Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz zda to tak někdo má též s miminkem. Mám 7 měsíční dceru a popravdě nejvíc přes noc naspala 4 hodiny v kuse, ale posledních 14 dní je to mazec. Večerku máme v 18:30-19 a hnedka ze začatku to začíná: každou hodinu je vzhůru. Stane se třeba, že se neprobudí úplně, ale začne kňourat a musím jí vzít do ruky jinak se vzbudí. Už jsem vyčerpaná jak v noci každou hodinu vstávám a uspávám. Přes den mi naspí nanejvýš 2 hodiny dohromady
.
Holky máte to taky nebo jste měla stejný? A zlepší se to? ![]()
Děkuji za uklidnění ![]()
No máme jich už 6, ale to nevím zda neleze další. Zatím neslintá jako když jí lezli tamty, ale asi to možné je ![]()
Příspěvek upraven 25.05.25 v 21:20
@Kačka9543 píše: Více
V noci se většinou budí častěji skrz zuby, nebo bolavé bříško. Přes den nespí ani venku v kočárku?
@Kačka9543 píše: Více
Když se chodí, nebo i když kočár stojí?
@Dahlia0409 píše: Více
Kojím a když kojím, tak po 1/2 hodině usne, tak si říkám, že si dám s ní, no a spí tak 6-7 minut a konec spánku
málokdy se stane, že vydrží třeba hodinku.
Nechodím jen jednou denně ven
jsem venku dopoledne třeba 2 hodiny. Z těch 2 hodin ona naspí třeba hodinku pak už druhou hodinu nespí. No a odpoledne to samý, někdy kratší třeba jen 1/2 hod spí.
No prostě dohromady za ten den naspí 2 hodiny ![]()
Je to mazec. Snad to brzy přejde a malá se více vyspinká ![]()
A co zkusit dát večer spát později? Když se stejne pořád budí?
Me se takhle mala budila okolo sedmeho mesice taky, rikala jsem si, jestli to neni nejaka separacni uzkost… za mesic uz to bylo vyrazne lepsi.