Jak napsat MD do CV?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.2.20 15:38

Jak napsat MD do CV?

Ahoj zeny, jak byste napsaly MD do CV? V dobe rizikoveho tehotenstvi mi vyprsela smlouva na dobu urcitou a nebyla prodlouzena. To znamena, ze posledni zamestnani skoncilo 2016. MD mam do zacatku 2021. To znamena mam napsat 2016-2021 materska dovolena? To „zni“ brutalne. Bojim se, ze me s timto nikde nevezmou. :roll: :oops:
Prosim anonym - info o praci. Jinak smazat.
Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14210
19.2.20 15:48

Napsala bych spíš péče o děti, MD to celou dobu nebyla. Já tohle neřešila, jelikož jsem byla celou dobu v zaměstnaneckém poměru, takže mateřskou ani rodičák v životopisu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
19.2.20 15:58

Můj zaměstnavatel během mé RD skončil, takže jsem dostala výpověď. V životopise to mám napsané takhle:

leden 2012 - červen 2018
Zaměstnavatel
popis pozice
(říjen 2014 - listopad 2019 MD/RD)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
19.2.20 16:07

No, ono moc možností nemáš, díra vypadá stejně blbě, ne-li hůř, tak bych to taky viděla na tu péči o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
19.2.20 16:42

Mam napsano „Materka a rodicovska dovolena“ a jeste zvyrazneno a i tak se mi hodne potencionalnich zamestnavatelu ozyvalo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
20.2.20 00:17

Péče o dítě není žádná ostuda. Akorát 2016-2021 je 6 let, tak tam napiš, že šlo o více dětí. A nebo jestli je to s jedním, asi bych tu mateřskou napsala jen na 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
20.2.20 08:02

@Tarlin Pokud ma jen jedno, tak fakt neni dobra rada jich psat vic. Ano, pokud jich ma vic, tak se to v mnoznem cisle pise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.20 09:23

Ano, mam jedno. Cervenec 2016 skoncil prac. pomer, brezen 2017 se dite narodilo. A rodicak budu brat do ledna 2021. Takze i kdyz najdu praci jeste v tomto roce, tak tam bude 2016-2020. Coz vypada taky desne. Ano, vim, ze pece o dite neni ostuda. Ale zda se mi, ze zamestnavatle koukaji na matky vracejici se z rodicaku „pres prsty“.

• Citovat
  • Upravit
101532
20.2.20 11:05

Upřímně, a divíš se? 5 let doma, takže ve spoustě profesí jak absolvent a do toho předpoklad OČR, neb povětšinou ty, co byly dlouho doma systém hlídaní zajištěný nemají. Zaměstnavatel celkem logicky vybírá podle svých priorit, takže vybere toho, kdo mu z kandidátů připadá nejlepší, jo někdy se sekne a třeba by ta matka byla lepší volba, ale statistika prostě matkám nepomáhá, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.2.20 11:13

S dětmi nás nechtějí

Ano, bohužel. Jakmile zjistí, že máš malé děcko, jednají s tebou jako kdybys měla nějakou nakažlivou chorobu. Kamarádka to zažila. Nakonec to vyřešila tak, že si do CV místo RD napsala několik brigádek od no name firem. Teprve pak ji vzali. ;)

Je to sice podvod, ale dnešní doba to tak nějak vyžaduje. :cert:

Ještě bych použila na pohovoru tu výmluvu, že sice máš děcko, ale že máš babičku/ tchýni, která pohlídá. :P ( Pokud nemáš, prostě si ji vymysli :mrgreen: )

Držím palečky :hug:, ať se zadaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
20.2.20 11:18
@Hnusačka píše:
Ano, bohužel. Jakmile zjistí, že máš malé děcko, jednají s tebou jako kdybys měla nějakou nakažlivou chorobu. Kamarádka to zažila. Nakonec to vyřešila tak, že si do CV místo RD napsala několik brigádek od no name firem. Teprve pak ji vzali. ;)

Je to sice podvod, ale dnešní doba to tak nějak vyžaduje. :cert:

Ještě bych použila na pohovoru tu výmluvu, že sice máš děcko, ale že máš babičku/ tchýni, která pohlídá. :P ( Pokud nemáš, prostě si ji vymysli :mrgreen: )

Držím palečky :hug:, ať se zadaří!

Jasně, bezva rada… přesně kvůli takovým se pak zaměstnavatelé dívají přes prsty na všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.2.20 11:53
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, bezva rada… přesně kvůli takovým se pak zaměstnavatelé dívají přes prsty na všechny.

Právě že ne, kamarádku zaměstnali na první dobrou bez problémů. Nastupovala na pozici recepční hned za týden po pohovoru. Akorát ty brigády musí být od malých společností, nebo si vybírat zmatkare nebo přes známé. Skrz prsty se na Vás dívají hlavně kvůli poporodnimu vzhledu ( říkala známá co dělá HR Randstad), kila nahoře, mastný obličej, roztřepené konečky vlasů, nebo zacuchaný culík visící unaveně dolů, nemluvě o nenalakovanych okousaných nehtech, teniskach a špatně padnoucímu oděvu. Říkala mi, že matku pozná na první pohled a když ne, tak na druhý. Tak, že má v kabelce vlhčené ubrousky, dudlík nebo obaly od jídla… A nejhorší ze všeho je prý fotka míma jako tapeta. To jste pak totálně nahrané a nic už nepomůže… Ps. Doporucuji všechno toto odstranit, alespoň to co se dá zvládnout během jednoho dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
20.2.20 12:39

@Hnusačka Mě opravdu nemusíš radit, jak mám vypadat, abych našla práci, v mém oboru je celkem vše cos napsala dost mimo, plus tedy znává asi nebude zrovna chytrá :think:
Plus jsem reagovala zejména tu radu, že si má hlídání vymyslet… jasně a pak bude x krát na OČR a všichni budou děsně happy… a výsledek bude ten, že ji vylejou hned ve zkušebce a další s dětma pro jistotu už nebudou chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.2.20 13:35
@j.a.n.i1 píše:
@Hnusačka Mě opravdu nemusíš radit, jak mám vypadat, abych našla práci, v mém oboru je celkem vše cos napsala dost mimo, plus tedy znává asi nebude zrovna chytrá :think:
Plus jsem reagovala zejména tu radu, že si má hlídání vymyslet… jasně a pak bude x krát na OČR a všichni budou děsně happy… a výsledek bude ten, že ji vylejou hned ve zkušebce a další s dětma pro jistotu už nebudou chtít.
  1. Hlídání by si paní musela zařídit stejně. Dneska na to není doba aby byla ženská s děckem doma jakmile zakasle. Ať už chůvu, jesle, rodinu, to je jedno.
  2. Známá chytrá je. Až moc. Právě díky tomu je jednou z nejvyšších ve vedení.
  3. Když někdo je ve zkusebce, hold musí držet hubu a krok… Jinak to nejde.
  4. Váš vzhled je… No. :( Vyhořel Vám šatník nebo jste se stala obětí bandy bláznivých designérů? A dieta nikdy neuškodí. :potlesk:
  5. OČR ve zkušební době? :mrgreen: To jako fakt ne. Leda že by byla pěkná :mavam: se nechala se šéfem ohnout. :jazyk:

Mluvíte z cesty. Zcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
20.2.20 13:46

@Hnusačka Zcela mimo jsi ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...