Jak naučit šátkování na dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
19.2.11 11:28

Zkusila bych se koukat po nějakém starším Hoppediz nebo Storchenwiege. při troše štěstí bys nějaký koupila něco lehce nad tisícovku. Jinak délka - kratší velikosti jsou o půl metru méně. To nevím, zda by ti stačilo. Ono dítě přecijen bude větší a látky se spotřebuje víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
19.2.11 11:35
xxxxxx píše:
Ahoj …zdravím všechny…tak šátkování u nás klaplo :palec: malej si zvykl…chodíme teda pouze doma…spíše příležitostně, když je třeba protivný nebo když ho bolí růst zubů (už máme v 5 měsících dva :lol: ). Ale zvykl si a moc se mu v šátku líbí, pokud pláče vždy se v něm utiší…
Ale mám na Vás ještě jeden dotaz a to ohledně šátku. Vím, že je tady hromadda diskuzí na toto téma, některé jsem si pročítala, přesto bych potřebovala individuálně poradit. Máte nějaký tip na šátek, který je pro starší dítko…od 7kg a více a zároveň je levnější, pokud možno bazarový do 1000Kč. Četla jsem,že jsou super Storchy, ale pod 1000 se nevlezu. Netušíte, je nějaký relativně kvalitní a za uvedenou sumu? Je to zatím stejně jenom na příležitostné nošení…pokud budeme šátkovat více, tak si časem kvalitnější pořídím…třeba až dostaneme od příbuzných nějaké peníze, protože teď na to opravdu nemáme. Mám zapůjčený od kamarádky, ale už jej chce vrátit, tak honem sháním jiný.
A jestli mi ještě poradíte s délkou… Mám půjčený od kamarádky Vatanai tibet 4,5m a je akorát, pokud uvážu kříž s kapsou tak mi cípy visí, takže tam asi krapet rezerva je. Hrudník mám tak velikost 38 - 40 a náš malej není taky drobeček. Mám se asi dívat po 4m a více , že nebo 4,5m a více? S těma velikostma a úvazama vůbec netuším kolik potřebuju.
Děkuji všem za tipy a rady…Jitka

Já mám Storcha z mimibazaru za rovných tisíc peněz :palec: A délka teď nevím, jestli 4,1m nebo 4,5m :oops:
Mám holčičku viz. metřík (necelých 5 měsíců a necelých 6kg). A taky jsme to musely trénovat, učila jsem se to vázat podle videa na youtube Vonzino a občas nás vyfotím a hodím zkušenějším fotku v plen, aby mi vynadaly, co dělám blbě :lol: Teď už se tam malé líbí, chodíme zatím ponejvíc po baráku, tak se těším, až bude venku hezky a vyrazíme ven. :palec:

• Citovat
  • Upravit
13745
19.2.11 11:59

xxxx to je super, že vám to jde :wink:
Zkus třeba šátky Šanami , ty by ti mohly taky vyhovovat.
Sice Strorch nebo Hoppediz budou asi lepší, ale těmahle taky nic nezkazíš. Jen je potřeba ho napřed „zanosit“, aby změknul, pak se s ním váže ještě líp.
Nejdřív ho vyper (ale ne v prášku, nejlíp v nějakém ekogelu) a pokud nenosíte zas tak často, tak ho v mezičase dej třeba na gauč a válejte se po něm, aby pěkně změknul :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
19.2.11 12:20

A co je spatne na tom Vatanai?
Ja ve vatanai 4.5m odnosila vsecky deti do cca roku a pul (vazili kolem 12-13kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.2.11 12:24
doriang píše:
A co je spatne na tom Vatanai?
Ja ve vatanai 4.5m odnosila vsecky deti do cca roku a pul (vazili kolem 12-13kg).

Špatného na něm vlastně není nic, akorát teda nepatří ke špičkám.
Spíš je to takový slabší průměr.
„Odnosila jsem v něm x dětí“ nemusí být jednoznačně zárukou kvality.
Jednu dobu jsem testovala Vatanai žakár a doporučila bych ho na začátky k nošení malých lehkých miminek (na pár měsíců), pak už ani moc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
19.2.11 13:12

doriang, vatanai se musí vrátit :wink: a novej je dost drahej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.2.11 13:36

Tak třeba jen namátkou, na nosenideti.cz je ted v nabidkách z druhé ruky hoppediz luzern, 4,6m, za 1100+poštovné

http://www.nosenideti.cz/…iewtopic.php?…

Druhý příspěvek od spodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
19.2.11 21:42

Přeji všem dobrý večer a moc děkuji za Vaše poznatky.. Ještě nad výběrem popřemýšlím…to je tak když je na výběr z mnoha možností :lol: . Pro mě je bohužel opravdu limitující částka,kterou šátek stojí…(chlap přišel o práci)…a další faktor je, že nosíme příležitostně po doma.
Našla jsem nějaké bazarové Šanami již kolem 500 (jsou asi tak nejlevnější) …ten hoppediz je jednou tak drahý…
Ještě uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
20.2.11 22:52

Přeji všem pěkný večer…mohu se ještě zeptat? :oops: Narazila jsem na nosítko mei tai a jsem z něj nadšená… ale těmto nosítkům popravdě nerozumím… nebylo by to pro naše použití, pro takové občas na doma nejlepší? Dalo by se s ním jít i ven a rychle bych malého uvázala i venku. Popravdě se šátku venku bojím, páč vážu strašně dlouho a potřebuju zrcadlo a nejlépe i návod před sebou :lol: …Co myslíte? Děkuji moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
23.2.11 13:41

xxxx mei tai je taky vhodné :wink: Ale pozor, jestli chceš koupit od někoho ušité, aby bylo ušité pořádně a z pevné látky. A taky je lepší vázací než se sponami, protože u spon nevíš, jak jsou kvalitní a mohou prasknout :wink:

A s tím vázáním, časem budeš zručná a uvážeš kdekoli, já zatím taky potřebuju zrcadlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.2.11 15:35

kurzy na šátkování jsou taky v Náplavní v Praze www.branakdetem.cz. Jsou tam milý a myslím, že nemusíš mít ani vlastní šátek.
Určitě nesedět, spíš houpat, hýbat se případně zpívat :-) (třeba si na tom se zpěvem lépe než já) Šátujeme na střídaču s očárem, ale doma se šátek náramně hodí na domácí práce.
Hodně štěstí se spináním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
29.1.12 20:10
A odkud jsi? Třeba v Brně je jeden fajn obchod, kde jsou ochotní nechat ti vyzkoušet jakýkoli šátek, poradí s výběrem - bez nutnosti nákupu pochopitelně.
Byla jsem tam několikrát, nakonec měla od kamarádky půjčený ten vatanai a nosila jistou dobu na boku.

Můžu se prosím zeptat na název toho brněnskýho obchodu?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko