Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mám za sebou 2. IFV, zatím vypadá úspěšně.
Ale z 1. IVF mám jednoho mražáčka, tak zvažuju jak s ním naložit (končí roční lhůta uhrazeného mražení), resp. jaké jsou možnosti, aby s ním CAR naložil. Protože i kdyby cokoliv nedopadlo,vím, že tohohle bych si nedala, i když má mít podle nich dobrou kvalitu (nekvalitní nemrazí, to vím), 2× to s embryjky z 1. IVF nevyšlo,tak nevěřím v jeho sílu a platit každý rok tisícovku za jeho mražení,to asi ne
. Asi se zeptám i v CARU, jak to u nich funguje.
Díky za Vaše zkušenosti a poznatky.
Navazuji na diskusi z HT:
Borisko myslím, že možnosti jsou jasné ne?
Darovat
Darovat pro výzkum
Spláchnout do hajzlu = zničit jako genetický materiál
Zaplatit = obětovat 1000,– pro případné horší časy, které se mohou kdykoliv vrátit.
Borisko - přesně, jak píše Večka - 4 možnosti. Já osobně bych volila první nebo druhou, ale je otázka, zda vůbec rozmražení vydrží.
Mně osobně hodně trápí, že svoje nepoužitá embrya nemůžu darovat (ten zatracenej věk), dalších 6 dětí mít rozhodně nemůžu, takže mi zbývá jen ten výzkum. Je mi z toho smutno, ale neexistuje pro mě jiná varianta.
Lindi - já psala mému dr. z CARu a jsem zvědavá, co odpoví
to mě mrzí, že už nemůžeš normálně darovat ![]()
Tak nad tímto tématem už jsem taky uvažovala. Máme 10 zamražených embryí a čekáme dvojčátka, takže další děti už nepřichází v úvahu. Ráda bych je někomu darovala, ale komu mě asi neřeknou a nechci aby klinika vydělávala na mých dětech, přijde mě to nemorální a jak jsem to tam vypozorovala, tak nikomu nic zadarmo nedají. A kde má člověk tu jistotu, že se nikdy nepotkají. A výzkum nebo je spláchnout? Chudáci děti.
nekde se to prej resi tak, ze se embrya zavedou jen do pochvy, me napadlo nechat si je zavest v nejakou nevhodnou dobu cyklu, treba tesne pred MS, aby jim clovek dal treba nepatrnou, ale prece sanci
Kudlanko - já mám zamražených z druhé stimulky 9
a taky mám pocit, že to darování nebývá tak košér, jak si člověk myslí
, no uvidíme řekl slepý…
Pudloslava píše:
nekde se to prej resi tak, ze se embrya zavedou jen do pochvy, me napadlo nechat si je zavest v nejakou nevhodnou dobu cyklu, treba tesne pred MS, aby jim clovek dal treba nepatrnou, ale prece sanci
to mi přijde dost pokrytecké a alibistické řešení ![]()
jo to je
do te pochvy urcite, v nevhodnou cast cyklu do jiste miry taky, ale jiste znas spoustu otehotneni v nepravdepodobnou dobu, takze si muzes rikat „pokud se to melo narodit…“
jako me se teda moc nelibi ani jedno, muj postoj znas. Doufam, ze tohle resit nebudu muset, nebo ze si vsechny embrya poridim do 35ti, aby si je nekdo vzal.
nevím nevím,ale embryo v pochvě?To snad nikde nedělají
Tys o tom někde četla?Vždyť je to 100% ztracené a ta dotyčná úplně vyhodí peníze ![]()
jana je to alibiísmus, likvidace prirozenou cestou. slysela jsem to v radiu.
no tak to ho raději darovat na vědecké účely nebo znehodnotit než toto.Já jsem tohodle ušetřená,nám nikdy na zamražení nezbylo
Já, jak se znám, bych mrazila do nekonečna … likvidace, zavedení naoko
a poskytnutí na vědecké účely mi nějak nesedí. Zas ta tisícovka ročně není ve financích vydaných na IVF taková darda. Ale zkušenost nemám, z 1. IVF jsem nanuky použila (někteří teda rozmražení nezvládli) a teď na zamražení nebylo nic. Takže rada k ničemu
.
Ahoj…tak já mám embryí v mrazáčku dokonce 17 ![]()
doufám,že pro jednoho si ještě pojedeme…a pak budu taky řešit..co s nima?????
A jak je to s dárcovstvím????do 35let věku ženy???
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.