Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky, prosím, jak řešíte usínání lezoucich/stojících miminek v postylkach
ta naše cacorka jak dostane mléko ( v postýlce i mimo postylku) při pití je načata k usnuti a jak dopije, rázem jako by vypila energeťak a v postýlce vstává, mrči, a huči atd…prostě spát nebude, takže ji 1000× ukládám a jde videt, ze uz je i pretažena( v postýlce je zvyklá spát od narozeni) možná některé poradíte nechat tak, ale máme dvojčátka a druhé po mličku krásně usne a nechci aby ho vzbudila. Takže rady zkušených matek prijmam, děkuji a pěkný večer
@Tulikraska2324 píše: Více
Hele syn od roka na usnuti mléko nepil, ale taky potřeboval někdy uspat (teď má 19m a uspavame už každý den). Položím mu jednu ruku na zadečku a druhou ho hladim za krkem
@Tulikraska2324 Já vám asi moc nepomůžu, ale možná vás uklidní, že v tom nejste sama 😅 syn teda ještě nestojí. Ale u mlíčka skoro usíná, malinký očička a najednou je jak šílený 🙈 převaluje se, dělá mosty, mele, křičí. Přitom vidím, že unavený je.
Je to lepší, když ho nechám odkrknout a taky před mlíčkem mu dám balonix med na prdíky. Je to o trošku lepší.
Jinak teda už jsem ho přestala vracet z bříška, furt dokola, akorát se vztekal. No nějaké době si najde polohu a lehne si 🤷
To stejné mi začal dělat i v kočárku.
Neustále se to mění, někdy usne u kojení, jindy až po řádění, věk 20měsíců…postýlku má na půdě, je to druhý kus a mám s ní postel se stahovací zábranou…druhá větší spí u taťky…spolu jen někdy, protože jinak se ruší a budí na střídačku…
My to tak meli s druhym synem. Mliko, najedniu randal, davala jsem do postylky na 3krat (usnul az o pul 10te treba) no tak jsem mu dala mleko driv a zacala s touto tamtikou driv aby usnul v normalni cas. Druheho jsem dala spat nezavisle, tak jak byl zvykly. Bylo to obdobi asi tri mesicu, pak to preslo.
Naše dvojčata měla oddělené spaní, protože to nebylo možný, jako u vás. Jeden spal, druhý řval, první se vzbudil, druhý teprve usínal
takže jsme potom do obýváku dali cestovní postýlku a jeden z nás tam s ním spal, když to bylo nutný. Přes den tedy od 2-3 měsíců spali jen v kočárku a i když jeden třeba nespal, tak byl potichu a jen koukal… Když se první už vzbudil, z kočárku jsem ho vzala domů a druhého tam nechal dospat s chůvičkou na zahradě