Jak naučit dítě si říct na nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
589
20.1.16 06:39

Jak naučit dítě si říct na nočník?

Ahoj maminky, prosím o radu. Malé je 2.8 měsíců a za boha ji nemůžu naučit aby si řekla na nočník. Pokud ji na nočník posazuji pravidelně(se scénami, že čůrat nechce) tak se vždy vyčůrá. V noci už spí bez plenky a nepočůrá se, ale přes den je schopná se třeba 10 počůrat. Zkoušela jsem už všechno nechat jí počůrat, vůbec jí to nevadilo. Dávat ji na záchod jako chodí maminka slibovat bonbonky za to, když si řekne. Nic.. Peru a peru.. Potřebuju aby šla do školky a vůbec si nedokážu představit, že ji tam budou 10× denně převlékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
20.1.16 07:43

Řešila jsem to stejné u syna a nepomohlo nic, než převlíkat a doufat, že v tom jeho mozku mu to brzo dojde. Pořád jsem mu připomínala, že nemá plínku a musí na nočník. Bylo to někdy hrozný, když se třeba 2× za den pokadil do slipů a ještě se nekolikrát počůral. Ale pak se to zlomilo a během 2 dnů to začal zvládat. Nedávala jsem ho na nočník, když si sám neřekl, jen jsem se ho pořád ptala, jestli nechce čůrat. Na spaní mu plínku ještě dávám, to by ještě nezvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.1.16 07:50

Holky, jsme na tom stejně. Klukovi jsou dva roky a měsíc a já s přítelkyní přebalujeme a přebalujeme. Ani když má lívanec až na zádech, tak mu to nevadí a když se ho zeptáme, jestli má ee v plíně, tak procítěně odpovídá, že néé, nééé. Když ho dáme na nočník, tak tam někdy vydrží i 20 minut, neudělá nic a jak mu dáme plínu, tak v ní je okamžitě rybník. Co s tím? Někdy si říkám, že ho čůrat na nočník snad nikdy chodit nenaučíme a co budeme dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
20.1.16 07:59

Teď jsem to řešila. Syna má 2,5 roků a teprve teď děláme pokroky. Když je doma, tak si na nočník zajde pokud si nezahraje a nezapomene. Naše začátky byly, že lítal po baráku s holým zadkem, protože když měl slipy nebo tepláky tak se počůral. Když byl nahatý tak přišel na nočník. Ven teda ještě dáváme plínu, kdyby si cvrnknul ať nenastydne, ale doma je už bez plíny. Na noc plínu dávám, ale většinou je suchá. Neteř je stejně stará a švagrová zkusila nechat jí nahatou a taky když je s holým zadkem, tak si už občas na nočník zajde, když má kalhotky tak výjmečně. Zkuste holý zadek, u nás to zabralo :lol:
přeju pevné nervy :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.1.16 08:04

@michaba83 To jsme také zkusily, koukal pak „jak to tam samo čůrá“ a ukazoval na ten vodopád a říkal ééé ééé. A já měla, co uklízet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.1.16 08:07

Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má docela staré dítko (2,5) a chození na záchod je náš každodenní boj. :roll: Horší je, že máme látkovou sedačku. :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.1.16 08:23

Synovi to trvalo do dvou a půl. Musel k tomu dozrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
20.1.16 08:24

.

Příspěvek upraven 09.01.18 v 16:29

• Citovat
  • Upravit
589
20.1.16 08:26
@michaba83 píše:
Teď jsem to řešila. Syna má 2,5 roků a teprve teď děláme pokroky. Když je doma, tak si na nočník zajde pokud si nezahraje a nezapomene. Naše začátky byly, že lítal po baráku s holým zadkem, protože když měl slipy nebo tepláky tak se počůral. Když byl nahatý tak přišel na nočník. Ven teda ještě dáváme plínu, kdyby si cvrnknul ať nenastydne, ale doma je už bez plíny. Na noc plínu dávám, ale většinou je suchá. Neteř je stejně stará a švagrová zkusila nechat jí nahatou a taky když je s holým zadkem, tak si už občas na nočník zajde, když má kalhotky tak výjmečně. Zkuste holý zadek, u nás to zabralo :lol:
přeju pevné nervy :palec: :palec:

Tak to je přesné.. Jakmile je nahatá tak jde na ten nočník sama a ještě mi ho přinese ukázat a pochlubit se, že čůrala na nočník. Ale jakmile jí dám jen kalhotky tak si prostě neřekne i kdybych jí v tom snad nechala celý den tak jí to nevadí a ještě tam přidá bobek a lítá s tím dál:) Už začínám být docela zoufalá, protože už to takhle trvá snad přes půl roku. A nahatá teď chodit nemůže tobysme musely topit na 30stupňů jinak ji je zima:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
20.1.16 08:28
@kve-tinka píše:
Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má docela staré dítko (2,5) a chození na záchod je náš každodenní boj. :roll: Horší je, že máme látkovou sedačku. :oops: :roll:

To mi máme taky a kupovaly jsme jí v srpnu a už teď vypadá hrozně jak jí pořád drhnu. A to nemluvím o tom pořád lítat s hadrem a utírat.. Ale nechci povolit a vrátit se k plíně když už jí nemá ani na noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
20.1.16 08:31
@samurajka píše:
Uz to chci taky zacit resit, tak se mi kazda rada hodi. Malej vubec nevydrzi na nocniku sedet, ani vterinu, tak jsem zvedava, jak to zvladnem. Zatim si myslim, ze ma jeste chvilku cas (2r 2m), ale do leta bych chtela, aby umel. Nejvic me stve tlak od tchyne i manzela to dost prudi, reci typu: jaktoze jeste nechodi, to je ostuda, musite vysazovat, fakt na hlavu :zed: :pocitac:

To už taky nesnášim kamkoli člověk přijde hned otázka " a už chodíš na nočníček" :cert: Jakto, že ne vždyť už je tak velká 8o No já to nevim proooooč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
20.1.16 08:45

Tak to by me tedy taky zajimalo, jak na to-ale koukam, ze mame jeste cas- male je 14 mesicu…jen tedy nechci cekat jeste rok :? :think:
na nocnik chodime-ale nerika si-a to uz mi rikala aspon kakani-ted uz nic :roll:
no ale asi mame jeste cas, ikdyz ja chodila na nocnik a bez plen v roce no…ale to jsou ty pempersky :cert: -mala je porad v suchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
20.1.16 08:49
@Papia píše:
Tak to by me tedy taky zajimalo, jak na to-ale koukam, ze mame jeste cas- male je 14 mesicu…jen tedy nechci cekat jeste rok :? :think:
na nocnik chodime-ale nerika si-a to uz mi rikala aspon kakani-ted uz nic :roll:
no ale asi mame jeste cas, ikdyz ja chodila na nocnik a bez plen v roce no…ale to jsou ty pempersky :cert: -mala je porad v suchu

Já dávala malou na nočník asi od deseti měsíců s tím, že čím dřív si na to zvykne tím líp. Jak mi to vysvětlila moje maminka, protože jsem taky asi jako každé dítě co mělo ještě hadrové pleny byla v roce bez pleny :nevim: Teď už vím, že je to nesmysl. Budou jí tři a stále si neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.1.16 09:07

@Papia
Ale prdlajs, syn měl látkové pleny, nocnik jsme zkoušeli ve 13 měsících (nevydržel tam ani minutu) a na curani si začal včas říkat ve dvou a půl, na kakani od 26 mesicu.
Ty možná cekat nechceš, ale pokud to tomu dítěti v té hlavě nesepne, tak se můžeš na hlavu stavět a nic s tím neudělaš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
20.1.16 09:11

@monika25
tak mala chodi na nocnik od te doby co sama dobre sedi-asi tak od 10mecicu cca
ja tedy ale pred tim pouzivala bezplenkovou metodu-castecne(mala mela pampersku-ale mela tak 2-3 pleny na 24 hodin) a mala chodila tak na 90 procent curat na kyblik a na 100% kakat…takze ja si sakra odvykla…ted se klidne vykadi do pleny a je ji to uplne fuk :roll:
davam ji na nocnik tak 10× za den cca-a je to jak kdy…ale aspon tam chvilku posedi-nerve se pryc-ale nenechavam ji tam dlouho, proste to zkusime a bud to jde nebo ne…je uz zvykla tam sedet-vi co tam delame, ale jak dal nevim :think: -i ji ted nove dam nejakou hracku do ruky, jinak se tam hrozne nudi a nechce tam pak byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze