Jak naučit dítě pít a na UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak naucit dite pit a na UM?
Jak mam naucit 6 ti mesicni dite behem dne na tekutiny? Nechce mi pit ani vodu ani cajik jak z lahve tak z uciciho hrnecku. Prestavam kojit a maly nechape ze si z lahvicky muze nejake to piti vytahnout. Dekuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kacirek00101 mě malá začala pít jiné tekutiny než mlíčko až nějak po 9. měsíci..s tím nic nenaděláš, má to takhle spousta mimin..jednoho dne ti pít začne.. mě pomohl učící hrneček, ale až v tom 9. měsící, dřív z něho taky nechtěla pít ani z ničeho jiného..maximálně si cucla z mojí skleničky když viděla, že něco piju, ale stejně to plivala a nepolykala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chce to zkoušet, malej mi lahvičku vzal do 6m, pak byl na to moc chytrej a chtěl jen prso. Vodu jsem ho naučila pít z Avent učícího hrnečku, chce to zkoušet a zkoušet a nabízet a nabízet. Vodu se ve větším množství naučil pít, když jsem mu ji trochu naředila Babylove jablečným džusem a postupně jej ubírala. Co se týká UM jsme typičtí (teď už naštěstí bývalí) závisláci na MM. Malý mi konečně UM pije, ale museli jsme vyzkoušet x druhů, nakonec mi vzal jen ochucené Hami mlíčko s kaší - vanilka, které jsem postupně ředila s UM až jsme na „čistém“ uměláku. (taky ho pije z Avent učícího…) Lahvičku jsem do něj už nikdy nedostala, ale prý je super MAM, dle jejich infa se lahvičky chytne snad 90% prťat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani jeden z kluků mi UM nevzali do pusy a pít se naučili jak který, první až kolem roku a půl, druhý kolem roku a třetí ten chtěl brzo ještě před rokem už uměl bumbat čajík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, malý je na UM, takže pije z flašky. Ale jelikož už máme příkrm, nabízím i tekutiny. Mám ten učící hrneček, cca 4 dny jsem nabízela i bez pojistky, aby z toho něco vyteklo…a ejhle dneska se poprvé napil i s pojistkou.
takže zkoušet, zkoušet, ono na to příjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacirek00101 tak s tim jsme tedka taky bojovali.mala prostě flašku nechtěla a vztekala se, jnže mličko dochazelo a ja nevěděla co dělat. mam snad všechny flaštičky co existuji a nakonec si vzala Advent, pry to je jak prso a zedka saje a saje.do MAM jsem ji chtěla davat čajit, ale smula tu nechce takže opět jsme museli koupit Advent.jsou to nervy, ale to daš. ja male flaštičku přikladala i 5× denně a pak si ji najednou vzala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to zkouset, ruzne lahvicky - obe deti se mi hezky chytly na ucici hrnecek Nuk se silikovym pitkem a obrazky, maji v drogeriich skorov vsude. Chvilku to trva. Me teda ani jedno dite nechtelo vodu a caj uz vubec a vzaly ovocnou stavu - most ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacirek00101 synáček pil nejdřív z lahvičky s normálním dudlíkem a pak v 8m najednou přešel na normální hrneček s dírkou bez ventilu za 50Kč z IKEA - otočíš vzhůru nohama a teče. Asi chtěl co nejmíň námahy u toho pití
všechny učící hrnečky, které stojí stovky a musí se z nich hodně sát odmítal ![]()
- Citovat
- Upravit
@suik a od kdy je ten hrneček? naše mala taky čajik ani vodu moc nechce, ale ty stavy jsou taky od většiho věku, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od začátku pije z učícího hrnku (od 6m) a nějakou dobu to jen žužlal, pak semtam upil-malem se udusil, ale pak jak kdyz mavnes proutkem a pije jako straus! I si to drzi sam a vylozene si to uziva. Kojen byl 9,5mesicu a ted z toho jede i sunar (ac jen bananovy)… Flaska nam nejvice vyhovovala z DM (ten jeden typ, co je mekky a nemusi tak echt sat), od predevcira ma i Avent od 12m (bude mu 10) a nema s tim problem
Chce to trpelivost a davat, zkouset, chvalit… On se to nauci
- Citovat
- Upravit
Od pul roku a stava taky…teda zalezi jak je tom s ovocem. Je to proste cista ovocna stava. Ja je zacala davat u obou deti brzo - dceru ucpala mrkev a u syna jsem potrebovala aby pil, mliko nechtel moc ani moje, nai UM, vodu nechtel, caj taky ne.
zkus i ruznou teplotu, nektere deti nemaji rady studene, jine teple
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě pije UM z lahve od Aventu. Jinak cokoliv jiného z lahve odmítá. Dokáže ten dudlík v tý puse zkroutit, ohnout, aby nic nemohlo téct. Jedinéé, jak se mi povedlo do malé dostat aspoň trošku pití je hrníčkem, že si ona dá lok, dva loky. Ale je fakt, že dost toho vyteče, ale aspoň ten drtek. Jinak děkuji za diskuzi, nenapadlo mě, že z učícího hrníčku od Aventu jde vyndat ta pojistka, už je venku, tak ho zítra zkusíme znova, jestli se z něj napije. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacirek00101
Pokud můžu něco poradit, tak je to velkou trpělivost a svůj vlastní vnitřní klid.
Naše malá princezna (kojila jsem ji téměř do roka a bez jakýchkoliv dalších tekutin, protože je nechtěla) si na jakékoliv pití zvykala hodně pomalu.
Dokonce po vysazení kojení nechtěla pít cokoliv jiného. UM do ní nedostaneme ani za nic a až teď ve svých 20 měsících dala za vděk obyčejné vodě. (max. 2dcl denně) ![]()
Z počátku jsme to dost řešili, ale jak se říká:„nad plným talířem (skleničkou) ještě nikdo neumřel“. Nabízíme, skleniček (pítek) máme nespočet (avent, nuby, brčko…), leží téměř všude s čerstvou šťávou, vodou, čajem… Občas si cucne, občas ne.
V poslední době se nám osvědčila čistá voda. Říká si o ní sama. ![]()
Shrnuto, podtrženo, nabízej, zkoušej a nech to na miminku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše žížala nikdy lahvičku nevzala na milost, stejně tak učící hrneček. Ve 4 měsících jsme začali štamprlí a plynule navázali na klasický hrnek. Teď je jí 7 m a pije vodu jedině z hrnku, má ji děsně ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit