Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám mimčo 11m.
Od narození na MM ( odmítá UM z jakékoliv láhve, nechce žádnou přijmout ) ![]()
V noci se budí třeba i 3,4× na mléko, vždy si cucne a spí dále, má hrozne neklidné spaní. Máte někdo zkušenost jak zlepšit noční spánek? ![]()
Za mě naprosto normální stav. Moje dcera se v tomhle období budila průměrně 8× za noc. Kojení jim pomáhá znovu upadnout do hlubšího spánku. Zlepšilo se to celkem rapidně z ničeho nic cca v 1,5 roce.
@tevl píše: Více
Náš malý taky nezvládá ten přechod mezi spankovymi cykly. Jsou mu 2, že by se vzbudil čtyřikrát za noc jsem ještě nezažila. Do toho furt něco jako separační, zuby, blbý sny, teď nemoc ![]()
V 11 m jsem v noci kojila klidně i 5×, ale malý spí s námi, takže se pricucnul a já,,spala,, dál. A přesně jak píšeš, cucnul si a spal dál. Teď už nekojim a v noci si 1-2× cucne čaje z láhve a spí dál. Už jsou i nocí, kdy se neprobudí vůbec, ale je hodně kontaktní, musí se buď mě nebo manžela dotýkat, ať už ruka nebo noha. Je mu 2,5 teď
Nám hodně pomohlo mít večer rituály, vykoupat, namasírovat ( to zbožnuje dodnes, lehne po koupání sám na břicho a čeká až vezmu krém a začnu ho mazat) u toho si mručí blahem, potom oblíknout do pyzamka a do pelíšku. Sám si lehne na bok čumákem ke zdi, já mu dám ruku na bok a za chvíli spí.
A je jedno v kolik jde večer spát, jestli jde v 8 nebo v 9, pozná to podle těch příprav. Určený čas na spaní nemáme, prostě jak vidím že na něj jde únava se jde spát.
Stejně starý syn, stejný spánek. Když rostou zuby, je to horší. Už přes týden spí s námi v posteli a je to lepší. Občas ho ošulím dudlíkem
ale jak je s námi, spí klidněji. Jen teda nevím, jak ho to společné spaní pak odnaučím ![]()