Jak najít přátelství

2013
30.11.18 13:51
@Simima píše:
Název skupiny mluví asi jasně. Je mi 23 a mám dvě děti. To už je samo o sobě kámen úrazu. S kamarádkami ještě z „bezdětné doby“ si moc nerozumím, jsou to mé vrstevnice, ale odlišné priority a zájmy udělali své, a tak už se s nimi nevídám a jsou to pro mě dnes už, vlastně cizí lidé. S kolegy z práce se též nevídám, přestěhovali jsme se s dětmi na vesnici do domečku a jezdit do města kvůli kávičkám a pod. Se mi moc nechce. Plánujeme svatbu a mě dochází, že vlastně nemám ani žádného svědka. Jak se to stalo? A jak na vesnici, kde nikoho neznám, najít nějakou dušičku na kafe a dámské pindy? Je to malá vesnička kde kámen pomlouvá cihlu jak se říká. Na dětském hřišti na mě ostatní maminky koukají spíš s údivem (Tak mladá a dvě děti? Znáte jí někdo? Ta je tu nová. Atd. Atd.) Hodně také dělá to, že mám velké problémy se sebevědomím a třeba nenalíčená bych nevylezla z domu a to jsou pak další „výtky“ které si zdejší maminky šuškají na hřišti-koukej jak je namalovaná, kde na to bere s dětmi čas? Co si o sobě myslí, fiflena namyšlená… přitom je to přesně naopak. Tak moc mi chybí nějaký kontakt se světem :? Ale jak na to? Nemám koule na to, přijít za někým cizím a nějak se snažit bavit. Jak se seznámit? Jsem divná? Připadám si opravdu špatně, jakto, že nemám přátele a jak je najít? Prosím, poradíte mi?

No začni se s nima bavit o něčem. O čemkoliv. Něco neutralniho a nekdo se chytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
30.11.18 13:52

Musíš ven. Když jsem odešla do ciziny, kamarádky jsem neměla žádné. Začala jsem chodit na všemožné srazy od divadel po ženy v businessu. Často jsem šla ven s tak nutnými lidmi, že bych v ČR radši seděla doma :lol: ale vyplatilo se, díky té sítí mnoha lidí jsem postupně potkala strašnou spoustu těch opravdu zajímavých i nové kamarádky.

• Citovat
  • Upravit
4785
30.11.18 14:10

Děti na hlídání tatínkovi a začni chodit do nějakého zájmového klubu, kroužku, na nějaký sport… tam se dáš přes společný zájem snadno do řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
30.11.18 14:26
@Freeandwild píše:
Děti na hlídání tatínkovi a začni chodit do nějakého zájmového klubu, kroužku, na nějaký sport… tam se dáš přes společný zájem snadno do řeči.

Muž je skoro nonstop v práci :roll: a staršího klidně hlídá, když má tedy volno (má dva roky) ale mladší má 4 měsíce a beze mě zatím nedá ani ránu. Tak nějakej kroužek nepřipadá moc v úvahu a hlavně muž má volno nepravidelně, takže bych stejně nemohla pravidelně někam chodit :think: a babičky na hlídání máme všechny daleko a jsou taky pracující :think:, tak toho času nemají tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.11.18 14:28

Tak trochu si zavíráš cestu i sama. Já se odstěhovala přes padesát kilometrů a své kamarádky navštěvuji dál,stejně jako oni mě. Nikdo si tě na vesnici sám nenajde, musíš tomu jít trošku naproti. Odkud víš, že tě údajně takhke pomlouvají? Není to náhodou jen tvoje myšlení? A i kdyby, když to řekne jedna slepice, neznamená to, že si to myslí i ostatní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová