Jak naučit batole na nočník

14
8.1.14 11:24

Jak naučit batole na nočník

Ahoj maminy, prosím o radu. Mám dvouletého chlapečka, který odmítá chodit na nočník. Když se ho zeptám, zda chce čurat nebo kakat, řekne, že ne a za pár minut je nehoda…Když ho na ten nočník posadím, vzteká se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
8.1.14 11:28

Má rada zní - chce to čas a asi tak 358 tun trpělivosti :mrgreen: Zkoušet, zkoušet a zkoušet. Asi ještě není ten správný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
8.1.14 11:29

Ahoj, nijak, nech ho byt.kdyz nasi dceri byly dva roky, taky nechtela na nocnik, ani videt ho nechtela. Pak ve dvou letech zacala najednou sedet na nocniku, sebrala jsem ji plinu a do 4 dnu bylo hotovo. Na noc sice jeste mela asi dalsi 3 mesice…to jsem zkousela postupne, sebrat plenu na noc na 3 dny, vsechny noci se pocurala, vratila jsem plinu, zkusila znova za 3 nedele…a asi za dva mesice byla uplne bez plen.
Psala tady pred par mesici maminka, ktera nutila sve dite na nocnik, a pak v 7 letech mela blok a pocuravala se. Takze tomu nech volny prubeh.On se to nauci. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14
8.1.14 11:30

Ahoj Katko…děkuji za radu, ale začínám byt z toho už nervozní, hl. kvuli tomu, že můj starší syn byl bez plenek i v noci, a taky kvůli reakci okoli, které nevěřícně kroutí hlavou :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
8.1.14 11:30

Mám to to samé…

Dcera byla ve dvou letech už bez plenek i v noci a malý nechce na nočník ani sednout…

Kamarádky mi radily, že ho mám nechat bez plenek a za pár dní mu to počurávání a pokakávání začne vadit a sám začne chodit na nočník. Takže nejpozději na jaře to zkusím :-) Prozatím to nechám na něm :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.1.14 11:31

Taky si myslím, že nucením nic nevyřeším…takjak píšete, dostane blok a je konec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.1.14 11:32
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.14 11:37
@Alibinka píše:
Ahoj Katko…děkuji za radu, ale začínám byt z toho už nervozní, hl. kvuli tomu, že můj starší syn byl bez plenek i v noci, a taky kvůli reakci okoli, které nevěřícně kroutí hlavou :( :(

Kašli na okolí, moje dítě do dvou let nočník nenávidělo, nechtěl ani sednout, prostě úplně zbytečná věc. Pak přišel den D, začal volat, ze dne na den bez plín i na noc 8o Zázrak :mrgreen: Starší dítě bylo bez plen taky dřív, v noci už od roku a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10979
8.1.14 11:39

@Alibinka No, není ještě pravděpodobně jeho čas. Mám známou, které holka v cca třech letech dělá ještě do plenek a to už také nevěřícně okolí kroutí hlavou. Nicméně tam je to o celkovém přístupu nechceš? Tak ne… Ty se snažíš, takže časem to přijde. Chce to vážně trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.1.14 11:46
@Alibinka píše:
Ahoj Katko…děkuji za radu, ale začínám byt z toho už nervozní, hl. kvuli tomu, že můj starší syn byl bez plenek i v noci, a taky kvůli reakci okoli, které nevěřícně kroutí hlavou :( :(

Ostatní si můžou trhnout nohou a ty neporovnávej.

Jsem šťastná, u nás to může být už jen lepší, náš kajdil do pleny ještě letos na podzim, kdy jsem se fakt naštvala a nedala mu jí, dva dny nešel a teď chodí jedna radost. Čůrání mu šlo od dvou a půl a jede si bez nehod, ovšem to franí…a co jako :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.1.14 11:47

Je to indiduální. Pokud nemáš nějaký extra důvod, proč ho do toho tlačit, tak bych tomu nechala volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
8.1.14 11:50

@Alibinka mám doma taky skoro dvouleťáka a nosí pleny. Někdy si přinese nočník, tak ho na něj posadím a buď se vyčůrá nebo nic. Jindy si chce sednout na záchod, tak teda zatím bez úspěchu. A neřeším to, že ještě nosí pleny, no co tak je nosí, zase umí jiné věci co děti jeho věku nezvládají, však on to dožene. A co mi říkají kamarádky tak radši nenutit. Jedna dávala malou furt na nočník, aby okolí nekecalo, že má pleny a ve dvou a půl se holka sekla a přestala kakat, protože prostě do nočníku kakat nebude a co teď.
A spíš se setkávám s reakcí, že děti si najedou začali říkat a byli během pár dnů bez plen bez nervů a trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
8.1.14 11:52

@Alibinka a na reakce okolí dlabu, největší starost to řešit mají babičky, které ho nepřebalují. Náš malý má látkové pleny, takže nikdo nemůže kecat, je v suchu, tak proč by se snažil, je v mokru a je mu to stejně šumák. Jen občas hlásí, že se pokakal, ale samo až po akci, když mu to začne vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.1.14 12:05

Holky děkuji všem za rady, nejhorší na tom je to, že tomu našemu prdolovi vůbec nevadí, že je v mokrém a nebo že má mezi nohama hovínko…jak tak na to koukám, s plenkama pujdeme asi i do první třídy :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
8.1.14 12:11

Jak radí holky, netlač..má ještě chvíli čas. Nevěřila jsem moc tomu, jak maminky psaly, že je to pak ze dne na den…naše si teda říkala na kakání, ale na čůrání ne…a ouha, ze dne na den si začala říkat. Plena je jen na noc. Dala bych teď pauzu a pokud máte v bytě teplo (nebo počkej na jaro), tak nechat bez pleny a mít nočník po ruce..prostě klidně v kuchyni na zemi. Malá začala nočník mít ráda tak, že si s ním hrála, prostě si na něj zkoušela sama všelijak sedat, dávali jsme tam čůrat panenku a tak…Teď teda raději chodí na záchod (můžeš zkusit i záchod s tím malým prkýnkem - děti obvykle milují splachování, tak je na to lze nalákat :lol: ) Držím palce, ale nebuď smutná, tohle není žádná katastrofa :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí