Jak naučit barvy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
24.2.14 19:07

@BoDaViDoVe a je schopná třeba udělat skupinu kostiček stejné barvy? Já se bála, protože v rodině máme poruchu barvocitu a dítě se taky dlouho tvářilo, že barvy nechápe. Tak jsme se zaměřili na roztřiďování barev. Zkraje celkem katastrofa, ale časem jsem zjistila, že to porucha není. Ovšem ještě před 4 rokem si pletlo třeba černou a hnědou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
24.2.14 19:23

@kadlina
pokud ja zacnu prvni kostkou, tak ano..pokud ji reknu udelej hromadku z cervenych, tak ne..hádala by..no, nevim, esi by me. Mudra nekam poslala..musela jsem si obhajit i logopedii..pry ma cas..no, nema.. :x. Zkusim ji vic motivovat a moc netlačit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.2.14 19:37

Tak doporučení třeba není potřeba, zeptej se přímo odborníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
24.2.14 19:40

@BoDaViDoVe Dobře vidět neznamená dobře vidět barvy. Jaké si plete nejvíce? Červenou a zelenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
24.2.14 20:35

@Luisiana.
Vsechny… :oops: jedinou, kterou obcas rekne dobre je zluta…pletou se ji barvy.. Mozna to chce vic snazeni.. :nevim: nezda se mi, ze by mela problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
24.2.14 20:39

Spíš bych to viděla na test na barvoslepost. Zkoušela bych dát třeba červené a zelené lego a jestli ho roztřídí na dvě hromádky na zelenou a červenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
24.2.14 20:46

@Luisiana
zkusim to, pak zacnu jancit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
24.2.14 20:47

@BoDaViDoVe Zkus, nemusí to být nic ale zkus to třeba jen na pár barvách. Hlavně zelenou a červenou. Ta se plete nejvíc. Pak béžová a růžová. No koukni se na testy na barvoslepost. Tam to uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.2.14 20:53

Podle mě nemá vadu, jen si je nejistá. Přesně tak reagovala a reaguje moje nejmladší, chce to trpělivost a prostě zařazovat do běžného života.
Taky měla obdoví všechno růžové, zelené, modré… Neříkám co je to za barvu, ale najdi MI TAKOVOU, MAKOVOU, TO JE V POHODĚ, NAOPAK ŘEKNI JAKÁ JE TO BARVA BYL PROBLÉM.
Ted´se sama ptá, jaké to jsou barvy, já je jmenuji, ona to podvědomě vnímá a posléze je schopna sama říct, kde je jaká.
Barvy jsou tročku problém, počítá sama od sebe jak bůh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
24.2.14 21:10
@BoDaViDoVe píše:
@budi
to neni jen o zelene..v 18mes, sotva mluvila..ona je chytra, skvele hraje pexeso uz od cca.3 let..hodne si pamatuje, i pocita..jen ty barvy..syn to je jina..je takovy chytracek..

ale tady je mluveni naprosto nepotrebne…kdyz ji reknes, at poda zeleny balonek z hromadky barevnych, ona ho nepozna? nevybere zelenou pastelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
24.2.14 21:25

@budi. Vim, ze mluveni nema s barvami nic spolecneho..nekdo psal, ze jeho dite umelo barvy..jen jsem odepsala, ze dcera. sotva mluvila.;-)
ona vaha, a stejne sahne po jine barve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
25.2.14 07:40

Malej se to naucil na autech proste jsme chodili po venku a já mu pořád ukazovala to červená atd. Já když chci zjistit jestli něco nedělá schválně tak bych ji řekla když mi přineseš něco červenýho dostaneš odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
25.2.14 14:43

Barvoslepa neni..vysypala jsem ji na zem kostky a mela je roztridit dle batev..to udělala…pak jsem se ji ptala, jake to jsou barvy..hadala..tak jsem ji davala úkoly, ze reknu barvu a musi ji donest..obcas se trefila…ale váhá…tak to chce trénink..je jenom linejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
25.2.14 14:45

@BoDaViDoVe :palec: Tak trénujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.14 15:00

@BoDaViDoVe tak trénujte…určitě se to brzy naučí :palec: