Miminko nevydrží spát

6
26.5.25 09:19

Miminko nevydrží spát

Dobrý den všem, mám 4 měsíční holčičku. Spí večer krásně. Usne okolo 20h, kojení cca v 1, pak další okolo 5hod, nestěžuju si. Co je ale peklo je den. Sama neusne, nepomáhá peřinka, šum, houpání, tma, světlo, nic… Jen prso, kdy únavou prostě odpadne, nicméně je za 15-20min vzhůru. A takto se trápíme do večera. Ona chce spát, ale prostě má tak lehké spaní, že ji probudí, když mi lupne v kolene… Nějaká rada?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21976
26.5.25 09:21

Buďte hodně venku přes den, to se dětem dobře spí. Dlouhé procházky s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 09:28

Obě moje děti se přes den budily po 20-30minutách a konečná. Na každé platilo něco jiného, ty taky budeš muset zkoušet - u dcery fungovalo drncání v kočáru, takže aspoň na jeden spánek denně jsem chodila korzovat dvě hodiny ven, na syna lépe fungoval klid domova a být vedle něj v době, kdy se začne probouzet, podat dudlík, dělat chvíli šššš a on znovu zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.5.25 09:43

Zkoušíme, pořád všechno možné.
Máme elektrické houpatko Nuna, i to které musím houpat já. Kočárek odpo samozřejmě chodíme, nic to nemění na tom, že spí 45min, takže dlouhá procházka také nehrozí. Nehledě na to, že nesmím zastavit, je okamžitě vzhůru. Neoblbne ji ani drnkací Rockit.. Když mi usne u prsa, nemůžu ji dát do postýlky, nesmím s ni ani pohnout, ja se nesmím pohnout… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 09:45
@Saba1709 píše: Více

Tak 45 minut už je dobrý čas spánku, když to uděláš 2× denně, tak by jí to třeba i mohlo stačit :nevim: Jinak odkládat musíš už opravdu tvrdě spící dítě a ne na záda do postýlky, ale do klubíčka (ať už podepřené kojícím polštářkem, hnízdečkem apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.5.25 09:50

Tak tvrdě spící přes den není nikdy 🙈
Dudlík bohužel odmítá, takže se jaksi nemá čím ukonejšit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 09:51

No a když jí budeš mít na rukou, taky se po 20 minutách vzbudí? Nenechá se uhojdat do hlubšího spánku? Děti totiž právě v téhle fázi přecházejí z mělkého do hlubšího spánku, obvykle je to probudí a někteří neumí zabrat znovu. Když přijdeš na to, jak jí s tím pomoci, už jí pak odložíš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.5.25 10:02

@unuděná Vzbudí :(
Jediné kdy bude spát, tak když ji nechám prso. Ale to jaksi nezvládají už moje bradavky… Mě je jí prostě líto, vidím na ni, že by prostě ještě spala a nejde ji to.. Se budí jakoby leknutím, nebo jak to nazvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 10:05

Chápu no, znám to. Nezbývá, než zkoušet, co zabere nebo počkat, že z toho vyroste :nevim: Já jednu dobu dokonce objížděla blok autem, protože to bylo jediné zaručené, kde dítě spalo :lol: Nebo jsem jezdila na návštěvy k mámě a tchyni a plánovala si ty přejezdy v době očekávaného spánku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.5.25 10:06

@unuděná Jo, tak to dělám taky že jo :)
K ségre to mám 45km, takže záruka spaní.. :potlesk: Uvidíme teda, jak budeme pokračovat. Nedovedu si totiž představit, až ji dám příkrm. Co jí uspí, když nedostane prso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 10:08

Tak po příkrmu jí můžeš pořád nakojit, to přece není problém, pokud to není problém pro tebe. Já tedy nechtěla fungovat jako uspávadlo, takže jsem prso na spaní nedávala, skvěle třeba fungovalo houpání v kombinaci s hlazením po čele od hrany vlásků k nosu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.5.25 10:10

@unuděná No už mě to právě začíná tak trochu iritovat, ze jsem ze sebe nechala udělat cumlaci uspávadlo a nevím jak z toho ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
26.5.25 10:36

Ahoj, jestli aspoň trošičku funguje raketa, tak tohle je mnohem lepší: http://www.mimispi.cz/ bohužel je rozsah jen nějakých 16cm, takových 40cm by bylo mnohem lepších, ale nám to i tak pomáhá moc, akorát ji musím vždycky nejdřív uspat normálně jízdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4906
26.5.25 11:38

Jedno mé dítě spalo přes den jedině v jedoucím kočárku, jinak také hned vzhůru. Nachodila jsem denně 10 km :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18690
26.5.25 12:14

tak tohohle bych se opustila - myslim mysleni. Vzdyt mas male miminko. Kluk dudlika mel, holce jsem ho cpala uz v porodnici az do roka, kdy jsem to vzdala :lol: OKolo 5-6 mesice se navyky meni a vydrzi trochu dele vzhuru a ma lepsi spanek. Jiank 15-20 minut je pro takoveho prcka normalni. Ja mela malou prvni 4 mesice nonstop v satku. Kocarek nesnesla, takze jakekoliv usinani i nekdy mezi tim. Nedala se odlozit. Nesmela jsem se zastavit - hned byla vzhuru. Zadne natocit do sklenicky vodu - vzhuru. Ani stat na miste a pohupovat.. pekne aktivne chodit :zed: V peti 5 mi najednou vzala na prvni spanek bud kocar, nebo se nechala odlozit. Jak ja byla happy, kdyz jsem mela 15-20 minut bez prisavky. A pak se to pomalu vyvrbilo, ze se nechala odlozit casteji a obcas usla i na 30-35 minut. Ale mala proste nemela rezim - spala jak potrebovala a zaviselo to na prvnim rannim spanku. Vstavala bezne v 5. Kluk tohle mel jasny. Ten uz od 2 mesicu mel spanky napr 9 -11 -13.30 -16 a na noc 19.30. Holka byla jak generator nahodnych cisel :lol: Ale zase v 1.5 roce se mi odplenkovala behem 3 dnu i na noc bez nehod a zacala spat celou noc pred druhym rokem. pravidelny a delsi spanek taky v tom 1.5 roce. Do te doby to byla loterie mezi 30-90 minutama. Zas bude mit 3 a prestava spat. Je to tak 50:50. Kluk prestal spat chvilku po 2. narozeninach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí