Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejnovější recenze z kategorie Jednorázové pleny
Přečtěte si článek: Jak začít a postupovat s bezplenkovou metodou?
No jo, to znám..prostě jsem v polospanku přebalila. V tomhle OBD Bi se jí mrnous budil i třeba 6× za noca hodně pil, takže jsem fakt pokaždé když se vzbudil převalila i když plenka nebyla nijak extra nacucana…zvysilanse spotřeba ale zas nebyl úplně každý den durch až na matraci
Mozna zkusit natahovací plenky ![]()
Poradne umistit pindu do stredu plinky, to je zaklad. A pripadne plinku o cislo mensi, pak lip drzi. V tech vetsich se hybe a nastava prave toto.
@Anonymní píše: Více
Kvůli tomuhle dáváme na noc pouze pampers premium. U jiných se nám právě toto dělo taky.
Jestli se tak vrtí, není možný, ze je mu teplo a chce z toho pytle ven? Zkoušela jsi peřinku?
Nějak v tohle období jsme taky museli přejít na peřinku a od té doby je relativně klid (pokud zase nerostou zuby apod.).
Taky doporučuju pampers premium a holt musíš v noci tu plenku i vyměnit, jestli je takgle nacucana. Kolikrát v noci pije a kolik toho vypije?
V noci v polospánku aspoň jednou přebalit a rovnou bych zkusila i jiné pleny. Babylove mi taky přes noc protíkaly, na noc jsem kupovala jeden čas Linteo.
@ALIPELI
Hmm, můžu to zkusit, ale bude celou noc odkopanej se bojim nebo bude žužlat a hrát si s peřinkou ![]()
@suzka1 no někdy vstáváme třikrát a pije tak pul hodiny, ale někdy si ho beru do postele a to ani nevim jak dlouho pije a kolikrát.
Rada bych ho přebalila, ale pak ta hrůza, že si začne brblat a je na totata vzhuru
![]()
Jeden čas jsme měli také denně mokré pyžamko. Přišlo mi, že dítě pilo stejně, vrtělo se stejně, ale plena prostě protekla vždycky. Pak to najednou zase přešlo… jak píšou holky, pampers premium na noc jsou určitě nejlepší, ale já pak zkoušela i kolorky night nebo pampers night, fakt tlustou plenu, žádný rozdíl. Prostě to samo přestalo. Holt věci mezi nebem a zemí
Dávala jsem pod mimi na noc rozbalenou rychlozavinovačku, abych nemusela denně měnit prostěradlo.
Půlroční dítě je úplně normální alespoň jednou v noci přebalit. Víš, že protéká a necháš ho v tom do rána?
Tak je mu půl roku, to k tomu holt patří.
@terien kdo říká, že ho v tom nechávám do rána!!? Samozřejmě, že když proteče, tak ho převlékám a přebaluju. Takže se normálně uklidněte.. ![]()
V noci jsem běžně prebalovaka
zvlášť u tak malého mimina, pokud ještě kojis je jasné, že to ta plenka neprobere…převalila jsem v deset po posledním večerním kojení, pak když se vzbudil v noci a hned ráno kolem šesté..
Zkus to vychytat a přebalit dřív, než plena proteče. Jinak mu v tom pytli fakt může být vedro, syn se v pytli taky strašně kopal a tak jsme pytel dali pryč a spal v overalu, kdyz byla zima, dala jsem pod overal jeste tricko. Peřinku si samozrejme odkopal, ale nemocny nikdy nebyl. Můžeš to bez pytle zkusit, jestli se bude taky tak vrtět.
Ahoj všem,
Už jsem z toho úplně šílená. Syn šest měsíců už od malička neklidně spí. Furt hází rukama, zvedá nohy nahoru, takže se stane, teď už docela pravidelně, že k ránu je mokrý, že mu to proteče na záda, na bok. Plenky mám nasazené dobře a celkově si myslim, že to plenkou neni, ale tim, jak furt zvedá nohy a šije s sebou. Nemate někdo radu, jak mu zabránit zvedat nohy a máchat furt rukama. Je opravdu neklidný, když uspávám, tak mu musim držet ruce i nohy, aby se nerušil
ale stejně to pak dělá a i se zbytečně budí. Zkoušela jsem mu vázat plenkou ruce, aby je měl podél těla, ale už mi na to přišel a vykroutí se z toho 
Spí ve spacím pytli, v noci se snažím nepřebalovat, aby se nevzbudil úplně, ale když je celý mokrý, tak bohužel musím.