Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mam 10 měsíčního chlapečka, je kojen, od 3 měsíců začal špatně se kojit furt se vyhnul s konec, kojila jsme od 3 do 6 měsíců jen když šel spát nebo se vzbudil (v momentě kdy ještě nechápal co se děje ), od 5 měsíců je na plnohodnotném příkrmů ale v noci a 1-2 za den je kojen. Zkoušela jsem UM ale bohužel nechce žádnou lahev.
Potom začal špatně spát v noci a to tak ze se budí každou 1-1,5h, a nejen že chce nakojit nebo chce pochovat, proste brečí, trápí ho něco, myslela jsem ze začatu prdiky, žádné kapky ne zabírali, prdiky skoro žádné neměl, pak jsem si myslela zuby ale ted je mu 10 měsíců a furt to stejně.
Jsem zoufala protože ani dítě ani nemůžeme se normálně vyspat ![]()
Doktorka doporučila vynechat laktózu, držíme oboje bezlaktózovou dietu. Víte někdo kdy začne být vidět nějaký výsledek?
Předem děkuji za Vaše odpovědi a zkušenosti
P. S. četla jsem tady hodně těch článku o laktóze ale ne našla jsem odpověď
Psala jsem to tady už ve více diskusích. Ve zkratce, může to být 8-10 měsíční spánková regrese, s ni jsme si užili peklo takze te uplne chápu. V kombinaci se způsobem uspávání, pokud ho uspáváš kojením/krmením z lahve, po skončení spánkového cyklu vyhledává to, čím byl uspáván.
Řešili jsme veeelmi podobnou věc, dokonce i skrz spánkové poradenství. Da se to řešit, klidně napiš sz, rada ti napíšu co pomohlo nam atd, ono je to na delší zprávu.
Jo a ne žádné vyřvání, ale jemné změny ![]()
Jo a vynechat laktózu je dle mě blbost, však kojenci mají laktozovou intolerancive vzácných případech (to mi říkali na alergo, sama ji mam). Podle me to bude rozdělení spanku, způsob uspávání v kombinaci s regresi. Chuťovka, ale přesně vím jak se cítíš. ![]()
@Brbra píše: Více
Spánkovou regresi znám ale nemůže trvat už 7 měsíců v kuse, protože on nespí už 7 měsíců prostě od 3 měsíců.
@Brbra píše: Více
Dokonce brala jsme i lekce o spánku a vše dělám každý den stejně, a furt nespí
@Týna493 No jasný, ve 3-4 měsících bývá první regrese a po ní se spánek změní. A pokud je zajeta nějaká rušivá spánková asociace (např. kojení, nebo to může být u někoho skákání na míči), dítě to po jednom spánkovém cyklu (cca 1,5-3 hod) znovu hledá.
My to měli taky tak. Ve 4 měsíci regrese a do 8 měsíců Mordor, v 8 m jsme šli do toho poradenství, pak se do toho přidala 8-10m regrese, taky lahůdka, všechno co se naučil najednou nefungovalo a bylo to snad ještě horší než předtím
a po regresi konečně KLID.
Příspěvek upraven 27.05.25 v 21:32