Konzistence domácích maso - zeleninových příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lejaa tak to je zrovna vražedná kombinace, banán a mrkev staví. mrkev nedávám vůbec, nadělala neplechu, kluk si sám zavedl režim, v 6. ráno 240 ml. mléka, v 9.hod. 200 gramů domácí přesnídávky, vždy jsou v ní jablka plus něco, ve 12.hod. maso zelenina, snažím se dávat vždy cuketu nebo dýni s něčím, jsou mírně projímavé, kolem 16. hod. 240 ml. mlékaq, kolem 19. hod. to samé, spí celou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca
děkuji..:-)
Kolik je synovi. Náš má 5 měsíců a od ukončeného 4. zkoušíme tu zeleninu jen v poledne.. Jinak má mlíčko (210 ml).. Po zelenině se ještě většinou (dnes výjimečně ne) dorve tak 150 ml mléka.. ale už si říkám, že je možná čas, aby měl jen zeleninu, papá ji hezky, tak zkusím přidat množství a uvidíme.
Jinak jak jsme od narození na UM, tak mi naštěstí (ťuk, ťuk, ťuk) také spí celou noc.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa 6. měsíců. Já první 4. měsíce kojila, pak začaly problémy, syna jsem odstavila, asi 14 dní dávala jen UM a pak jsme najeli na příkrmy, od začátku krásně papá, akorát ho ještě občas potrápí břísko
Mléko po zelenině už nedávám, ale on sní k obědu 3oo gramů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca
no co.. vezme si co potřebuje:-)
A podle čeho jsi začala dávat příkrmy? MYslím, čím jsi se řídila? Já kolikrát vůbec nevím, co, kdy, kolik, kdy začít maso a podobně..:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
Zrovna předevčírem jsem jen tak ze zvědavosti zvážila příkrm, kolik toho syn (6. měsíců) sní, bylo toho 300 gramů a vždycky to spucuje jak nicPříkrmy zatím dělám tak, že zeleninu vařím všechnu dohromady, pak přecedím, zel. rozmačkám a naředím dle potřeby vodou, kterou jsem slila
U nás to samý
Jednou nás sežere. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@Lejaa Jo, ale zrovna banán a mrkev v jeden den celkem zavání zabetonovaným bříškem a zácpouTak bacha.
Já dávala klidně v jeden den.Ale je fakt, že kluk nikdy s prďákama problém neměl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa podle rady dr., předchozích zkušeností s jeho sourozenci a důležité pro mě bylo, že jakmile mě vidí jíst, tak je přikovaný pohledem na moje ústa
Nerěšéím vyloženě co a kdy, dostává cuketu, dýni, brambor, červenou řepu, špenát, batáty,6× týdně má s příkrm s masem, 1× týdně s vaječným žloutkem, pro zatím nedávám mrkev, brokolici a květák, to mu nedělá dobře
Jestli chceš napiš mi do sz tvůj e-mail pošlu ti recepty, jsou i označené od kterého věku jsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 píše:
U nás to samýJednou nás sežere.
já mám 2 takové jedlíky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera 11m ji jeste vic, cca 220-250g na obed.
Delam hustsi masozel smesi, lip se mi to krmi, polivku nesnasim, dala jsem dceri jen jednou, no 2/3 jsme vybryndali, kaslu na to.
Dceri je to fuk, sni vsechno.
I vecerni kase delam huste, ze v nich stoji lzicka.
Davej co ji chutna a kolik chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se zeleninovými příkrmy jsme začli od 5 měsíce + 5 dní a bylo to : mrkev, brambor, cuketa, kvetak, brokolice, petrzel, hrasek, zelene fazolky, dyne, - následovat bude špenát, chřest, kedlubna, lilek, porek, zeli, kapusta, řepa, kukuřice - proste postupně zkoušíme všechno
od dalšího měsíce budeme zavádět dopolední ovocné svačiny, banán, hruškové, švestkové, jabločné pyré, merunky, atd…
a k obedu přidavat 20g masa ob den po dobu pul mesice (drubeží telecí, kralicí, veprové)
no a další měsíc odpolední sváča, šušenky (ty dětské), kukuřičné křupky, a asi ta dětská mlíčka, kombinované s mléčnou kaší…
jídla nařduji bud vývarem z vaření, nebo UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drakelous ty nebudeš dávat k odpolední svačině bílý jogurt? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca budu ale až od 8 měsíce, nikam nepospíchám, klidně mu šoupnu to UM později samozrejme budou ty mléčné výrobky sýry, tvarohy atd s pečivem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drakelous kluk bude mít 10.1 uk. 7.měsíc, tak se na to právě pomalu chystám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit