Konzistence domácích maso - zeleninových příkrmů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
478
29.12.13 20:31

Konzistence domácích příkrmů

Ahoj,

chtěla bych se Vás zeptat, jakou máte konzistenci doma dělaných maso-zeleninových příkrmů?

Malé bylo 10 měsíců. V půl roce jsem jí příkrmy mixovala, od 9 měsíců dělám hrubší. Např. tvrdší zeleninu (řepu, mrkev, petržel apod.) mixuji, měkčí (hrášek, dýni, rozmačkám vidličkou nebo pokrájím, maso sekám na větší kousky…

Např. příkrm s řepou je dost tekutý (řepa obsahuje dost vody), příkrm se špenátem je asi jako kaše, příkrm s mrkví a petrželí je sušší. Takže každý můj příkrm má jinou konzistenci. Všechny ale odvažuji na v průměru tak 165 g (bez ohledu na tekutost). Když je příkrm opravdu hodně suchý, tak to třeba malinko naředím vývarem. Malá to sní všechno vždycky.

Nedávno se ale švagr strašně divil, když viděl malou jíst příkrm, kolik toho sní. Dneska moje babička taky.

Myslíte, že když je příkrm trochu sušší, tak ho mám dávat malé méně? Když je totiž sušší, tak je ho na objem určitě více (jak je sušší, tak je lehčí). Nebo mám tento příkrm naředit více vývarem, aby měl např. konzistenci jako kaše?

Je fakt, že malá přibírá docela dost. V půl roce měla 7 kg, 10 měsících 9,8 kg. Třeba je to tím, že jí to ho dávám v poledne hodně???

Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1105
29.12.13 20:34

Mam 7.měsíční hodne asi nedavate by to nechtela Tak to nesni. Ja mam taky podle Toho co tam dam. Ale nechala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.12.13 20:35

Myslíš, že ze zeleniny nějak závratně přibírá?
Malá „sežrala“ i 250g příkrmu… a co. Dala bych, kolik sní. (pokud se nepřežírá a pak neblije)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
29.12.13 20:40

Me vubec nenapadlo prikrm vazit. Proste neco uvarim a davam mu tak dlouho dokut chce. Co nesni dam psovi a kdyz nechce vubec tak to zamrazim a dostane mlicko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.12.13 20:47

Taky myslím, že zelenina na tloustnutí moc vliv nemá.. já bych to neřešila, pokud jí chutná, tak ať papká..

syn má skoro 5,5 měsíce (cca 8kg, příkrmy papká teprve chvíli, ale nedělá mu to vůbec problém.. takovejch 140g do něj spadne jak nic..

165 g pro 10 měsíční mi spíš přijde málo, ale nevím.. doktorka mi říkala, že by ten náš měl sníst tu malou skleničku (jak se prodávají příkrmy) a to zbaští bez problému a ještě zapije mlíkem.. a po tom příkrmu má vždycky brzo hlad :(.. no asi máme jedlíka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
29.12.13 20:58

@Yarisek jak se malý rozjedl, tak jsem mu dávala přibližně 200g jako má ta větší sklenička. Někdy snědl všechno, někdy to dojedl pes. Taky po zavedení příkrmů přibíral rychleji než poslední dobou z mlíka, ale ono se to pak zase zastavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.12.13 21:01

Nikdy jsem příkrmy nevážila a vážit nehodlám. Vždycky jsem to dělala od oka a rozhodně by mě nenapadlo řešit, kolik toho kojenec sní nebo ne. První byl přikrmovaný od 4 měsíců, po 14 dnech zvládl sníst 190-200g, druhý je přikrmovaný bez pár dnů od 5 měsíců, teď má 5 měsíců a týden a sní mi Avent kelímek, který má 180g a pak stejně ještě kojím. Zkrátka dostanou tolik, kolik chtějí. Je snad úplně jedno, kolik sní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.12.13 21:01
@lesniboruvka píše:
Taky myslím, že zelenina na tloustnutí moc vliv nemá.. já bych to neřešila, pokud jí chutná, tak ať papká..

syn má skoro 5,5 měsíce (cca 8kg, příkrmy papká teprve chvíli, ale nedělá mu to vůbec problém.. takovejch 140g do něj spadne jak nic..

165 g pro 10 měsíční mi spíš přijde málo, ale nevím.. doktorka mi říkala, že by ten náš měl sníst tu malou skleničku (jak se prodávají příkrmy) a to zbaští bez problému a ještě zapije mlíkem.. a po tom příkrmu má vždycky brzo hlad :(.. no asi máme jedlíka :)

přesně… my máme 5-ti měsíčního (taky cca 8 kg)a dlabe toho plno.. taky klidně tu celou malou lahvičku. Někdy zapije mlékem, někdy ne.. podle hutnosti.. dnes jsem mu vařila mrkev s bramborem a nevypadal, že by měl pak ještě chuť na mlíko…

Jinak holky, od kdy se dává ovoce a ve kterou denní dobu? A dávat v jeden den třeba ovoce i zeleninu, nebo jen jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.12.13 21:13

@Lejaa já mu vždycky zkusím nabídnout nejdřív koj. vodu (moc ji nechce) a potom mlíko a někdy si dá víc, někdy míň..
S tím ovocem by mě to také zajímalo.. :) A řeším teďka kde brát zeleninu.. Mrkev a brambor máme domácí, brokolici jsem zatím koupila ve skleničce, ale pak jsem koukala do nějaké tabulky na kojeni.net, píšou tam ještě špenát a cuketu.. cuketu zkusím koupit, ta je samá voda, ale špenát? Asi jen mražený, anebo ve skleničce?
Těším se na léto až bude všechno čerstvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.12.13 21:25

Zrovna předevčírem jsem jen tak ze zvědavosti zvážila příkrm, kolik toho syn (6. měsíců) sní, bylo toho 300 gramů a vždycky to spucuje jak nic :lol: Příkrmy zatím dělám tak, že zeleninu vařím všechnu dohromady, pak přecedím, zel. rozmačkám a naředím dle potřeby vodou, kterou jsem slila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.12.13 21:26

@Lejaa ovoce můžeš dát hned potom, co zavedeš zeleninu, dávám k dopolední svačině ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
29.12.13 21:28
@kajmi píše:
Me vubec nenapadlo prikrm vazit. Proste neco uvarim a davam mu tak dlouho dokut chce. Co nesni dam psovi a kdyz nechce vubec tak to zamrazim a dostane mlicko :nevim:

Asi tak, taky jsem nikdy nevážila. Prostě co snědla, snědla. Každé dítě je jiné, některému může stačit 100g, jinému nebude stačit 200 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.12.13 21:40

@lesniboruvka
já dávám domácí jen brambor a mrkev… Ostatní (dýně, brokolice, špenát, eventuálně květák) teď kupuji ve skleničce - Hami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.12.13 21:41

@ivana-domca
Tak to je supr:-) Takže mám dát dopo třeba banán a pak k obědu normálně třeba mrkev? :-) v jeden den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.12.13 21:43

@Lejaa Jo, ale zrovna banán a mrkev v jeden den celkem zavání zabetonovaným bříškem a zácpou :! Tak bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí