Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
.
Příspěvek upraven 13.06.25 v 15:05
@Hoter2 píše: Více
no, klasika, maminko - pořídila sis miminko, není to robot ani hračka na baterky, úplně normální mimino, a ano přejde to a přijdou zase jiné problémy
@stinga píše: Více
Na tyhle nevyžádané rady nejsem zvědavá tak si je laskavě nechte pro sebe. Děkuji a hezký den.
Moje dítě v devíti měsících spalo po obědě a pak ještě hodinu kolem 17. Prostě ty děti to potřebují, nemají dlouhý bdělý okna. A že ti usíná kolem desáté, to je taky normální. Ušetři si nervy a rovnou ho dávej spát až v devět. Ty děti nejsou stroj, nenaprogramuješ je. Holt si na volný večery ještě chvíli počkáš, máš malý mimino a to si řídí spánek samo. Ty jsi hotová, že se v noci nevyspíš, ale tomu dítěti to s klidem děláš. Ono taky potřebuje spát, když je unavený. Proč ho držíš za každou cenu bdělý, to je nesmysl. Celý tvůj problém je v tom, že se snažíš režim dítěte přizpůsobit sobě a tvým představám, ale zatím by ses měla přizpůsobit ty dítěti. Vždyť s ním můžeš 3× denně spát, kde je problém?
@Janli píše: Více
3× denně spát? Ahaa. Hmm. A jak doma fungujete? To musí být manžel asi nadšený že stále spíte.
Vždyť jsi o radu žádala, tak jaké nevyžádané rady? Na 9měsíční dítě má moc hezký režim a objektivně si nemáš moc na co stěžovat. Věř, že by mohlo být mnohem, mnohem hůř.
Vstávání v 7 je luxus, dva denní spánky naprosto standard a usínání mezi 21-22 ucházející. Nic bych na tom neměnila, protože hrozí, že mu rozhodíš spánkový režim tak, že budeš se slzou v oku vzpomínat na ten současný.
To, co zažíváš, je úplně normální. Měla jsem to s dětmi skoro na chlup stejně. Je to ještě mimino, spánek si řídí samo, svou potřebou, únavou. Za nějakou dobu přijde čas jednoho spánku a zase to bude jinak. Holky nade mnou mají pravdu. Dítě Ti spí krásně a Ty působíš jako…
Jako že je lepší uřvaný dítě, než vyspaná máma? ![]()
Děvenko, ty jsi příjemná jak osina v zadku. Nevzala jsem si de.bila, takže manžel chápe, že když se nevyspím v noci, tak to doháním přes den. A to si představ, že si kolikrát vzal přes den děti a poslal mě spát. Stejně tak o víkendu ráno.
Tak koukám, že dotaz smazaný. Předpokládám, že brzo se smaže i zakladatelka
Hele, neměla bys spát vůbec, jsi matka, musíš mít dohled a přehled 24/7
![]()
@Dahlia0409 píše: Více
To spíš služka, matrace a otrok, když si přes den nemůžu dospat probdělou noc……aby se pán tvorstva náhodou nerozčílil…. ![]()
Musíš být vždy připravena pro každého, kdo bude něco potřebovat ![]()