Jak naučit batole pít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak naučit batole pít
Prosím o radu, mám 18M syna. Od roku nekojený (ztráta laktace) s tím, že ani UM nikdy nepil. Bohužel se mi za toho půl roku ho nepodařilo naučit z ničeho pít. Láhev se savičkou, brčko, rajec/Jupík nic. Z normálního hrníčku/panáku/skleničky když mu to držím tak někdy něco lokne, to samé tekoucí lahvička s tvrdým náústkem, ale jsou to samé pidi objemy. Když byl nemocný a potřebovali jsme do něj tekutiny dostat, tak odměrkou od Nurofenu a u té jsme taky zůstali. Na tu otvírá pusu hezky, ale samozřejmě to není řešení, akorát jsem si na sebe upletla bič l, vím. Teď už jsem to nevydržela s tím, že mu odměrkou vodu prostě nedám. Ale on na hrníček drží rty sevřené, že se nenapije a tu tekoucí lahvičku nepustí mezi zuby, odvrací hlavu…takže za den do něj nedostanu víc než 100ml. On je samozřejmě podrážděnej jak mu to pořád nabízím a já jsem už psychicky úplně vyřízená. Motoricky má samozřejmě schopnosti na to, aby pil sám, ale prostě nechce. Ono je to u nás dost podobné bohužel i s jídlem. Nemáte někdo nějakou radu? Jakoukoliv?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč jsi to pití neřešila ještě před tím prvním rokem? To jsi mu ani tenkrát nedávala nic pít?
![]()
- Citovat
- Upravit
Nám pomohlo to piticko v krabičce s brčkem. Lehce zmáčknout krabicku, aby to diteti stříklo do pusy a on pak pochopil jak na to. Pak uz pil i z hrničku s brčkovym pítkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ucila od 6 m na panakovky a pak presel rovnou na hrnky a sklenicky.. podle me tim, jak na nej silene tlacis vyvolavas akorat protitlak z jeho strany. Ja bych zkusila nechat ruzne hrnky ci lahve vsude mozne po domacnosti v jeho dosahu, treba by to pak sel zkusit sam.. a mezitim nacpala co nejvic tekutin do jidla, polevky, nanuky.. co treba dat ho ke drezu/umyvadlu s kelimkem? Nas si takhle nalil a vypil spoustu vody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani ve vaně nemá tendenci cumlat nějakou dozu? Přelévat vodu, lit to na sebe?. Jako nácvik k pití se mi vyplatilo nechat ji hrát si s vodou. A přesnídávky v kapičkách, chápe? Jestli pochopí přesnídávky měl by rychle pobrat i brčko. Ať si a tím hraje! Třeba budeš překvapená jak rychle si na to přijde sam
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera taky nechtěla pít. Pak jsme byli na výletě a zapomněli jsme ji vzít pití. Koupili jsme normální fruko a to si měla vidět jak krásně najednou uměla pít! ![]()
Doma jsme nabízeli vodu/čaj.
Prostě nechtěla pít neslazené.
Teď má netekoucí hrnek od twistshake s tvrdým pítkem, sladíme čaj medem a nebo dávám vodu a do toho vitaminy v sirupu pro děti, který ji to osladí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tosidelassrandu on do toho roku zvládal i MM z lahvičky když bylo potřeba, ale pak přestal i to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luminance jasně, zkusím ho víc nechat. On si s těma lahvičkama hraje, kouše je, ale nikdy nic nenatáhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia ve vaně si s kelímky hraje, ale vylévá si to na záda/hlavu/ruku a nikdy to do pusy nezkusil. Jinak přesnídávky v kapsičkách jsme zkoušeli kdysi, ale jakmile se mu trochu dostalo do pusy a nečekal to, tak pak je úplně bojkotoval. Ale je to opravdu dlouho, tak to zase zkusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta188 když mně přijde, že když mi tou stříkačkou pije vodu v pohodě, že to asi není o chuti. Ale je fakt, že mu třeba něco sladkého bude chutnat víc, než voda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaku22 píše:
@Markéta188 když mně přijde, že když mi tou stříkačkou pije vodu v pohodě, že to asi není o chuti. Ale je fakt, že mu třeba něco sladkého bude chutnat víc, než voda
Je to možné, ale zkusila bych třeba vážně koupit jedno fruko s brčkem a nechat ho. Ono když to dítěti zachutná, tak se to naučí velmi rychle ![]()
Pak samozřejmě hledat náhradu něčeho, co mu bude chutnat, slazené pití není pro děti nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta188 píše:
Je to možné, ale zkusila bych třeba vážně koupit jedno fruko s brčkem a nechat ho. Ono když to dítěti zachutná, tak se to naučí velmi rychle
Pak samozřejmě hledat náhradu něčeho, co mu bude chutnat, slazené pití není pro děti nic moc.
Určitě zkusím, moc děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A myslis, ze nepije, protoze to neumi nebo proto, ze nema zizen?
Nechala bych to vse stat na stole a treba si vybere.
Nase deti pily jen z flasky s brckem z Tescomy, ta nema pojistku a tece dobre.
Nase deti pily obe malo, i ted ve 4 letech mladsi tak 150 ml denne, starsi se rozpila v 6-7 letech. Cura dostatecne?
Jinak v nouzi pri nemoci nebo ve vedru vezmu ovocnou kapsicku, cast odcucnu a doplnim vodou. Takto do nej dostanu tekutiny navic. Ale vic nez 200 nevypije za den, ale cura normalne, dcera to same kdysi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen píše:
A myslis, ze nepije, protoze to neumi nebo proto, ze nema zizen?Nechala bych to vse stat na stole a treba si vybere.
Nase deti pily jen z flasky s brckem z Tescomy, ta nema pojistku a tece dobre.
Nase deti pily obe malo, i ted ve 4 letech mladsi tak 150 ml denne, starsi se rozpila v 6-7 letech. Cura dostatecne?
Jinak v nouzi pri nemoci nebo ve vedru vezmu ovocnou kapsicku, cast odcucnu a doplnim vodou. Takto do nej dostanu tekutiny navic. Ale vic nez 200 nevypije za den, ale cura normalne, dcera to same kdysi.
Je otázka, jestli pije z té stříkačky proto, že má žízeň a nebo jen proto, že mu to dávám. Jako brčko a netekoucí láhev si myslím, že nechápe, ale hrníček a tekoucí lahvičku samozřejmě ano. Jinak přebalujeme tak 6×D a vždycky má alespoň trošku načůráno, nikdy se nestane, že by byla plína suchá. Stříkačkou mi vypil kolem půl litru denně a teď zvládneme těch 100 max 200ml.
A děkuji za tip z Tescomy já mám právě problém sehnat něco tekoucího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit