Konzistence domácích maso - zeleninových příkrmů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
30.12.13 10:41
@Yarisek píše:
To by mě zajímalo… Kolikrát týdně dáváte maso ostatní? Četla jsem, že se má dávat tak, jak je to v rodině obvyklé. Jenže já ani nevěděla od čeho se odrazit. Když jsem chodila do práce, tak jsem si dávala maso každý den. Teď když jsem doma, tak jsem někdy tak líná vařit, že to jistí smažený vajíčka. :-)Malé ale dávám maso 5× týdně, 1× žloutek a 1× týdně čistě zeleninový příkrm. Co Vy?

většinou vařím na 2 dny, takže maso 5× týdně, 2× týdně zloutek, stalo se mi, že jsem zapomněla na maso, tak měl jen zeleninu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
@Yarisek píše:
To by mě zajímalo… Kolikrát týdně dáváte maso ostatní? Četla jsem, že se má dávat tak, jak je to v rodině obvyklé. Jenže já ani nevěděla od čeho se odrazit. Když jsem chodila do práce, tak jsem si dávala maso každý den. Teď když jsem doma, tak jsem někdy tak líná vařit, že to jistí smažený vajíčka. :-)Malé ale dávám maso 5× týdně, 1× žloutek a 1× týdně čistě zeleninový příkrm. Co Vy?

většinou vařím na 2 dny, takže maso 5× týdně, 2× týdně zloutek, stalo se mi, že jsem zapomněla na maso, tak měl jen zeleninu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759

@Drakelous díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
30.12.13 11:06

@ivana-domca nz, ono těch názoru a pohledu na to je tolik, že je opravdu důležité si to udělat a přispůsobit sobe a dítěti… :pankac: za poslednich 14 dní jsem také dostala rady typu: proč ještě kojíš dej mu banan, on chce chleba (v 5 mesicich jo? )nebo dej mu svičkovou je to jen zelenina (no ale taky smetana, karamel atd…) prostě holky držte se, a prckové ať prospívají :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.12.13 11:27

@Drakelous no právě, co člověk to názor :roll: Tak s takovymi řečmi bych je poslala někam, ochutnat může proč ne, ale je ještě malý na úplné odstavení a mléko pořád potřebuje. Pokud jde kojení tak je zbytecne do něj rvát něco na co má čas. Já kojila v pohodě 2. měsíce, další 2 měsíce jsme s kojením bojovali, nakonec jsem to vzdala, tělo už bylo moc vyčerpané po 9.ti měsících těhotenství, ročního kojení, pak zase 9. měsíčního těhotenství a na to 4. měsíčního kojení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
30.12.13 15:00
@Lynette píše:
@Yarisek Náš kluk jí maso občas. Kupuju masozeleninové příkrmy a když nestíhám tak mu ho dám - takže tak 2× týdně maso má. Když jsem uvařila krůtu tak mu to přišlo moc suchý a nechtěl to - po kaprovi se vrhal pořád s otevřenou pusou. :think: Asi mu budu vařit často ryby.

A jak mu toho kapra děláš? Já jsem dceři udělala kapra poprvé na Štědrý den a k tomu jsem jí udělala speciální bramborový salát z ingrediencí, které může. Sama musím říct, že to byl hnus a malá se na to taky tvářila děsně a plivala to. Jinak toho kapra jsem jí uvařila, vyndala z něj kosti a ještě trochu posekala, kdybych přece jen na nějakou kostičku zapomněla. Ale bylo to takový bez chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.12.13 15:23

Přikrmuji od necelých šesti měsíců. Vařím domácí, skleničku měl zatím 2×, když se nestíhalo. Konzistenci většinou takové pyré/kaše. Dávám mu to do skleničky od origoš přesnídávky, tak podle toho by oko odhaduji, kolik toho sní.
Zatím měl mrkev, dýni, cuketu, batáty, brokolici, brambor, květák, kedlubnu, petržel, pastiňák. Špenát bude mít zítra.
Za pár dní začneme ovoce. Maso zatím nedostává a ještě tak měsíc dostávat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
30.12.13 17:59
@Svistice píše:
Přikrmuji od necelých šesti měsíců. Vařím domácí, skleničku měl zatím 2×, když se nestíhalo. Konzistenci většinou takové pyré/kaše. Dávám mu to do skleničky od origoš přesnídávky, tak podle toho by oko odhaduji, kolik toho sní.
Zatím měl mrkev, dýni, cuketu, batáty, brokolici, brambor, květák, kedlubnu, petržel, pastiňák. Špenát bude mít zítra.
Za pár dní začneme ovoce. Maso zatím nedostává a ještě tak měsíc dostávat nebude.

To je právě to. Ty to dáváš do skleničky od přesnídávky, já to vážím. Dříve jsem to také dávala do skleničky od přesnídávky. Když ten příkrm byl trochu sušší, tak se tam ale celých 170 gramů nevešlo. Takže teď dávám příkrmy do skleniček od malé tatarky. (Dávám je pak zamrazit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.12.13 18:04

@Yarisek Já to popravdě moc nehrotím, kolik toho sní. Jelikož je to zatím jen zelenina, tak stejně má cca za hodinu hlad a je jedno, jestli toho snědl 100 nebo 160g. Prostě plus mínus za hodinu začne signalizovat, že chce kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
1.1.14 12:45

Když už jsme načali téma příkrmy, tak se Vás zeptám ještě na několik věcí… :-)

1. K snídani dávám malé chleba s Lučinou. Jak velký dáváte krajíc? U nás je trochu obtížné říct „dávat, dokud malá jí“. Kdybych jí dávala, tak bude pořád otvírat pusu a bude schopná do sebe nacpat ty krajíce třeba i tři. :-)
  1. Když dáváte dítěti jíst, dáváte mu u toho do ruky hračky, aby si přitom hrálo? Já jsem někde četla, že se to nemá, protože pak si dítě hraje a ani neví, že něco snědlo. Takže u jídla „jen jíme“. Ale když ji hlídala tchýně, tak jí k tomu pořád cpala nějakou hračku do ruky a malá pak nevěděla co dřív. To samé dělá švagrová - jejich kluk má při jídle spoustu hraček v ruce. A tudle naší malé k jídlu cpala autíčko…
  1. Večer dávám malé kaši 200 g (před koupáním). A pak spíš ze zvyku a kvůli tomu, aby měla dostatek příjmu mléka jí dávám po koupání těsně před usnutím flašku mlíka (ze 150 ml vody). Přijde mi ale, že už po té kaši má strašně obrovský bříško a po tom mlíku se i někdy poblinká a občas škytá (asi jak je přecpaná). Ale vypije ho celý. Jak to máte Vy? Dáváte taky obojí?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
1.1.14 12:50

@Yarisek

1. chlebik ještě nejíme, neumím poradit
2. dáváme, protože to zaměstná ruce a v klidu baští… záleží jak to dítě reaguje :) pokud Vám jí v pohodě bez „hraček“ je to super
3. kaši dáváme 100-120ml kolem 6 h. a kolem 7-8 hodiny ještě lehke dokojení - kolik si vezme a spát

snad je má odpověd k něčemu :kytka:

ještě upřesním synovi je necelých 6 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.14 13:24

@Yarisek Mám mladšího, takže kaši ani chleba zatím nedávám.
Hračky také nedávám a nemám to v plánu (ani pouštět televizi a podobné věci). Když se jí, tak se jí. Zatím tedy otvírá chlebárnu pěkně. Občas má tendenci mi lžičku chytat - když je to za držadlo, tak ho nechám a solečnými silami dopravíme obsah kam patří. Pokud máchá po obashu, tak mu přidržím ručičku a jedeme dál (většinou to pak už po pár lžičkách nedělá, takže ruku zase pustím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.1.14 13:02

@Yarisek

1. Dávala jsem klukovi jeden krajíc. Pokud měl toustový, tak ty jsem dávala dva.

2. Ne, nedávám. Nesnáším to, takže hračky, televize a kdovíco u nás nejsou a nikdy nebudou. Jsem toho názoru, že je to akorát rozptylování, nic jiného. Když se jí (sedí na nočníku…), tak se má dítě soustředit na danou činnost.

3. Dávala jsem obojí. Kolem 17h. měl kluk kaši, kolem 19h. na noc ještě mléko. V podstatě jsme to takhle praktikovali až do necelých dvou let, když už teda neměl na večeři kaši, ale to mléko před spaním prostě bylo. Pak si ho sám odboural. Mladší má zatím 5 měsíců, kaši nejí, nechce jí, takže má normálně zatím mléko a před spaním další mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí