Jak naučit batole pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
26.8.23 11:09

Jak naučit batole pít

Prosím o radu, mám 18M syna. Od roku nekojený (ztráta laktace) s tím, že ani UM nikdy nepil. Bohužel se mi za toho půl roku ho nepodařilo naučit z ničeho pít. Láhev se savičkou, brčko, rajec/Jupík nic. Z normálního hrníčku/panáku/skleničky když mu to držím tak někdy něco lokne, to samé tekoucí lahvička s tvrdým náústkem, ale jsou to samé pidi objemy. Když byl nemocný a potřebovali jsme do něj tekutiny dostat, tak odměrkou od Nurofenu a u té jsme taky zůstali. Na tu otvírá pusu hezky, ale samozřejmě to není řešení, akorát jsem si na sebe upletla bič l, vím. Teď už jsem to nevydržela s tím, že mu odměrkou vodu prostě nedám. Ale on na hrníček drží rty sevřené, že se nenapije a tu tekoucí lahvičku nepustí mezi zuby, odvrací hlavu…takže za den do něj nedostanu víc než 100ml. On je samozřejmě podrážděnej jak mu to pořád nabízím a já jsem už psychicky úplně vyřízená. Motoricky má samozřejmě schopnosti na to, aby pil sám, ale prostě nechce. Ono je to u nás dost podobné bohužel i s jídlem. Nemáte někdo nějakou radu? Jakoukoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
26.8.23 11:13

A proč jsi to pití neřešila ještě před tím prvním rokem? To jsi mu ani tenkrát nedávala nic pít? 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
1238
26.8.23 11:14

Nám pomohlo to piticko v krabičce s brčkem. Lehce zmáčknout krabicku, aby to diteti stříklo do pusy a on pak pochopil jak na to. Pak uz pil i z hrničku s brčkovym pítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4603
26.8.23 11:23

Ja ucila od 6 m na panakovky a pak presel rovnou na hrnky a sklenicky.. podle me tim, jak na nej silene tlacis vyvolavas akorat protitlak z jeho strany. Ja bych zkusila nechat ruzne hrnky ci lahve vsude mozne po domacnosti v jeho dosahu, treba by to pak sel zkusit sam.. a mezitim nacpala co nejvic tekutin do jidla, polevky, nanuky.. co treba dat ho ke drezu/umyvadlu s kelimkem? Nas si takhle nalil a vypil spoustu vody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
26.8.23 11:29

Ani ve vaně nemá tendenci cumlat nějakou dozu? Přelévat vodu, lit to na sebe?. Jako nácvik k pití se mi vyplatilo nechat ji hrát si s vodou. A přesnídávky v kapičkách, chápe? Jestli pochopí přesnídávky měl by rychle pobrat i brčko. Ať si a tím hraje! Třeba budeš překvapená jak rychle si na to přijde sam :nevim: :nevim: :cert: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.8.23 11:54

Dcera taky nechtěla pít. Pak jsme byli na výletě a zapomněli jsme ji vzít pití. Koupili jsme normální fruko a to si měla vidět jak krásně najednou uměla pít! :lol:
Doma jsme nabízeli vodu/čaj.
Prostě nechtěla pít neslazené.
Teď má netekoucí hrnek od twistshake s tvrdým pítkem, sladíme čaj medem a nebo dávám vodu a do toho vitaminy v sirupu pro děti, který ji to osladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 12:00

@Tosidelassrandu on do toho roku zvládal i MM z lahvičky když bylo potřeba, ale pak přestal i to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 12:01

@xammy to mě nenapadlo, moc děkuju za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 12:02

@Luminance jasně, zkusím ho víc nechat. On si s těma lahvičkama hraje, kouše je, ale nikdy nic nenatáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 12:05

@Atisia ve vaně si s kelímky hraje, ale vylévá si to na záda/hlavu/ruku a nikdy to do pusy nezkusil. Jinak přesnídávky v kapsičkách jsme zkoušeli kdysi, ale jakmile se mu trochu dostalo do pusy a nečekal to, tak pak je úplně bojkotoval. Ale je to opravdu dlouho, tak to zase zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 12:08

@Markéta188 když mně přijde, že když mi tou stříkačkou pije vodu v pohodě, že to asi není o chuti. Ale je fakt, že mu třeba něco sladkého bude chutnat víc, než voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.8.23 12:10
@Kaku22 píše:
@Markéta188 když mně přijde, že když mi tou stříkačkou pije vodu v pohodě, že to asi není o chuti. Ale je fakt, že mu třeba něco sladkého bude chutnat víc, než voda

Je to možné, ale zkusila bych třeba vážně koupit jedno fruko s brčkem a nechat ho. Ono když to dítěti zachutná, tak se to naučí velmi rychle :oops:
Pak samozřejmě hledat náhradu něčeho, co mu bude chutnat, slazené pití není pro děti nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 12:26
@Markéta188 píše:
Je to možné, ale zkusila bych třeba vážně koupit jedno fruko s brčkem a nechat ho. Ono když to dítěti zachutná, tak se to naučí velmi rychle :oops:
Pak samozřejmě hledat náhradu něčeho, co mu bude chutnat, slazené pití není pro děti nic moc.

Určitě zkusím, moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85235
26.8.23 12:41

A myslis, ze nepije, protoze to neumi nebo proto, ze nema zizen?

Nechala bych to vse stat na stole a treba si vybere.

Nase deti pily jen z flasky s brckem z Tescomy, ta nema pojistku a tece dobre.

Nase deti pily obe malo, i ted ve 4 letech mladsi tak 150 ml denne, starsi se rozpila v 6-7 letech. Cura dostatecne?

Jinak v nouzi pri nemoci nebo ve vedru vezmu ovocnou kapsicku, cast odcucnu a doplnim vodou. Takto do nej dostanu tekutiny navic. Ale vic nez 200 nevypije za den, ale cura normalne, dcera to same kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.8.23 15:55
@blumen píše:
A myslis, ze nepije, protoze to neumi nebo proto, ze nema zizen?

Nechala bych to vse stat na stole a treba si vybere.

Nase deti pily jen z flasky s brckem z Tescomy, ta nema pojistku a tece dobre.

Nase deti pily obe malo, i ted ve 4 letech mladsi tak 150 ml denne, starsi se rozpila v 6-7 letech. Cura dostatecne?

Jinak v nouzi pri nemoci nebo ve vedru vezmu ovocnou kapsicku, cast odcucnu a doplnim vodou. Takto do nej dostanu tekutiny navic. Ale vic nez 200 nevypije za den, ale cura normalne, dcera to same kdysi.

Je otázka, jestli pije z té stříkačky proto, že má žízeň a nebo jen proto, že mu to dávám. Jako brčko a netekoucí láhev si myslím, že nechápe, ale hrníček a tekoucí lahvičku samozřejmě ano. Jinak přebalujeme tak 6×D a vždycky má alespoň trošku načůráno, nikdy se nestane, že by byla plína suchá. Stříkačkou mi vypil kolem půl litru denně a teď zvládneme těch 100 max 200ml.
A děkuji za tip z Tescomy já mám právě problém sehnat něco tekoucího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí