Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem úplný analfabet, co se týče metříků. Nehápu jak je mám nastavit a už vůbec neumím anglicky. Jen málokteré základy. Nebyla by tady hodná dušička a nenapsala mi přesný postup jako pro „blbečka“ ![]()
Nechce se mi pořád vypisovat dvojčátka 2,5 roku a miminko ve 34 týdnu. a některé metříky se mi moc líbí.
Marti a které metříky se ti líbí? tak třeba na lilypie.com..:
http://lilypie.com/
pro svoje dvojčátka dáš Baby and kid´s birthday
najede ti stránka, na které bude v levém sloupečku 1st Birthday, 2nd Birthday a protože dvojčátka mají 2,5roku tak ty dáš 3rd Birthday (3.narozky, to asi víš)
Na stránce, která ti najede klikneš na CREATE NEW TICKER neboli vytvořit nový metřík
Na další stránce vybereš FULL SIZE TICKER neboli metřík ve velké velikosti (mini by byl malinký)
Další stránka která ti najedem tam si vybereš pozadí metříku (je to krok 1 nepoli STEP 1)(BACKGROUND). Klikni nejdřív na ALL ukážou se ti všechny na výběr. Vybereš si jaký se ti bude líbit a klikneš do toho prázdného kolečka nalevo od metříku, udělá se tam tečka a tím jsi ho vybrala, pak sjeď na dolní část stránky a dej STEP 2:
Vybereš si ikonku, která bude na metříku, opět stejný postup. Ty máš dvojčátka, tak tam jak jsi vybírala ALL v prvním kroku klikni na TWINS A TRIPLETS. Ikonky budou k dvojčátkům a trojčátkům.
A STEP 3:
V prvním sloupečku zadej datum narození holčiček.
V dalším řádku místo Our child is (Naše dítě je) zadej jména holčiček a zato třeba mají, toto se ti pak bude ukazovat pod tím např. Evička a Anička mají 2years, 5months, 3 days…
Další řádek je optional (tedy libovolný) - bude to text nad metříkem např. dračice. Nebo si tam zadej, kolik vážily, měřily atd..zkrátka je to na tobě…
V dalším řádku můžeš přidat photo. To by mělo být do 100kb velké - je to pidimidi velikost a/nebo 600pixelů rozlišení. Zatím to můžeš mít bez fotky pokud nevíš, jak to zmenšit, nebo mi ji pošli a já ti ji zmenším ![]()
No a nakonec dáš CREATE TICKER…
vygeneruje se ti metřík… a pod ním několik odkazů… ten co začíná URL si zkopíruj a vlož ho sem do diskuse. Já ti pak poradím, co dál ![]()
Těhotenství: podobný postup:
na úvodní stránce dáš EXPECTING A BABY (tedy čekáme miminko).
CREATE NEW TICKER na další straně
FULL SIZE TICKER na další straně
a zase STEP 1 pozadí, step 2 ikonky (akorát tentokrát nedáš twins jestli nečekáš dvojčata ale ALL a vybereš si ikonku)
step 3: v řádku SELECT BABY DUE´S date zadáš termín porodu anebo vedle můžeš zadat datum poslední menstruace
další řádky jsou zase stejné, dáš třeba Martin_a (bude tam pak že Martin_a je těhotná tolik a tolik týdnů - is xxxx weeks pregnant) a nad tím třeba naše další miminko (bude nad metříkem)
uf, to jsem si dala. Snad se ti to povede. Kdyby něco, klidně se ptej ![]()
Ahojky tu to maš po slovensky,tak tomu hadam budeš rozumieť ![]()
http://www.premamy.sk/ticker
L.
ahojky,
opravdu super návod,už jsem jich pár četla a vždy jsem to někde zkazila.
mooooc děkuji
pm ještě si vymaž v podpisu to url v hranatých závorkách a na konci taky to url s lomítkem v hranatých závorkách ![]()
Tak já jdu na to, snad se mi to podaří
Děkuju mockrát za návody. ještě písnu
Tak jsem pořád na začátku. Nemůžu najít ten Create New Ticker. Klikla jsem na ty 3 narozky a jsou tam tři body (hvězdičky)
Ještě jsem mrkla na ty metříky www.premamy.sk/ticker a ty se mi líbí podstatně víc. Ale bojím se abych něco nezkazila. Nebyly by jste ještě tak hodní a neposlali mi k těmto návod
. Já jsem počítačovej analfabet.....
Martin_a píše:
Ještě jsem mrkla na ty metříky www.premamy.sk/ticker a ty se mi líbí podstatně víc. Ale bojím se abych něco nezkazila. Nebyly by jste ještě tak hodní a neposlali mi k těmto návod. Já jsem počítačovej analfabet.....
Zobrazia sa ti tam tri ramčeky.Ten prostredny okopiruj do podpisu
U tehotenského je to tak isto ![]()
Držim palce
tak vidím, že jsi to už zvládla, zkopíruj si to do toho podpisu a je to
ještě jak to dáš do podpisu tak si vymaž to url před a za a je to ![]()
Mockrát děkuju!!! Jsem dlužníkem. Nakonec mi to kamarádka zkopírovala. Já jsem vážně netechnický typ ![]()
Ahoj holky,
můžete mi někdo poradit s nastavením měřítka? Máte to super popsané, ale ať to dělám jak dělám, tak mi to nefunguje. Nevím co dělám špatně a už u toho sedím pěkně dlouho.
Dělala jsem to podle vašeho popisu a do mého nastavení jsem si to vložila (do podpisu) a po odeslání se mi nic nezobrazilo.
Předem děkuji za pomoc.