V jakých intervalech spí kojenec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.5.25 17:50

V jakych intervalech spi kojenec

Vim ze to je hodne individualni a nevyzpytatelne, ale proste nedokazu pochopit jak nas maly spi (4 tydny). Ja vedela ze to nebude podle hodinek (pro rejpalky typu “je to dite, cos cekala, neni to stroj” - to si laskave odpustte)… ale proste v ruznych casech a zcela ruzne spi. Jednou vydrzi spat 5 hodin, jindy tak 10-15 min. Nasleduje vetsinou rev. Takze brisko ano, nekdy to v ni bubla a zavne brecet a to ji vzbudi, ale nekdy jo nekdy ne. Snazim se mu prizpusobit (jinak to vlastne ani nejde), ale nikdy netusim, zda nasleduje ten 5ti hodinovy (nebo obecne vicehodinovy) spanek nebo ten parminutovy spanek. Je pak videt ze je i pretazeny, chce usnout, nejde mu to. Nosim, chovam… kdyz se mi zda bdely, cvicim s nim, snazim se mu venovat, delat mu vjemy, kazdy den jdu s kocarem… jakmile zacne zivat a byt ospaly, tak samozrejme najedu na rezim houpani/chovani a uspavani… uz si fakt nevim rady, mam to nejak nechat byt a ono se to “samo” srovna treba ve 3 mesicich? Cetla jsem o sledovani bdelych oken, ale prijde mi to v nasem pripade k nicemu, protoze kazdy den to je uplne jinak.

PS: nemohu kojit, jsme na flasce pokud to je relevantni… :roll: to prosim taky neodsuzujte a nerypejte, jinak to neslo proste…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4600
8.5.25 19:10

Uplne normalni ;) u na se stridaly dny, kdy spal bambilionkrat po 5-10 minutach se dny, kdy to dohanel a spal treba 3-4 hodiny v kuse. Kolem toho 3.-4. mesice uz si to sedlo presne podle tech bdelych oken a vydrzelo to vicemene zbytek kojeneckeho a batoleciho obdobi - mam dve deti a u obou to bylo stejne, na sledovani bdelych oken nedam dopustit, prijde mi to naprosto funkcni oproti drzeni nejakeho pevneho rezimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 19:18

@Luminance dekuju moc :kytka:

Takze na bdela okna zatim prdet zacit sledovat az od 3. mesice dale…?

A jak jste treba vecer koupali, proste jednou v 6, jednou v 10 vecer? :oops:

• Citovat
  • Upravit
4600
8.5.25 19:26
@Anonymní píše: Více

Za me jo, takhle brzo to vubec neslo.. myslim, ze si to tak nejak sedlo nejvic po 4. mesici, po spankove regresi.

Ano, neco na tenhle zpusob, ale ne uplne - obe deti si pak celkem zajely plus minus jejich cas, ze tam nebyla tak velka odchylka, ale treba mezi 18.-20. Vzdy nejvetsi skok byl pri prechodu na mene spanku - tesne pred zrusenim jednoho denniho spanku chodi deti spat pozdeji a jak se pak ten spanek zrusi, tak se o dost posune usinani vecer - teda tak to probihalo vzdy u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.5.25 20:34

Omyl

Příspěvek upraven 08.05.25 v 20:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
8.5.25 20:38

Je ještě malý, časem se to srovná. U nás to se spaním bylo taky jak na houpačce. Mám pocit, že se to ustálilo kolem půl roku. Teď má bez pár dnů 7 měsíců a bdělá okna má 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
8.5.25 20:50

Ve 4 týdnech to má úplně nahodilý, vůbec bych to neřešila. Poprvý si to začne sedat tak kolem 4 měsíců :)

Nech to být úplně. Děláš to skvěle :kytka: Kolem 3-4 měsíců je první spánková regrese, pak se to začne rovnat do režimu 4 spánky denně. A pak je to u každýho jinak, náš přešel na 3 spánky někdy v půl roce, na 2 ve tři čtvrtě roce. Ale první cca ustálení bylo fakt kolem toho čtvrt roku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí