Konzistence domácích maso - zeleninových příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tereza1986 píše:
Nezávidím
hlavně že jim chutná, z nežravců by mi hráblo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca no co tu mam chytré knížky tak zavadění kravského mléka a výrobků z neho se DOPORUČUJE až od 8 mesíce… ale co web, kniha a chytrá horákyně jiný názor, tak každý jak uzná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drakelous ale jak je ten osmý 8.měsíc myšlený? První den 8. měsíce, nebo ukončený 8.měsíc
Jinak pokud mám dítě na UM, tak to tolik nehrotím, protože v UM je naštěpená bílkovina kravského mléka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
hlavně že jim chutná, z nežravců by mi hráblo
Tak to mně taky. Stačil mi jeden den, kdy měl kluk teplotu a nesnědl to, co vždycky a už jsem se pomalu bála, že nám pohubne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lesniboruvka píše:
@Lejaa já mu vždycky zkusím nabídnout nejdřív koj. vodu (moc ji nechce) a potom mlíko a někdy si dá víc, někdy míň..
S tím ovocem by mě to také zajímalo..A řeším teďka kde brát zeleninu.. Mrkev a brambor máme domácí, brokolici jsem zatím koupila ve skleničce, ale pak jsem koukala do nějaké tabulky na kojeni.net, píšou tam ještě špenát a cuketu.. cuketu zkusím koupit, ta je samá voda, ale špenát? Asi jen mražený, anebo ve skleničce?
Těším se na léto až bude všechno čerstvé..
Ovoce se dává jako dopolední nebo odpolední svačina. V jeden den samozřejmě může mít i ovoce i zeleninu. Ovoce se většinou dává k svačině, zelenina k obědu.
Co se týká, kde shánět zeleninu, tak já teď používám domácí zamraženou nebo uskladněnou (brambory, dýni, pastinák, hrášek, mrkev,…). Kupuju červenou řepu, petržel, brokolici, květák, čínské zelí… Ty maj normálně v zelenině. Špenát kupuju mražený sekaný Ardo. Kamarádka mi říkala, že v Kauflandu prodávají v zelenině nějaký baby špenát. Ukazovala mi to v takovém pytlíku. Ale mně vyhovuje ten mražený. Malá by asi celý pytel najednou nesnědla a nevím, jak dlouho se dá špenát skladovat. Myslím ale, že moc dlouho nevydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
@Lejaa podle rady dr., předchozích zkušeností s jeho sourozenci a důležité pro mě bylo, že jakmile mě vidí jíst, tak je přikovaný pohledem na moje ústaNerěšéím vyloženě co a kdy, dostává cuketu, dýni, brambor, červenou řepu, špenát, batáty,6× týdně má s příkrm s masem, 1× týdně s vaječným žloutkem, pro zatím nedávám mrkev, brokolici a květák, to mu nedělá dobře
Jestli chceš napiš mi do sz tvůj e-mail pošlu ti recepty, jsou i označené od kterého věku jsou
To by mě zajímalo… Kolikrát týdně dáváte maso ostatní? Četla jsem, že se má dávat tak, jak je to v rodině obvyklé. Jenže já ani nevěděla od čeho se odrazit. Když jsem chodila do práce, tak jsem si dávala maso každý den. Teď když jsem doma, tak jsem někdy tak líná vařit, že to jistí smažený vajíčka. ![]()
Malé ale dávám maso 5× týdně, 1× žloutek a 1× týdně čistě zeleninový příkrm. Co Vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk píše:
Moje dcera 11m ji jeste vic, cca 220-250g na obed.
Delam hustsi masozel smesi, lip se mi to krmi, polivku nesnasim, dala jsem dceri jen jednou, no 2/3 jsme vybryndali, kaslu na to.
Dceri je to fuk, sni vsechno.
I vecerni kase delam huste, ze v nich stoji lzicka.
Davej co ji chutna a kolik chce.
A je nutné někdy polívky dávat? Já je vůbec nedávám. Vadí to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca pro děti na UM je to většinou posunuté o měsíc dřív všechny bílkoviny… jinak je to vždy od ukončeného měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No malému jsem v deseti měscích uvařila těstoviny a zeleninu nakrájenou na kostičky nebo růžičky ( květák, brokolice) a on si sám bral z misky. Už dávno mu nic vidličkou nemačkám. Na vánoce měl kapra se zeleninou. Dopoledne mu dám kus oloupaného jablíčka nebo oloupanou mandarinku, odpoledne dostane uvařenou zeleninu s kuskusem/ těstovinama/ rýží/ červenou čočkou a večer krupicovou kaši s medem. Přes den pije čaj s citronem a s medem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevadi, proc by vadilo. Varim zeleninu, vodu sliju. Kdybych neslila, mam polivku.
Dr. do me porad huci, at polivky davam, tak jsem to jednou zkusila a hotovo.
Decko muselo po obede do sprchy.
Kaslu na to.
Pry mam zahustovat polivky zasmazkou.
Nebudu, dcera ji vsechno, je i trochu kulatoucka, neni duvod do ni cpat jeste mouku.
@Yarisek píše:
A je nutné někdy polívky dávat? Já je vůbec nedávám. Vadí to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yarisek píše:
To by mě zajímalo… Kolikrát týdně dáváte maso ostatní? Četla jsem, že se má dávat tak, jak je to v rodině obvyklé. Jenže já ani nevěděla od čeho se odrazit. Když jsem chodila do práce, tak jsem si dávala maso každý den. Teď když jsem doma, tak jsem někdy tak líná vařit, že to jistí smažený vajíčka.Malé ale dávám maso 5× týdně, 1× žloutek a 1× týdně čistě zeleninový příkrm. Co Vy?
ja myslím že to stačí ne? my jako dospělí rozhodně nemáme maso každý den… ani to neni z hlediska výživy nutné, a pokud nahradíš denní přijem masa, jinými bílkovinami (syry jogurty atd) neni problem… mmch, za našich babiček taky nebylo maso každý den
jen v neděli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yarisek Náš kluk jí maso občas. Kupuju masozeleninové příkrmy a když nestíhám tak mu ho dám - takže tak 2× týdně maso má. Když jsem uvařila krůtu tak mu to přišlo moc suchý a nechtěl to - po kaprovi se vrhal pořád s otevřenou pusou.
Asi mu budu vařit často ryby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk píše:
Nevadi, proc by vadilo. Varim zeleninu, vodu sliju. Kdybych neslila, mam polivku.
Dr. do me porad huci, at polivky davam, tak jsem to jednou zkusila a hotovo.
Decko muselo po obede do sprchy.
Kaslu na to.
Pry mam zahustovat polivky zasmazkou.
Nebudu, dcera ji vsechno, je i trochu kulatoucka, neni duvod do ni cpat jeste mouku.
jestli tomu jen polivky nerika, uz jsem se s tim taky setkala polévka = uvařená zelenina, rozmixovana a stroškou vody aby to bylo jako kaše… pozdeji se to rozmačka a na konece budou kousky cca v 10-12m, a pak uz to vypada jak klasik polévka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drakelous píše:
ja myslím že to stačí ne? my jako dospělí rozhodně nemáme maso každý den… ani to neni z hlediska výživy nutné, a pokud nahradíš denní přijem masa, jinými bílkovinami (syry jogurty atd) neni problem… mmch, za našich babiček taky nebylo maso každý denjen v neděli
No to je pravda! On má ještě každý den k snídani bílý jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je mozny ![]()
Proste rozdil je asi jen v mnozstvi vody.
@Drakelous píše:
jestli tomu jen polivky nerika, uz jsem se s tim taky setkala polévka = uvařená zelenina, rozmixovana a stroškou vody aby to bylo jako kaše… pozdeji se to rozmačka a na konece budou kousky cca v 10-12m, a pak uz to vypada jak klasik polévka![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit