,hrát si a chytne jeden ze svých záchvatů smíchu a to nemám sílu se na něj jakkoli zlobit nebo ho zase nechat brečet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
6.5.10 13:12

Zase ale na druhou stranu buď ráda, že máš zaručený prostředek na to, jak ho zklidnit - prso.
Jak jsem už psala Adámek byl vyloženě Pan Prsíčko, pak po třetím měsíci zlom, začal dělat u kojení scény, propínat se do luku, vztekat se, odtrkovat mě ručičkou. Asi týden skoro vůbec nejedl, měl 6 hodin pauzu a vůbec mu to nevadilo, jen jsem vytáhla prso, začal šílenej řev. Takhle jsme bojovali asi 2,5 měsíce. Teď se to trochu zklidnilo, ale někdy mám vůbec co dělat, abych ho nakojila. Jéé co bych dala za to, aby se přicucnul a byl klid. Takhle mě někdy kojení pěkně pocuchá nervy!

Ještě k tomu usínání, některé děti uklidňuje šum - fén, vysavač apod. Akorát nevím, jestli je dobré si je na to naučit, je to pak totéž jako s prsem. Asi se to špatně odbourává.

Přes den usíná jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.5.10 13:27

právě,že přes den je to to samé,jen mi trochu pomáhá kočárek a dlouuuuhé procházky,ale taky ho musim ujíst do spánku,rychle obléknout ještě dát najíst pak rychle do kočárku a honem ven,jinak začne brečet. kdyby u toho u nás někdo byl tak by se asi pořádně nasmál,protože občas je to opravdu šrumec a rychlovka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.5.10 13:29

a taky ti malej tak šíleně přibíral? chodíme k doktorce jednou za čtrnáct dní a má vždy navíc 500-600 g ,minulý týden měl rovných sedm kilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
6.5.10 13:29

Já jsem malýho uspávala taky kojením. Jinak jsme se vyspali celou noc až jsem ho přestala kojit (v 16ti měsících). Do té doby se celou noc budil asi v hodinových intervalech. Takže přeju pevné nervy!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
81
6.5.10 13:37

xzuzkax- tak to ti teda pěkně děkuju,to jsou vyhlídky … :lol: :lol: :lol: . ale asi je hlavní,že ho aspon nějak uspim,jen doufám,že mě jednou nesní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
6.5.10 13:37

Jo,přibíral.Kolem kila až kila a půl za měsíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
6.5.10 13:49

Ještě mě napadlo, vyzkoušela jsi různé typy dudílků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
6.5.10 14:08
Golls píše:
xzuzkax- tak to ti teda pěkně děkuju,to jsou vyhlídky … :lol: :lol: :lol: . ale asi je hlavní,že ho aspon nějak uspim,jen doufám,že mě jednou nesní :think:

Právě proto jsem ho přestala kojit, za prvé kvůli tomu spaní a za druhé, přes den se mi pořád dobýval za tričko a vyžadoval kojení, jen tak aby se zabavil, nebo uklidnil. Ale každé dítě je jiné. Tvoje miminko má teprve 11 týdnů, takže s tím uspáváním si nelam hlavu. Pochybuju že ho položíš do postýlky a ono v klidu usne. To dělají snad jen vyjímky :lol: Asi bych to řešila až bude trochu větší. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510